Nápoly

Kínálat - Város nevére kattintva megtekinthetőek az elérhető jegyek.: 

Vezúv és a Campi Flegrei között félúton fekszik Nápoly. Az első telepesek a környéken rodoszi görögök tengerészek voltak, akik Parthenopé néven alapítottak várost a környéken. 
További görög telepesek érkeztek a Kr.e. VIII. században és ők egy új várost, Neapolist hozták életre. Kr.e. IV. században a rómaiak meghódították a várost, de a Neapolis még sokáig megőrizte a görög kultúráját.A XI. században a Szicíliai Királyság része volt. AZ 1800-as évekre már a második legnagyobb Európai város volt Isztambul mögött, közel fél millió lakossal. Nápoly 1860-ban csatlakozott az egységes olasz államhoz.
Fontosabb látnivalók a városban: a XII. századi Palazzo Reale (királyi palota), a San Francesco di Paola templom, a XIII. századi Castel Nuovo, San Domenico Maggiore templom és kolostor, a San Gennaro dóm, a XIV. századi Santa Chiara templom, a XVII. századi Santa Maria della Sanita templom és az 1727-ben épült San Carlo színház.
Felejthetetlen látnivaló a Nápoly közelében lévő, Vezúv lábánál fekvő Pompei romvárosa. Gyalogosan egészen a Vezúv kráteréig fel lehet jutni. Pompeiben pedig az Kr.u. 79-ben történt vulkánkitörés által elpusztított település romjai láthatók.
 

Olaszországban 2019.03.05-10-ig nagyszabású rendezvény sorozat indu. Ezen időszak alatt több múzeum ingyenesen vagy csökkentett árú jegy vásárlásával látogatható. Ezen időszakra előreváltott soron kívüli belépőjegy nem váltható. Vásárlás előtt kérjük tájékozódjon.

Ország: