Róma

Kínálat - Város nevére kattintva megtekinthetőek az elérhető jegyek.: 

Története több mint két és fél ezer évet ölel fel. A Római Királyság, a Római Köztársaság és a Római Birodalom fővárosa volt. Utóbbi Nyugat-Európa és a Földközi-tenger menti országok hatalmi központja volt az i. e. 1. századtól az i. sz. 7. századig.

2000-es években Róma volt a világon a 11. és az Európai Unióban a 3. leglátogatottabb város, továbbá a turisták legnépszerűbb olaszországi célpontja. Központját az UNESCO a Világörökség részének nyilvánította. Múzeumai és műemlékei, mint pl. a Vatikán múzeumai és a Colosseum a világ 50 leglátogatottabb turisztikai célpontjai között vannak.

 


Terrorellenes óvintézkedések Olaszországban

Egymás után zárják le az olaszországi városok központjait, betontömbökkel, kordonokkal és nagy méretű virágládákkal torlaszolva el a szélesebb utcákat, tengerparti sétányokat, valamint műemlékeket.

A barcelonai merénylet óta kordonokkal és úttorlaszokkal zárták le a Rómához közeli Ostia és az Adriai-tenger partján fekvő Rimini sétányát is, valamint Riccione, Anzio, Nettuno és Pescara tengerpartját. Betontömbök mellett döntöttek Ferrara, Savona, Pisa, Torino, Ancona és Parma belvárosában. Az emberekkel teli Via del Corso római sétálóutca két végén óriás, kőből faragott virágtartók sorakoznak, a Szent Péter tér felé vezető utat pedig korlátok védik az olasz katonaság sorfalban parkoló járműveivel.

A biztonsági intézkedések egy részét bírálatok is érték a turistalátványosságok és műemlékek elcsúfítása miatt, például a római Colosseumnál, ahol a rácsok és korlátok nem illenek az ókori amfiteátrumhoz. Olasz művészek és építészek ezért egyre újabb javaslatokkal állnak elő, olyannyira, hogy az olasz sajtó szerint már úgynevezett „terrorizmusellenes városi építészeti” irányzat született.

Forrás: MTI-  2017. augusztus 23. 16:31

 


ÚJ SZABÁLYOK

- Olasz városokban 18 éves korig a belépők ingyenesek lettek, viszont minden további kedvezményt /senior, junior, stb/ megszüntettek.
- Minden hónap első vasárnapján ingyenesek az állami múzeumok, viszont nullás jegyet igy is kell váltani.
- Ezzel egy időben a helyi adót /IFA/ jelentősen megemelték. PL: 3* hotel 4 euro/fő/éj.

Róma Pass
Roma Passban 2 "szabadon választott" múzeum vagy látnivaló ingyenes megtekintése található ez automatikusan az első kettő lesz, nem kell előre megadnia.
Az egyik ingyenesség felhasználható a Colosseum kombinált jegyére is ha egy napon egymás után mennek a helyekre, Így nem is kell sorban állnia. És még mindíg marad egy ingyen jegy.

Róma Omnia
Annak ajánljuk aki a Vatikán minden látnivalóját ingyenesen szeretné megnézni. /Vatikáni Múzeum, Kápolna,Szent Péter Bazilika, Lateráni Bazilika, Mamertine börtön/ Sokkal többet tud mint egy vatikáni belépőjegy. 3 napra szól, soron kívüliséget ad és nem kell megmondani mikor hová szeretnénk menni. 

Tömegközlekedési jegy
ÚJ- már 48 órás jegy is kapható
Római metró, busz, villamos, vonat használatára jogosító jegyet vásárolhat előre.
A jegy 24 órá s- 72 órás - 7 napos változatban kapható.

Borghese villa
Az épületben található kiállítást csak előre foglalt időpontban látogathatjuk meg. A kínált jegyünk magában foglalja a helyfoglalását is, így már ezt külön nem kell megtennie.

DOMUS AUREA
2014 novemberétől megnyitotta kapuit Néró császár egykori palotája. A palota csak vezetővel látogatható szombat és vasánapi napokon. 

Colosseum:
Colosseum kombinációs jegyen felül túrákat is ajánlunk, melyekkel különleges részeket is meglátogathat. Van olyan túra mely akár az egész várost is bemutatja idegenvezetővel. Nyáron van lehetőség az épület éjszakai bejárására is, de csak vezetővel. Erre is tudunk Önnek helyet foglalni.


UTAS INFORMÁCIÓ

Kedves Tímea és Gábor és az iroda minden dolgozója!

Szeretnénk megköszönni a gyors, szakszerű ügyintézésüket.
Minden ott, és úgy volt,ahogyan az irodában tájékoztattak minket.

Pár gondolat.:
Busz. A menetrend kicsit változott, de a kihelyezett táblákon lehet tájékozódni. A reptéren az 5-ös állásból indult a járat. Odafelé a menetidő 5-10 perces késéssel tartva volt. Viszont a vissza útnál rá kell számolni- főleg,ha az munkanapra esik- mert hatalmas a torlódás. Busz tiszta, kényelmes és van rajta wifi.

Vatikán.Angolul nagyon jól beszélő fiatalember veszi át a lapot, és adja a személyenkénti egy kártyát. Ha látja, hogy kb 10-15 ember összegyűlt -persze a megadott időben-,akkor beviszik a csoportot. Bent 5-10 perc ügyintézés, és már kézben a valódi múzeumi belépő (múzeum alapos megtekintése, kis pihenőkkel ,nekünk 6-óra volt).
2008-ban a múzeumból közvetlen átjárás volt a bazilikába. Ez most már nincs így. Aki azt is meg szeretné nézni,az számoljon a bazilikába való beléptetés idejével is
( a mi esetünkben ez 10-perc volt ).

Villa Borghese. Mivel az idő betartására nagyon figyelnek, ezért aki ide megy,annak számolni kell azzal, hogy a kinyomtatott lap nem a belépő. Azzal a lépcső alatti -elsőre jelentéktelen - kis kapun be kell lépni a múzeum látogató központjába. Balra vannak a kasszák..sorállás...és itt adják a jegyet. Utána minden táska, kabát stb le kell adni a ruhatárba. És csak ezek után lehet az épületből kilépve, a lépcsőn felmenve, belépni a múzeumba. A múzeumban 2-órát lehet tartózkodni. Jelenleg a fogadó csarnok egy paravánnal van elkerítve. De nem szólnak, ha a fényképezőgépet belógatva néhány kép készül...vakú használata tilos.
Az iroda minden munkatársának kívánunk sok sikert a munkában, és boldogságot a magánéletben.
Krisztina, Dénes
2017 október 31 - Róma

________________________________________

Kedves Eszter!

Önnél vásároltam 2 db. Roma Pass-t, július végén.:)
Még egyszer köszönöm a segítségét, hogy korrekt információkkal segítette az utazásunkat, ami nagyon jól sikerült. :)
5 nap alat / 08.12-16 / több mint 100 km-t gyalogoltunk, pedig kihasználva a Roma p.-t, tömegközlekedtünk is!
Röviden a tapasztalataink, hátha másnak is ajánlja és jövendőbeli utasokat is tudja segíteni az infomációk birtokában.
A reptérről / Ciampino / egy Bus Shuttle társasággal / SIT Societa Italiana Transporti / lehet legegyszerűbben bejutni a Róma Termini a végállomás - 6 EUR. / fő
Így itt még nem kell aktiválni a Róma Passt. Mivel mi öt napot voltunk és a Pass 72 órás, minél később akartuk aktiválni.
1. nap de. a Borghese kertben levő, nagyon színvonalas Állatkertben kérdeztük meg, hogy adnak-e kedvezményt a Róma Pass-ra, igen, 16 EUR. helyett 14 lett volna. 2 euro különbségért nem akartuk még megkezdeni a felhasználást, de a pénztáros hölgy, miután megmutattuk, hogy van, nagyon kedvesen odaadta a kedvezményes jegyet és a kártyát nem aktiválta.
Legközelebb, a 2. reggel akartuk használni/aktiválni a 64-es buszon, ami a Vatikánhoz visz, de olyan nagy tömeg volt a buszon, hogy ez szóba se került.
Délután, 17 óra körül sikerült végül az Angyalvárban, ami az első ingyenes / kártya 2 múzeumba biztosít ingyenes belépőt / múzeumunk volt,
Minden jól működött, szinte sorbanállás nélkül tudtunik bemenni.
Ugyanez volt igaz, a Szent Péter Bazilikára, ahová elsőbbségi belépést vásároltam. Nagyon egyszerűen, gyorsan, tényleg minden várakozás nélkül be lehet jutni!
A Vatikáni Múzeum már nem ennyire egyszerű eset. Hiába, az előre megvásárolt jegy és hiába megy oda az ember időre / vagy korábban kicsit / Az időpontunk 11.15-re szólt, megtalálva a megfelelő csoportkísérőt, 3x különböző helyen még sorba kellett állni, és mire elkezdődhetett a múzeumlátogatás, 12 óra volt.
Benn óriási tömeg, a Sixtusi kápolnában tilos a fényképezés / ezeket csak információként írom, én teljesen megértem /
A 2. "ingyenes" belépést, mi a Colosseumra használtuk fel. Ott is minden teljesen rendben ment, a foglalt időpontra be tudtunk menni és nagyon érdekes volt.

Tapasztalat, Róma gyönyörő város, érdemes látni, ha lehetőség van rá, ne nyáron, - mert, én aki nagyon bírja a meleget, is azt gondoltam a Forum Románum-on, hogy ez így, szinte élvezhetetlen, a hőség miatt.
A Spanyol lépcsőre tényleg nem szabad már leülni, több rendőr is figyeli a túristákat és figyelmezteti. Én büntető rendőrt nem láttam.
Nagyon jónak és hasznosnak tartottam, hogy tényleg az egész városban vannak ivókutak, így nem szükséges az árusok által kínált fél literes / igaz jéghideg / vizeket 1 EUR-ért megvenni!

Köszönöm még egyszer a segítségét, nagyon jól éreztük magunkat és ehhez nagyban hozzájárult, hogy felkészülten mentem Rómába, az Ön jóvoltából!
Minden jót kívánok!
Üdvözlettel
S. H. Ágnes

2019 augusztus  

Ország: