Róma

Kínálat - Város nevére kattintva megtekinthetőek az elérhető jegyek.: 

Története több mint két és fél ezer évet ölel fel. A Római Királyság, a Római Köztársaság és  a Római Birodalom fővárosa volt. Utóbbi Nyugat-Európa és a Földközi-tenger menti országok hatalmi központja volt az i. e. 1. századtól az i. sz. 7. századig.

2000-es években Róma volt a világon a 11. és az Európai Unióban a 3. leglátogatottabb város, továbbá a turisták legnépszerűbb olaszországi célpontja. Központját az UNESCO a Világörökség részének nyilvánította. Múzeumai és műemlékei, mint pl. a Vatikán múzeumai és a Colosseum a világ 50 leglátogatottabb turisztikai célpontjai között vannak.

 


ÚJ SZABÁLYOK

- Olasz városokban 18 éves korig a belépők ingyenesek lettek, viszont minden további kedvezményt /senior, junior, stb/ megszüntettek.
- Minden hónap első vasárnapján ingyenesek az állami múzeumok, viszont nullás jegyet igy is kell váltani.
- Ezzel egy időben a helyi adót /IFA/ jelentősen megemelték. PL: 3* hotel 4 euro/fő/éj.

Róma Pass
Roma Passban 2 "szabadon választott" múzeum vagy látnivaló ingyenes megtekintése található ez automatikusan az első kettő lesz, nem kell előre megadnia.
Az egyik ingyenesség felhasználható a Colosseum kombinált jegyére is ha egy napon egymás után mennek a helyekre, Így nem is kell sorban állnia. És még mindíg marad egy ingyen jegy.

Róma Omnia
Annak ajánljuk aki a Vatikán minden látnivalóját ingyenesen szeretné megnézni. /Vatikáni Múzeum, Kápolna,Szent Péter Bazilika, Lateráni Bazilika, Mamertine börtön/ Sokkal többet tud mint egy vatikáni belépőjegy. 3 napra szól, soron kívüliséget ad és nem kell megmondani mikor hová szeretnénk menni. 

Tömegközlekedési jegy
ÚJ- már 48 órás jegy is kapható
Római metró, busz, villamos, vonat használatára jogosító jegyet vásárolhat előre.
A jegy 24 órá s- 72 órás - 7 napos változatban kapható.

Borghese villa
Az épületben található kiállítást csak előre foglalt időpontban látogathatjuk meg. A kínált jegyünk magában foglalja a helyfoglalását is, így már ezt külön nem kell megtennie.

DOMUS AUREA
2014 novemberétől megnyitotta kapuit Néró császár egykori palotája. A palota csak vezetővel látogatható szombat és vasánapi napokon. 

Colosseum:
Colosseum kombinációs jegyen felül túrákat is ajánlunk, melyekkel különleges részeket is meglátogathat. Van olyan túra mely akár az egész várost is bemutatja idegenvezetővel. Nyáron van lehetőség az épület éjszakai bejárására is, de csak vezetővel. Erre is tudunk Önnek helyet foglalni.


UTAS INFORMÁCIÓ

Kedves Tímea és Gábor és az iroda minden dolgozója!

Szeretnénk megköszönni a gyors, szakszerű ügyintézésüket.
Minden ott, és úgy volt,ahogyan az irodában tájékoztattak minket.

Pár gondolat.:
Busz. A menetrend kicsit változott, de a kihelyezett táblákon lehet tájékozódni. A reptéren az 5-ös állásból indult a járat. Odafelé a menetidő 5-10 perces késéssel tartva volt. Viszont a vissza útnál rá kell számolni- főleg,ha az munkanapra esik- mert hatalmas a torlódás. Busz tiszta, kényelmes és van rajta wifi.

Vatikán.Angolul nagyon jól beszélő fiatalember veszi át a lapot, és adja a személyenkénti egy kártyát. Ha látja, hogy kb 10-15 ember összegyűlt -persze a megadott időben-,akkor beviszik a csoportot. Bent 5-10 perc ügyintézés, és már kézben a valódi múzeumi belépő (múzeum alapos megtekintése, kis pihenőkkel ,nekünk 6-óra volt).
2008-ban a múzeumból közvetlen átjárás volt a bazilikába. Ez most már nincs így. Aki azt is meg szeretné nézni,az számoljon a bazilikába való beléptetés idejével is
( a mi esetünkben ez 10-perc volt ).

Villa Borghese. Mivel az idő betartására nagyon figyelnek, ezért aki ide megy,annak számolni kell azzal, hogy a kinyomtatott lap nem a belépő. Azzal a lépcső alatti -elsőre jelentéktelen - kis kapun be kell lépni a múzeum látogató központjába. Balra vannak a kasszák..sorállás...és itt adják a jegyet. Utána minden táska, kabát stb le kell adni a ruhatárba. És csak ezek után lehet az épületből kilépve, a lépcsőn felmenve, belépni a múzeumba. A múzeumban 2-órát lehet tartózkodni. Jelenleg a fogadó csarnok egy paravánnal van elkerítve. De nem szólnak, ha a fényképezőgépet belógatva néhány kép készül...vakú használata tilos.
Az iroda minden munkatársának kívánunk sok sikert a munkában, és boldogságot a magánéletben.
Krisztina, Dénes
2017 október 31 - Róma

________________________________________

Kedves Eszter!

Önnél vásároltam 2 db. Roma Pass-t, július végén.:)
Még egyszer köszönöm a segítségét, hogy korrekt információkkal segítette az utazásunkat, ami nagyon jól sikerült. :)
5 nap alat / 08.12-16 / több mint 100 km-t gyalogoltunk, pedig kihasználva a Roma p.-t, tömegközlekedtünk is!
Röviden a tapasztalataink, hátha másnak is ajánlja és jövendőbeli utasokat is tudja segíteni az infomációk birtokában.
A reptérről / Ciampino / egy Bus Shuttle társasággal / SIT Societa Italiana Transporti / lehet legegyszerűbben bejutni a Róma Termini a végállomás - 6 EUR. / fő
Így itt még nem kell aktiválni a Róma Passt. Mivel mi öt napot voltunk és a Pass 72 órás, minél később akartuk aktiválni.
1. nap de. a Borghese kertben levő, nagyon színvonalas Állatkertben kérdeztük meg, hogy adnak-e kedvezményt a Róma Pass-ra, igen, 16 EUR. helyett 14 lett volna. 2 euro különbségért nem akartuk még megkezdeni a felhasználást, de a pénztáros hölgy, miután megmutattuk, hogy van, nagyon kedvesen odaadta a kedvezményes jegyet és a kártyát nem aktiválta.
Legközelebb, a 2. reggel akartuk használni/aktiválni a 64-es buszon, ami a Vatikánhoz visz, de olyan nagy tömeg volt a buszon, hogy ez szóba se került.
Délután, 17 óra körül sikerült végül az Angyalvárban, ami az első ingyenes / kártya 2 múzeumba biztosít ingyenes belépőt / múzeumunk volt,
Minden jól működött, szinte sorbanállás nélkül tudtunik bemenni.
Ugyanez volt igaz, a Szent Péter Bazilikára, ahová elsőbbségi belépést vásároltam. Nagyon egyszerűen, gyorsan, tényleg minden várakozás nélkül be lehet jutni!
A Vatikáni Múzeum már nem ennyire egyszerű eset. Hiába, az előre megvásárolt jegy és hiába megy oda az ember időre / vagy korábban kicsit / Az időpontunk 11.15-re szólt, megtalálva a megfelelő csoportkísérőt, 3x különböző helyen még sorba kellett állni, és mire elkezdődhetett a múzeumlátogatás, 12 óra volt.
Benn óriási tömeg, a Sixtusi kápolnában tilos a fényképezés / ezeket csak információként írom, én teljesen megértem /
A 2. "ingyenes" belépést, mi a Colosseumra használtuk fel. Ott is minden teljesen rendben ment, a foglalt időpontra be tudtunk menni és nagyon érdekes volt.

Tapasztalat, Róma gyönyörő város, érdemes látni, ha lehetőség van rá, ne nyáron, - mert, én aki nagyon bírja a meleget, is azt gondoltam a Forum Románum-on, hogy ez így, szinte élvezhetetlen, a hőség miatt.
A Spanyol lépcsőre tényleg nem szabad már leülni, több rendőr is figyeli a túristákat és figyelmezteti. Én büntető rendőrt nem láttam.
Nagyon jónak és hasznosnak tartottam, hogy tényleg az egész városban vannak ivókutak, így nem szükséges az árusok által kínált fél literes / igaz jéghideg / vizeket 1 EUR-ért megvenni!

Köszönöm még egyszer a segítségét, nagyon jól éreztük magunkat és ehhez nagyban hozzájárult, hogy felkészülten mentem Rómába, az Ön jóvoltából!
Minden jót kívánok!
Üdvözlettel
S. H. Ágnes

2019 augusztus  

 


ROMA PASS KÁRTYÁBAN TALÁLHATÓ HELYEK.

Régészet:

Mercati di Traiano - Museo dei Fori Imperiali
Traianus vásárcsarnoka. A nagyszabású épületcsoportot, ami valószínűleg a világ legrégebbi ilyen jellegű építménye, a császár megbízása alapján. Az ötemeletes üzletház ívben veszi körül a teret és harmonikus egységet alkot vele. Az épületkomplexumban mintegy 150 bolt helyezkedett el. A földszinten, a fórummal egy szinten gyümölcsöt és bort árultak, az első emeleten olajat és bort, a második és harmadik emeleten ritka fűszereket és egyéb keleti import-cikkeket árusítottak. A negyedik emeleten hivatalos ügyintézés folyt, itt osztották az állami pénz- és gabonaadományokat. Az ötödik emeleten – ami már egy szinten volt a domb tetején húzódó úttal,– folyami és tengeri halakat árusítottak.

Musei Capitolini
A világ első múzeuma , melynek célja, hogy mindenki és nem csak a tehetős réteg élvezhessék a művészetet. A "múzeumokról" beszél, többes számban, mivel az eredeti ősi szobrok gyűjteményét XIV. Benedek pápa tette hozzá a XV . Században , a Pinacotecát , amely főként római tárgyakat illusztráló művekből állt, ott van a város szimbóluma, a Capitolin Farkas bronzja is.

Musei Capitolini - Centrale Montemartini
A Montemartini termoelektromos üzeme ez volt az akkori "önkormányzati villamosenergia-vállalat" első villamosenergia-termelő üzeme. A villamosenergia-termelő üzemként való használatát követően múzeumként használják a Római Fővárosi Múzeum rendszerének, körülbelül 400 római szobor található.

Museo dell’Ara Pacis
Tevere folyó bal partján, Augustus császár békeoltára, illetve aktuális kiállítások is fellelhetőek a múzeumban.

Museo della Civiltà Romana
Dokumentálja a római civilizáció különböző aspektusait, beleértve a szokásokat és a szokásokat, a szobrok, a domborművek, az egyedi művek és a monumentális komplexumok építészeti modelljeinek, beleértve a nagyszabású modelleket is, igen gazdag gyűjteménye révén; az összes tárgyat olyan pontossággal készítik, amely igazi műalkotásokat alkot.

Museo delle Mura
A múzeum a római és a környező területek falszerkezetének részletes történetét mutatja be, Leírja az első római fal építési módszereit, A szöveg és a diagramok mellett néhány falmodell is rendelkezésre áll.

Museo di Casal de’ Pazzi
Fontos régészeti, geológiai és paleontológiai érdeklődési terület, amely idővel igazi múzeummá alakul. Rómában, A faun egésze részben kihalt állatokból és olyan fajokból áll, amelyek többé nem azonosíthatók Lazio régióban, vagy általánosabban az olasz területen, a különböző jelenlegi éghajlati és környezeti feltételek miatt.

Museo di Scultura Antica Giovanni Barracco
Az ókori szobrászat múzeumának első székhelye

Museo Nazionale Etrusco di Villa Giulia
Etruszk-műtárgyak nemzeti gyűjteménye. Ez az etruszk antikvitások legfőbb gyűjteménye, egy hatalmas villa. A villa szép freskókkal és fotogén Nympheummal rendelkezik, szép kertekben.

Museo Nazionale Romano - Crypta Balbi
Régészeti múzeum Róma történelmi belvárosában. A rendkívül korszerű, 2000-ben megnyílt régészeti bemutatóhelyet egy mai háztömb belsejében alakították ki, jól körülhatárolt városi helyszín történetének bemutatására az ókortól az újkorig

Museo Nazionale Romano - Palazzo Altemps
Egy történelmi épület Rómában, Jelenleg a Római Nemzeti Múzeum , a Palazzo Altemps négy telephelyének egyikét foglalja magában .

Museo Nazionale Romano - Palazzo Massimo
A világ egyik legfontosabb antik művészeti gyűjteményét őrzi. Négy szintjén szobrok, freskók, érmék és ékszerek tekinthetők meg a késő-köztársasági kortól az késői antikvitásig

Museo Nazionale Romano - Terme di Diocleziano
A Diocletianus fürdő a Rómában épült legnagyobb termikus erőmű, akár 3000 embert is el tudtak helyezni, egy edzőtermet, könyvtárakat, több mint 3500 négyzetméteres medencét és a környezetet alkotó környezet.

Museum of Civilisations
Illusztrálja a római civilizáció történetét, a kezdetektől a 4. századig, modellekkel és reprodukciókkal, valamint az eredeti anyaggal.

Museum of Civilisations - Museo Nazionale Preistorico ed Etnografico "Luigi Pigorini"
A múzeum alapítója, Luigi Pigorini alapítója, a történelem előtti anyagok legfontosabb olasz gyűjteménye, és az első nemzetiségű etnográfiai gyűjteményeinek első múzeuma.

Museum of Civilisations - Museo Nazionale dell’Alto Medioevo
A múzeum Rómából és Közép-Olaszországból származó anyagokat tartalmaz a 4. és 16. századból.

Museum of Civilisations - Museo Nazionale delle Arti e Tradizioni Popolari
A Lamberto Loria által alapított múzeum dokumentumokat és információkat nyújt az olaszországi régiók népi hagyományairól. A gyűjtemények regionális jelmezeket, ékszereket, kiságyakat, fazekakat és kézműveseket tartalmaznak.

Museum of Civilisations - Museo Nazionale d’Arte Orientale
A múzeum művészeti alkotásokat és régészeti anyagokat összegyűjti, többnyire különböző ázsiai olasz régészeti missziókból.

Palazzo Valentini - Archaeological Area of the Domus Romane
Itt megtudja, milyen volt egy patriciánus házban 2000 évvel ezelőtt. A séta az üveg padlón a tényleges ásási helyszínen minden szoba egy multimédiás bemutatón keresztül megtekinthető, kiemeli az egyes helyiségek egyes területeit. Mindez a Traianus oszlopának építésének leírásával zárul.

Parco Archeologico dell'Appia Antica
Az Appia Antica Way a festői kilátások és a varázslatos légkörben ismert, és a nemzetközi irodalomban és a festészetben is széles körben ábrázolva a korabeli látványosságok tanúja.

Parco Archeologico di Ostia Antica
Az ásatások széles területe a Róma és a tenger közötti összekötő "Tiberis-kapu" -ra néz. Az ókori város bizonyítja a római épületeket, és megerősíti a világ ősi fővárosának kereskedelmi és gazdasági jelentőségét.

Terme di Caracalla
Az ókori Róma legbonyolultabb és legizgalmasabb komplexuma közül a Terme di Caracalla ma még mindig lenyűgöző, nagy kiterjedésű falai miatt, amelyek romjai gyakran igen jelentősen magasak.

Villa di Massenzio e Mausoleo di Romolo
A második és harmadik mérföldes Appian Way közötti régészeti komplexum három főszerkezetből áll: a palotából, a római cirkuszból és a dinamikus mauzóleumból. Mindegyiket úgy tervezték, mint egy egymással összekapcsolt építészeti egységet, hogy megemlékezzenek Maxentius császárra, a Constantine the Great legyőzött ellenfelére a Milvian-híd harcában 312-ben.

Modern:

Accademia Nazionale di San Luca
A gyönyörű Palazzo Carpegna-ban található, amelyet Francesco Borromini kibővített. A festészetnek szentelt kortárs művészeti gyűjtemény, a Történeti Levéltár, a Romana Sarti könyvtár és a Galéria található.

Galleria d’Arte Moderna di Roma Capitale
Az 1925-ben épült és 2003-tól átmenetileg bezárt „Via Francesco Crispi” galériáját újból megnyitják a modern modern művészet fontos gyűjteményével, amely részletes képet nyújt a római művészetről és kultúráról az utolsó negyedévtől a tizenkilencedikig, a világháború után. II., Festmények, szobrok és grafikák gazdag kiállításán keresztül.

Galleria Nazionale d’Arte Antica in Palazzo Barberini e Palazzo Corsini - Palazzo Barberini
A Palazzo Barberiniben található Galleria Nazionale d'Arte Antica kiállítás festményeket és egyéb tárgyakat a 12. és 18. századból származó magángyűjteményekből áll (Torlonia, Barberini, Sciarra, Chigi), valamint felvásárolt hagyatékokat.

Galleria Nazionale d’Arte Antica in Palazzo Barberini e Palazzo Corsini - Palazzo Corsini
A Palazzo Corsiniban található Galleria Nazionale d'Arte Antica a 14. és a 18. századból származó festményeket mutat be, különös tekintettel a tizenhetedik és a tizennyolcadik századi művészekre, ősi és modern szobrokra, kis bronzokra és a tizennyolcadik századi bútorokra, ezáltal alapos ábrázolást biztosítva.

Galleria Spada
Bernardino bíboros kezdeményezésével ez a kicsi, de fontos művészeti gyűjtemény még mindig a 17. századi arisztokratikus gyűjteményekre emlékeztet, amelyek festményeit gyüjti össze. Francesco Borromini kényszerített perspektíva-galériájáról is híres.

La Galleria Nazionale d’Arte Moderna e Contemporanea
A Szépművészet történelmi épületében (1908-11) található a Galleria Nazionale d'Arte Moderna, amely a 19. és 20. századi művészeknek szentelt legfontosabb olasz múzeumok. A festmények, rajzok, szobrok és installációk között a gyűjtemény közel 20 000 alkotása kifejezi az elmúlt két évszázad legfontosabb művészeti áramlatait.

Museo della Repubblica Romana e della memoria garibaldina
A történelmi dokumentumok, műalkotások, média és oktatási források révén a kiállítási útvonal felhívja a figyelmet a Római Köztársaság történelmére, helyeire és vezető személyiségeire, az olasz Risorgimento alapvető pillanatára.

Museo di Roma
A Római Múzeum, amely a Palazzo Braschi-ban található, előcsarnokaiban tárolja és különféle gyűjteményeket tárol a város történelmével kapcsolatban. Olyan műalkotások ad otthont, amelyek tanúi voltak Róma tizenhatodik és tizenkilencedik századi topográfiai átalakulásának és a kulturális, társadalmi és művészeti történelem különféle aspektusainak.

Museo Napoleonico
1927-ben gróf Giuseppe Primoli, Pietro Primoli és Carlotta Bonaparte fia ajándékozta Róma városának emléktárgyainak gyűjteményét. A gyűjtemények emlékeztetnek a napóleoni korszakra, az úgynevezett "római" korszakra és a második birodalomra.
Museo Nazionale degli Strumenti Musicali

A Museo Nazionale degli Strumenti Musicali összegyűjti az ókori világhoz a 18. századig tartozó hangszerek inique példáit, köztük a közismert „Barberini hárfát”, néhány Benedetto Marcello-hoz tartozó hangszert és a Bartolomeo Cristofori által feltalált és épített pianoforte-t.
Museo Nazionale di Palazzo Venezia
A Museo Nazionale di Palazzo di Venezia a II. Pál Barbo (1464-1471) velencei pápa egykori rezidenciájának nagy épületében található, aki a művészet szerelmese és gyűjtője volt, valamint a múzeum jövőbeli fejlesztésének "erkölcsi" kezdeményezője. Az 1921-ben alapított Nemzeti Múzeum évről évre megszerezte a dekoratív művészetek fontos múzeumaként betöltött helyét.

Kortárs:

MAXXI - Museo nazionale delle arti del XXI secolo
A MAXXI kulturális kísérletezés és innováció laboratóriuma kiállításokat, workshop-okat, konferenciákat, bemutatókat, vetületeket és oktatási projekteket rendez.A MAXXI épület egy Zaha Hadid által tervezett nagy építészeti munka, amelyet 2010-ben nyitottak meg, és Róma Flaminio kerületében található.

Musei di Villa Torlonia
A Villa Torlonia, a római legújabb kertje legújabb, továbbra is különleges bájjal rendelkezik, tekintettel angol tájkertjének eredetiségére, amely egyike a Római kevés példájának, valamint a művészet, az épületek és a bútorok széles és váratlan változatosságának, amelyek szépen szétszóródtak a parkban a az 1802 és 1806, Giuseppe Valadier készítette.

Musei di Villa Torlonia - Casina delle Civette
A Villa Torlonia parkjában található Museo della Casina delle Civette megkülönböztető képességei között szerepel a festett üveg elemek, amelyeket 1910 és 1925 között készített Cesare Picchiarini, a Duilio Cambellotti, Umberto Bottazzi és Paolo Paschetto gyönyörű rajzai mentén, így tanúskodva a római ólomüveg művészet által elért magas színvonalról.

Musei di Villa Torlonia - Casino Nobile
A felújított épületben található a Villa, amelyben először a Torlonia család és azután Benito Mussolini (1925 és 1943 között) otthont kapott. Ez a restaurált épület a Museo della Villa épület, korabeli szobrokkal és bútorokkal díszíti, valamint a jól ismert Museo della Scuola Romana háza az iskolába tartozó művészek festményeihez és rajzaihoz.

Museo di Roma in Trastevere
Az egykori St. Giles-kolostorban található Trastevere-i Museo di Roma különféle gyűjteményeket gyűjt össze, amelyek dokumentálják a Róma 18. és 19. század közötti mindennapi életét (festmények, akvarellek, nyomatok és rajzok).

Museo Pietro Canonica a Villa Borghese
A 17. századból származó volt tyúkház 1927-ben ez az épület a szobrász Pietro Canonica házának lett, aki vállalta, hogy cserébe munkáját Róma városának adományozta. Az 1961-ben megnyitott Museo Pietro Canonica tanulmányokat, rajzokat, maketeket, eredetiket és másolatokat mutat be.

Tudományos:

Museo Civico di Zoologia
Az állatok sokféleségét mesterséges forgatókönyvek képviselik: a legszárazabb sivatagtól a buja korallzátonyig. Multimédia andmulti-érzéki utazás az egész világ világainak értékes történelmi gyűjteményein, beleértve a kihalt fajok három példányát.

Ország: