Róma

Története több mint két és fél ezer évet ölel fel. A Római Királyság, a Római Köztársaság és a Római Birodalom fővárosa volt. Utóbbi Nyugat-Európa és a Földközi-tenger menti országok hatalmi központja volt az i. e. 1. századtól az i. sz. 7. századig.

2000es években Róma volt a világon a 11. és az Európai Unióban a 3. leglátogatottabb város, továbbá a turisták legnépszerűbb olaszországi célpontja. Központját az UNESCO a Világörökség részének nyilvánította. Múzeumai és műemlékei, mint pl. a Vatikán múzeumai és a Colosseum a világ 50 leglátogatottabb turisztikai célpontjai között vannak.

 


 

ÚJ SZABÁLYOK

- Olasz városokban 18 éves korig a belépők ingyenesek lettek, viszont minden további kedvezményt /senior, junior, stb/ megszüntettek.
- Minden hónap első vasárnapján ingyenesek az állami múzeumok, viszont nullás jegyet igy is kell váltani.
- Ezzel egy időben a helyi adót /IFA/ jelentősen megemelték. PL: 3* hotel 4 euro/fő/éj.

 

Róma Pass

Roma Passban 2 "szabadon választott" múzeum vagy látnivaló ingyenes megtekintése található ez automatikusan az első kettő lesz, nem kell előre megadnia.
Az egyik ingyenesség felhasználható a Colosseum kombinált jegyére is ha egy napon egymás után mennek a helyekre, Így nem is kell sorban állnia. És még mindíg marad egy ingyen jegy.

 

Róma Omnia

Annak ajánljuk aki a Vatikán minden látnivalóját ingyenesen szeretné megnézni. /Vatikáni Múzeum, Kápolna,Szent Péter Bazilika, Lateráni Bazilika, Mamertine börtön/ Sokkal többet tud mint egy vatikáni belépőjegy. 3 napra szól, soron kívüliséget ad és nem kell megmondani mikor hová szeretnénk menni. 

 

Tömegközlekedési jegy

ÚJ- már 48 órás jegy is kapható
Római metró, busz, villamos, vonat használatára jogosító jegyet vásárolhat előre.
A jegy 24 órá s- 72 órás - 7 napos változatban kapható.

 

Borghese villa

Az épületben található kiállítást csak előre foglalt időpontban látogathatjuk meg. A kínált jegyünk magában foglalja a helyfoglalását is, így már ezt külön nem kell megtennie.

 

DOMUS AUREA

2014 novemberétől megnyitotta kapuit Néró császár egykori palotája. A palota csak vezetővel látogatható szombat és vasánapi napokon. 

 

Colosseum:

Colosseum kombinációs jegyen felül túrákat is ajánlunk, melyekkel különleges részeket is meglátogathat. Van olyan túra mely akár az egész várost is bemutatja idegenvezetővel.
Nyáron van lehetőség az épület éjszakai bejárására is, de csak vezetővel. Erre is tudunk Önnek helyet foglalni.

Ország: