Nápoly

Kínálat - Város nevére kattintva megtekinthetőek az elérhető jegyek.: 

Vezúv és a Campi Flegrei között félúton fekszik Nápoly. Az első telepesek a környéken rodoszi görögök tengerészek voltak, akik Parthenopé néven alapítottak várost a környéken. 
További görög telepesek érkeztek a Kr.e. VIII. században és ők egy új várost, Neapolist hozták életre. Kr.e. IV. században a rómaiak meghódították a várost, de a Neapolis még sokáig megőrizte a görög kultúráját.A XI. században a Szicíliai Királyság része volt. AZ 1800-as évekre már a második legnagyobb Európai város volt Isztambul mögött, közel fél millió lakossal. Nápoly 1860-ban csatlakozott az egységes olasz államhoz.
Fontosabb látnivalók a városban: a XII. századi Palazzo Reale (királyi palota), a San Francesco di Paola templom, a XIII. századi Castel Nuovo, San Domenico Maggiore templom és kolostor, a San Gennaro dóm, a XIV. századi Santa Chiara templom, a XVII. századi Santa Maria della Sanita templom és az 1727-ben épült San Carlo színház.
Felejthetetlen látnivaló a Nápoly közelében lévő, Vezúv lábánál fekvő Pompei romvárosa. Gyalogosan egészen a Vezúv kráteréig fel lehet jutni. Pompeiben pedig az Kr.u. 79-ben történt vulkánkitörés által elpusztított település romjai láthatók.


A koronavírus járvány miatt Olaszországban több helyszínen is szigorú óvintézkedéseket vezettek be.
Ezen intézkedések helyszínenként változhatnak, de a legtöbb helyen bevezetett rendelkezések az alábbiak:
✅ kötelező a szájat és orrot elfedő arcmaszk viselése
✅ kötelező az egyszer használatos, eldobható kesztyűk viselése
✅ belépéskor kötelező a kézfertőtlenítő gél használata
✅ belépéskor testhőmérséklet ellenőrzésen eshetnek át, mely során testük hőmérséklete nem haladhatja meg a 37,5 Celsius fokot
✅ a látogatóknak tartaniuk kell az 1,8 méteres távolságot a többi látogatótól
✅ a legtöbb helyen korlátozzák az engedélyezett látogatók számát, emiatt kisebb csúszások és késések előfordulhatnak
✅ amennyiben az olasz törvénykezések változnának, bármely belépési feltételt megváltoztathatják vagy módosíthatják további értesítés nélkül

Ha Ön nem tesz eleget a fent sorolt belépési feltételeknek, belépését megtagadhatják, jegyeire pedig nem lesz lehetősége visszatérítést kérni.

Ország: