Barion Pixel

Edinburgh – Klasszikus Loch Lomond Nat. Park & Stirling Castle

Ft

A túra foglalása adott napra történik.
A Jegy vásárlása esetén, részvételi jegyet kap mellyel közvetlenűl az autóbuszra szállhat fel.

A jegyen megtalálható lesz a pontos találkozási pont és időpont.

 

 • Senior jegy: 60 éves kortól
 • Gyermekek életkora 6-15 éves kor között

 

6 éves kor alatti gyerekek részére a túra nem ajánlott. 135 cm-nél alacsonyabb gyerekek esetén kérjük legyenek szívesek külön jelezni, hogy az utazáshoz a túra szervezői biztosítani tudják a megfelelő ülésmagasítót.

 


Időtartam: Egész napos kirándulás kb 9,5 óra.

Időpontok: Kedd, Szerda, Szombat, Vasárnap
Indulási város: Edinburgh
A túra 6 éven aluli gyermekek részére nem ajánlott.

A túra ára tartalmazza:

 • Belvárosi indulási pont
 • Szakképzett, helyi ismeretekkel rendelkező, tapasztalt vezető
 • Edinburgh belvárosi drop off
 • Ingyenes WIFI
 • Egy üveg víz ajándékba

A túra ára nem tartalmazza:

 • Belépőjegyek
 • Hajókázás
 • Étkezések vagy egyénileg igénybe vett szolgáltatások árai
 • Hotel pick up/ drop off

 

A túra szervezői a programváltozás jogát fenntartják.

A naptár nem a szabad helyeket mutatja.
Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

Ismerje meg Glasgow-t, Loch Lomond-ot, Aberfoyle-t, The Trossachs-ot, Callander-t, a Stirling kastélyt, Doune kastélyt és a Linlothqow kastélyt – mindezt egyetlen nap alatt!

Ez a túra tökéletes azok számára, akik szeretik csodálni a gyönyörű tájakat és szeretnének megismerkedni a skót történelem meghatározó alakjaival, hőseivel, tragédiájával.

A túra során ellátogatunk az alábbi helyekre:

 • Glasgow – Skócia legnagyobb városának lenyűgöző panorámáját élvezheti
 • Loch Lomond – Hajókázhat Nagy Britannia legnagyobb kiterjedésű édes vízén vagy kellemes sétát tehet a tó partján
 • Aberfoyle – Tekintse meg a gyönyörű Trossachs régiót határoló települést
 • Duke’s Pass – A skót felföld legszebb hágóján keresztülhaladva csodálhatja a látványt
 • Stirling kastély – Fedezze fel Skócia egyik leghíresebb kastélyát (fakultatív látogatási lehetőség – a jegyek előre foglalandók)

A program részletesebb leírása:

Edinburgh városát elhagyva rövid panorámás betekintést nyerhetünk Skócia legnagyobb városába, Glasgow-ba, hogy megtekintsük, ahogyan az egykor ipari város napjainkra virágzó nagyvárossá nőtte ki magát. A nemzetközileg hajóépítéséről és ipari bravúrjairól ismert Clyde folyón áthaladva a Loch Lomond partján ér minket következő megállónk, amely Nagy Britannia legnagyobb kiterjedésű édes víze. A Loch Lomond Skócia első védett nemzeti parkajént van számon tartva. A Loch Lomond partja tökéletes hely arra, hogy élvezzen egy sétát a partvidék mentén, mely csodálatos kilátást nyújt a környező hegyekre és a Trossachs területre vagy fakultatív program keretein belül hajókirándulást tehet a tavon. A terület festői szépségével híres írókat és művészeket ihletett évszázadokon át.

Utunkat tovább folytatjuk, a következő megállónk Aberfoyle település, amely a Trossachs, más néven „Miniatűr Felvidék” néven ismert terület bejárata. Ez az a terület, ahol a felvidák találkozik az alfölddel. A meredek hegyek, csillogó tavak és sűrű erdők találkozása lenyűgöző látványt nyújt.  A terület Sor Walter Scott író egyik kedvenc úticélja volt, a Rob Roy és A tó úrnője (The Lady of the Lake) című könyveinek megfilmesítése során sok jelenetet forgattak itt.

Callander városán át és a Doune Kastély mellett (mely látható volt a Gyalog galopp című filmben is) elhaladva utunkat Stirling felé folytatjuk. A vulkáni kőzet tetején magasodó csodálatos Stirling kastélynál minimum 1 órás megállót teszünk, hogy aki szeretne, fakultatív látogatást tehessen a híres kastély belsejében is, megismerve ezzel a vár szerepének fontosságát a skót történelem során. A Stirling kastély skócia egyik leggrandiózusabb építménye, elhelyezkedése és bámulatb ejtő építészeti megoldásai miatt méltán híres látnivaló. Akik a kastélyt inkább csak kívülről tekintenék meg, annak javasoljuk, hogy tegyenek látogatást a kastély Unicorn Café-jába, amely nevét a kastélyt körülvevő területen megtalálható számtalan unikornis szobor és ábrázolás ihlette. A kastélyt körül övező látvány sem elhanyagolható, a bámulatba ejtő Forth Valley, amely William Wallace híres 1297-es győzelmének helyszíne és a közel 200 láb magas Wallace Emlékmű (A rettenthetetlen /Braveheart c. film ihlette mű) biztosan lélegzetelállító látványt nyújt.

Déli irányba tovább haladva egy kellemes út során áthaladunk Bannockburn területén, amely I. Róbert skót király  1314-es, angolok feletti győzelmének helyszíne volt, majd pedig pedig megpillanthatjuk a Linlithgow Palotát, amely Mária skót kiránynőnek szülőhelye. Utunk során kellemesen elfáradva, skót zenét hallgatva térünk vissza Edinburgh városába egy élményekkel teli nap után.

A túra szervezői a programváltozás jogát fenntartják.


Érdekelhetnek még…

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza az oldalra