Barion Pixel

Edinburgh – Klasszikus West Highland Lochs & Castles 1 napos túra

Ft

A túra foglalása adott napra történik.
A Jegy vásárlása esetén, részvételi jegyet kap mellyel közvetlenül az autóbuszra szállhat fel.
A jegyen lesz megtalálható a pontos felszállási pont.

 

 • Senior: 60 éves kortól
 • Gyermekek életkora 6-15 éves kor között.

 

Időtartam: Egész napos kirándulás kb 10 óra.
Időpontok: Hétfőn és Pénteken induló túra
Indulási város: Edinburgh
Túra nyelve: Angol

A túra ára tartalmazza:

 • Belvárosi indulási pont
 • Szakképzett, helyi ismeretekkel rendelkező, tapasztalt vezető
 • Edinburgh belvárosi drop off

 

A túra ára nem tartalmazza:

 • Nevezetességek belépőjegyei
 • Hajózás ára
 • Étkezések vagy egyénileg igénybe vett szolgáltatások ára
 • Hotel pick-up/drop off

 

A túra szervezői a programválozás jogát fenntartják.

Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

Ideális túra lehet bárkinek, aki Skócia híres kastélyait és festői tájait szeretné felfedezni. A hegyek, vízesések, kastélyok és a skót vadvilág megismerésén felül elmerülhetnek a széles skálájú helyi ismeretekkel rendelkező tapasztalt idegenvezető által bemutatásra kerülő legendáknak és történeteknek, amelyek a területhez fűződnek.

Látogasson el a Doune Kastélyhoz, az Outlander – Az idegen című TV műsorban megjelenő Leoch kastélyhoz, a Downtown Abbey-ben megjelenő Inverary kastélyhoz és a Kilchurn kastélyhoz, amely Skócia egyik leggyakrabban lencsevégre kapott kastélya. A túra során a Skót felföld legjavát élvezhetik.

Indulás 09:00-kor, tervezett visszaérkezés 19:00-kor.

A túra során az alábbi helyekre látogatunk el:

 • Doune Kastély – olyan híres filmek és TV műsorok kerültek itt forgatásra, mint az Outlander – Az idegen, a Trónok harca és a Gyalog galopp (Monty Python and the Holy Grail)
 • Loch Awe és Kichurn kastély – a legkiemelkedőbb fotózási helyszínek
 • Inverary kastély és város- fedezze fel a gyönyörű tó menti városkát és vegyen részt fakultatív látogatáson a kastélyban vagy a börtönben
 • Luss – töltsön kellemes időt a Loch Lomond melletti hangulatos kis faluban

A program részletesebb leírása:

Első megállónk Doune – egy remek állapotban megőrzött 14.századi kastély, a csodás Stirlingshire megye külterületén.  A több, mint 600 éves kastély a Gyalog galopp című filmben is feltűnik és Az idegen című sorozatban is látható Leoch kastély néven. Ezen felül a kastély a Trónok harca egyes jeleneteinek forgatási helyszínélül is szolgált.  A Doune kastélyban fakultatív programként lehet látogatást tenni, a Gyalog galoppból ismert Terry Jones audigoguide-os narrációja kísérettel, mely során betekintést nyerhetnek a középkori kastély és egykori lakóinak érdekes történelmébe. A fakultatív kastély látogatáson 10%-os kedvezménnyel tudnak a helyszínen jegyet váltani. Megállónkat követően északnak folytatjuk utunkat, a tavakkal és hegyekkel tarkított vidéken át, egészen a Kilchurn kastélyig, amely az Loch Awe partján található. A Kilchurn kastély Skócia leggyakrabban lencsevégre kapott kastélya, melyet sok naptárban is használnak kiemelt fotóként. A romkastély egykor a Campbell család otthonaként szolgált.

A túra következő megállója Inverary kisvárosa, ahol idegenvezetőnk bemutatja a képeslapra illő kisváros főbb látnivalóit, a kanyargós kis utcákon végig vezetve Önöket. A városban közelebbről szemügyre vehetjük a Downtown Abbey ismert TV sorozatban is fellelhető 18. századi kastélyt (fakultatív kastély látogatás) vagy látogatást tehetünk a régi börtönbe (fakultatív). Inverary városát elhagyva utunk során megcsodálhatják  a Fyne tavat, amely a tengeri ételeiről híres, majd pedig a hegyeken át utazunk tovább következő úticélunk irányába. Útközben fotó megállót teszünk a Rest&Be Thankful Pass-nál. A szép tájak iránti sóvárgásunk csillapítására megállunk Luss kisvárosában, amely a Loch Lomond partján fekszik. Itt sétát tehetünk a kanyarós utcákon a régi házikók között és megcsodállhatjuk a mesés kilátást a tó felett.

Luss-i megállónkat követően visszaindulunk Edinburg-ba, a festői szépségű Stirling kastély közelében elhaladva.

A túra szervezői a programváltozás jogát fenntartják.


Érdekelhetnek még…

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza az oldalra