Velence

Kínálat - Város nevére kattintva megtekinthetőek az elérhető jegyek.: 

Velence épületeit egymáshoz közel álló, vörösfenyőből készült cölöpökre építették - mert ez a fa a víz alatt nem rothad el - amelyek belenyúlnak a tengerfenék homokos és agyagos rétegeibe is, közel 8 méter mélységig. A cölöpök felett isztriai mészkő képezi az épületek alapjait. A házak megtámasztására használt fákat a mai Szlovénia nyugati területein vágták ki, ezzel a mai Kras, Lika és Gorski kotar régiók sivárságát okozva. A pillérek nagy része sok évszázad után még ma is érintetlen.

Velence történelmi belvárosának terei között előfordul egy piazza, két piazetta, míg a többi ún. campo, ha még kisebb, akkor campiello vagy corte. A velencei tájékozódást nem segíti, hogy a házszámok megadásában általában a negyed megnevezése és egy sorszám szerepel.


 

 

Tisztelt Címzett!
Múlt héten kaptuk meg Önöktől a Velencébe szóló Szent Márk téri múzeumpass-t, valamint vaporetto jegyeket, 10 főre, és ezúton is szeretnénk megköszönni a segítségüket!

Nagyon jó volt, hogy így elővételben meg tudtuk ezeket vásárolni!
Pénteken a Dózse palotában kezdtünk a megbeszéltek szerint, és tényleg pár perc türelem kellett csak, amíg átvettük a jegyeket a voucher ellenében, és már mehettünk is.

Ott jöttünk rá, hogy Velencére egyszerűen nem lehet csak 1 napot szánni, így másnap visszamentünk, annál is inkább, mert a pass-on található 5 múzeumból csak a Dózse palotát tudtuk megnézni.

A Szent Márk Bazilikába viszont szombaton nem tudtunk bemenni egy magas rangú egyházi ember temetése miatt.

A múzeumpassról azt olvastuk le, hogy augusztus 16-án jár le.
Az lenne a kérdésem, hogy valóban, 3 hónap az érvényessége a kártyáknak, tehát visszamehetünk augusztus 16-áig, és megnézhetjük azokat a helyeket, amiket nem tudtunk most megnézni?

Válaszukat előre is köszönöm,
üdvözlettel: K. Judit

----------------------------------------

Valóban így igaz.
A kártya hosszabb időszakra szól így ha első alkalommal nem tudta kihasználni, késöbb megteheti.
Ezt csak a Velence Pass és a Szent Márk téri jegy tudja.

Városkártyák.

Ország: