Egyesült Államok

New York

New York (hivatalos nevén City of New York) az Amerikai Egyesült Államok legnépesebb és az amerikai kontinens harmadik legnépesebb  városa. 

Az országon belül és világviszonylatban is az egyik legjelentősebb politikai, üzleti és kulturális központ. Több félszigeten és szigeten, illetve részben a szárazföldön fekszik az Atlanti-óceán nyugati partján.

Los Angeles

Los Angelest tartják a világ szórakoztatóipari fővárosának, a belvárostól ÉNY-ra eső Hollywood  városrész neve világszerte egyet jelent a filmgyártással. Az országon belüli kulturális fővárosi címen New Yorkkal osztozik. A szórakoztatóipar legfontosabb ága a filmgyártás, de fontos zenei, képzőművészeti és építészeti centrum is.
A strandröplabdát és a windszörföt is a Los Angeles környéki partokon találták fel, habár utóbbinak a gyökerei Hawaii-ra vezethetők vissza. A város Venice nevű negyede a gördeszka szülőhazája és itt vált először népszerűvé a görkorcsolya.
 

San Francisco

A város ismert meredek dombjairól, a viktoriánus-kori és a modern építészek eklektikus keveredéséről, a ködről, mely akár egy hónapig is folyamatosan tarthat. Ismert pontjai, illetve jelképei a Golden Gate híd, az Alcatraz, a Twin Peaks, a San Franciscó-i Modern Művészetek Múzeuma, a Transamerica Pyramid, a Chinatown és a san franciscói kábelvasút.
 

Miami

Miami egy világváros, Florida állam délkeleti részén, az Egyesült Államok keleti partvidékén. A város Miami-Dade megye székhelye és Florida legnépesebb városa. Miami világváros, ugyanis fontos szerepe van adóügyi, kereskedelmi, médiai, szórakoztatási és nemzetközi kereskedelmi szempontból. Székhelye több cégnek, banknak és televízió stúdiónak. A város kikötője világszerte ismert, egyike a legnagyobb befogadóképességű kikötőknek a világon.

Washington

Washington az Amerikai Egyesült Államok fővárosa. 
Nevét az ország első elnökéről, George Washingtonról kapta.
Columbia Kerület (District of Columbia) és Washington város területe egybeesik és egyetlen önkormányzat igazgatja őket. Az önkormányzat és a polgármester hatáskörei szűkebbek, mint másutt az Egyesült Államokban, mivel a város és a kerület felett a Kongresszus rendelkezik fennhatósággal.

Las Vegas

Las Vegas az amerikai Nevada állam legnépesebb városa, Clark megye székhelye, és egyben a világ egyik legnagyobb szórakoztatási, bevásárlási és szerencsejáték-központja. Mint ahogy beceneve („A világ szórakoztató központja”) is jelzi, a város otthont ad rengeteg kaszinónak, és ehhez kapcsolódó szórakoztatási egységeknek.
 

Orlando

 

Orlando a világ egyik leggyorsabban növekvő városa. A munkanélküliek aránya itt a legalacsonyabb az  országban, repülőtere pedig kilencedik az Egyesült Államokban. A városban három hatalmas, rendkívüli népszerűségnek örvendő szórakoztató park létesült, amelyek egész évben több millió embernek nyújtanak szórakozást.

Atlanta

Georga állam legnagyobb városa az utóbbi évek egyik leggyorsabb fejlődését elérő Észak-Amerikai város Atlanta. Közigazgatási, közlekedési, oktatási és pénzügyi központ, 1996-ban pedig itt rendezték a nyári olimpiát is. Itt található a híres üdítőipari óriás a Coca-Cola, valamint a világ legnagyobb hírtelevíziójának a CNN-nek a központja, irodakomplexumaik a turisták által is látogathatóak.

Seattle

Seattle az Egyesült Államok északnyugati régiójának (Pacific Northwest) legnagyobb városa Washington államban, Puget Sound és a Washington-tó között terül el, 174 km-re délre a kanadai határtól.
A várost az 1850-es években alapították, nevét a környék legendás indián vezéréről, Seattle törzsfőnökről (Noah Sealth) kapta.
 

 

San Diego

San Diego az Egyesült Államok 8. legnagyobb városa, haditengerészeti kikötő és bázis is egyben, mely Kalifornia (és az USA) legdélnyugatibb szegletében helyezkedik el, a Csendes-óceán partján, az azonos nevű megyében. 


San Diego Seaworld
A kaliforniai kalandparkban már több mint 130 millió látogató tekintette meg a hihetetlen attrakciókat, a show műsorokat és a tengeri állatok sokaságát.

 

 

Oldalak