Barcelona - Camp Nou Stadion

 

A Camp Nou (katalánul) (magyarul: Új Mező), gyakran Nou Camp az FC Barcelona labdarúgócsapatának otthona Barcelonában, Katalóniában.

A stadion 1957-ben készült el, az akkorra kicsinek bizonyuló Les Corts helyett, és Európa legtöbb néző befogadására alkalmas labdarúgó arénája lett. Az 1998-99-es szezon során az UEFA "ötcsillagos stadion" minősítéssel ismerte el a Barça otthonának nagyszerűségét. Az épület hivatalos neve Estadi del Futbol Club Barcelona volt 2000-ig, amikor a tagok a névváltoztatásról rendezett szavazáson azt javasolták, hogy legyen az addigi becenév, a Camp Nou a hivatalos név.

A stadionban található az FC Barcelona Múzeum is, mely 2010-ben történt felújítása óta 3D mozival, és audovizuális képernyők segítségével mutatja be a klub történetét, és művészeti gallériának is helyet ad.

Aki valamilyen emléket is szeretne magának hazavinni, arra is van lehetőség a közel 200 m2-es reklikviákat árusító áruházban.

 

Új jegytípus: videoguiddal vásárolható - Virtuális élmény VR szemüveggel. Olyan mintha a lelátókon újra élné a legizgalmasabb mérkőzéseket.

Tab group

Ország: 

Függőleges fülek

Kártya típus: