Dubai

Kínálat - Város nevére kattintva megtekinthetőek az elérhető jegyek.: 

COVID-19 utáni nyitási hírek turistáknak: DUBAI Július 07--től beengedi a turistákat

2020.07.24-i info: 
Az Egyesült Arab Emirátusokba való belépés az alábbiak szerint módosult:

Az utasoknak a PCR tesztet még az utazás előtt (max. 96 órával korábban) el kell végezniük, csakis így tudnak majd Dubajba tartó repülőgépre szállni.
Augusztus 1-től ugyanis nem lesz lehetőség rá, hogy az utasok a dubaji reptéren végezzék el a PCR tesztet

Beutazási szabályok:
A szabályok DXB repülőtérre érkezéskor érvényesek
Abu Dhabi bizonytalan ideig továbbra sem fogad turistákat

DXB reptéren belépéskor vagy 96 órán belüli negatív tesztet kell mutatni, vagy csinálnak PCR tesztet a reptéren (utas költsége)
• Ha valaki tünetet produkál kötelezhetik a repülőtéren az újabb tesztet (utas költsége)
• Ha a teszt negatív, nem kell karantén
• Pozitív teszt esetén 14 nap karantén
• Le kell tölteni egy DXB Covid appot a telefonra a városba kilépés elött, ebbe minden adatot feltölteni
• Egészségügy nyilatkozatot kell kitölteni, amelyben azt is vállalni kell, hogy esetleg szükséges tesztek illetve karantén költségét a belépő vállalja
• Nemzetközi betegségbiztosítás kötelező 

Ahogy eddig is a tisztaságról és biztonságról volt híres Dubai, ebben a vírusos helyzetben is mindent megtesznek a turisták és az itt élők védelme és egészsége érdekében. A szállodákban és a város egész területén abszolút a legszigorúbb nemzetközi normákat tartatják be COVID tekintetében is. 

• Taxiban/transzfer során max 2 fő személyautó esetén és max 3 fő nagyobb taxi esetén, kivéve család, mert azok egyben is mehetnek
• Mindenhol a városban teshő ellenőrzés van, így a szállodákban, boltokban, parkokban, bevásárlóközpontokban, irodákban
• Egész Dubai területén érvényes és kötelező a távolságtartás
• Mindent óránként fertőtlenítenek
• Közterületeken (zárt és nyílt területen egyaránt) kötelező a maszkviselés, ennek elmulasztása vagy nem helyes viselés esetén 3000AED a bírság (ezalól kivétel a tengerpart, ahol nem nézik, vízben pedig nyilván nem szükséges)
• Személyzet is maszkot visel és külön tréning van nekik a Covid eljárásokra
• Mindenhol a városban elkülönítették a kijáratot és bejáratot, szállodákban is
• Szinte minden érintésmentes, ahol megoldható (gondolom ez a csomagokra is vonatkozik, de erről nem láttam semmit)
• Kérés esetén a szobákban sem takarítanak
• Szállodai szobákban a szóróanyagokat kiszedték, távirányító pedig fertőtlenítve van
• Éttermek nagy részében nincs büféétkezés, ahol igen -pár hónapja engedélyezték -ott is kötelező a távolságtartás és a személyzet szedi az ételt, vendég nem érhet hozzá a szedő eszközökhöz
• Italt minden esetben az asztalhoz viszik
• Medencéket és a tengerpartot megnyitották, de a medencés bárok még zárva vannak
• Turistalátványosságok, múzeumok nyitva, még az Aquaventure csúszdapark is megnyitott, bár ott a kapacitás 50%-a a max engedélyezett jelenleg
• Még a szökőkút is elindult a Dubai Mallnál, bár viccesen fel lettek rajzolva a távolságtartó tappancsok, ahova állni kell

Új információk kinn élő idegenvezetőnktől:
A legfontosabb történés, hogy július 7-től valóban érkeznek a turisták Dubaiba! Azonban jelenleg ez csak a DXB repülőtérre vonatkozik, tehát az AUH-ra érkező Wizz utasokat ez sajnos ez nem érinti. Abu Dhabi még mindig nem nyitotta meg a határait a közlemények szerint, oda csak rezidensek érkezhetnek és ők is csak előzetesen jóváhagyott engedéllyel. Ebből kifolyólag az Abu Dhabi nem elérhető turisták számára közúton sem, rezidenseknek is csak 48 órán belüli negatív Covid teszt felmutatásával.

Miután már tapasztalat is van turisták érkezéséről, így szeretném összegezni a DXB-re érkezés szabályait:
-Health Declaration formot kell kitölteni, amelyben az utasok egyben vállalják a karantén vagy Covid kezelés esetleges költségeit
-Mindenképpen szükséges nemzetközi utasbiztosítás, ezt meg is kell mutatni (Ha van olyan biztosítás, ami a Covid-ot is fedezi, az a legjobb megoldás)
- Miután Magyarország nincs a veszélyeztetett országok között, ezért nem szükséges negatív teszt bemutatása érkezéskor vagy a check-in pultnál.
-Ha nincs teszt, akkor érkezéskor a DXB repülőtéren kötelezően csinálnak PCR tesztet (eddigi tapasztalat alapján költsége nincs)
-A teszteredmény megérkezéséig, ami általában max 24 óra, a turistáknak szállodai szobájukban kell önkéntes karanténba vonulni 
-Negatív teszteredmény esetén a turista szabadon közlekedhet, nincs szükség további karanténra.
-Pozitív teszteredmény esetén hatósági karanténba kell vonulni
-Le kell tölteni a Covid-19 DXB applikációt az utasok telefonjára (Android vagy Iphone), a teszteredmény is ezen keresztül érkezik meg
-Természetesen ezek a szabályok változhatnak, ugyanúgy mint a világ minden országában a kormányok folyamatosan figyelik az esetek alakulását és finomítják a szabályozásokat

Miután szigorú előírásokat tartanak és tartatnak be a városban mindenhol, és sehol nem lehet tömeg, én teljesen biztonságban érzem magam és a gyermekeimet itt Dubaiban. Az Emirátusok egészében folyamatosan rengeteget tesztelnek, napi több tízezer tesztet végeznek el. Tényleg megpróbálnak mindent megtenni a biztonság érdekében.
Azonban az utasokat valóban fel kell készíteni arra, hogy az előírások be nem tartása szigorú pénzbüntetéssel jár. A legfontosabb előírás a távolságtartáson túl, hogy mindenhol, utcán is KÖTELEZŐ a maszkviselés, ezalól kivétel a tengerpart, a strandok és a medencék. 

 

Dubai  az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb, és második legnagyobb városa. A Perzsa-öböl déli partján fekszik, az Arab-félszigeten.Feljegyzett beszámolók leírják, hogy a város legalább már 150 éve létezett, amikor megalapították az Egyesült Arab Emírségeket.
A 7 emírség közül egyedül Dubai és Abu-Dhabi rendelkezik vétójoggal az ország törvényhozásának döntő, nemzeti fontosságú ügyeiben.

Az emirátus fő bevételei a turizmusból, az ingatlanértékesítésből, valamint a különféle pénzügyi szolgáltatásokból származnak.
Dubaj a számtalan innovatív, nagyszabású építészeti és egyéb beruházásaival, valamint kiemelkedő sporteseményeivel vált ismertté a világ számára. 

Vízum mentesség: A beutazástól számítva 30 napig tartózkodhatunk az országban, mely egyszer meghosszabbítható egy újabb hónappal. A vízummentesség azt jelenti, hogy nem kell előre vízumot intézzünk, vagyis felszállhatunk bármely légitársaság gépére vízum nélkül. Amint megérkeztünk Dubaiba, akkor az útlevél ellenőrzésnél (immigration) bepecsételik a vízumot (ingyenes), mely 30 napos tartózkodást tesz lehetővé.
 

2014.03.31-től az Egyesült Arab Emirátusokban a szállodák idegenforgalmi adót vezetnek be, amelynek mértéke a szállodák kategóriája alapján kerül megállapításra. Az összeget a helyszínen kell fizetni érkezéskor, az összeg fizetését minden szálloda egyénileg határozza meg. Tájékoztató összegek.

5*-os szálloda esetében 
20 AED (kb. 4 EUR)/ szoba / éj 
4*-os szálloda esetében 
15 AED (kb. 3 EUR)/ szoba / éj 
3*-os szálloda esetében 
10 AED (kb. 2 EUR)/ szoba / éj 


Dubai városnézések és kirándulások elérhetőek akár magyar nyelven is.
- Szafari
- Abu Dhabi
- Old Dubai
- Hajózás
- Al Ain
- Omán horgászás
 

DUBAI STOP

Dubait csak útba ejti , mert valamely más országba utazik?
Van 8 órája vagy akár egy éjszakát is ott tölt?
Megmutatjuk a várost!

- Reptéri transzfer
- Magyar nyelvű városnézés
- Burj Kalifa látogatás.

Kérje, kollégáink segítségét.


CITY SIM AJÁNLATA - DUBAI

Hívásindítás (HUF/perc)
CitySIM: 155.-
T-Mobile: 702.-
Telenor: 695.-
Vodafone: 699.-

Hívásfogadás (HUF/perc)
CitySIM: 0.-
T-Mobile: 210.-
Telenor: 225.-
Vodafone: 249.-

Adatforgalon / (HUF/1 MB)
CitySIM: 183.-
T-Mobile: 4075.-
Telenor: 3062.-
Vodafone: 3500.-

CitySIM nemzetközi SIM kártyával bárhol, bármikor úgy telefonálhat, sms-ezhet vagy internetezhet, akár a helyiek.

 


 

2015.11.01-től Ras Al Khaimah-ban (Dubaihoz hasonlóan) új idegenforgalmi adó (Tourism Dirham) kerül bevezetésre, amelynek mértéke a szállodák kategóriája alapján kerül megállapításra. Az összeget a helyszínen, érkezéskor kell fizetni.

5*-os szálloda esetén
20 AED (kb. 5 EUR) / szoba / éjszaka
4*-os szálloda esetén
15 AED (kb. 4 EUR) / szoba / éjszaka
2-3*-os szálloda esetén
10 AED (kb. 3 EUR) / szoba / éjszaka

Deluxe Hotel Apartman esetén
20 AED (kb. 5 EUR) / szoba / éjszaka
Superior Hotel Apartman esetén
15 AED (kb. 4 EUR) / szoba / éjszaka
Standard Hotel Apartman esetén
10 AED (kb. 3 EUR) / szoba / éjszaka