Barion Pixel

Firenzei dóm vezetett túra + kombinációs belépőjegy

Ft

A vásárláskor egy kombinációs jegyet kap, melyel elsőként a Firenzei dóm oldalánál található pontra kell mennie, itt fogja megkapni az egyes fizikai jegyeket, ahová belépési lehetőséget tartalmaz kombinációs jegye.

A rendeléskor meg kell adnia, hogy melyik napon szeretne a firenzei dóm túrán részt venni. Jegye adott napra és adott időpontba induló túrára fog szólni. Dóm túrák általában a kora délutáni órákban indulnak (12:00-14:00 közötti kezdéssel). A pontos túra kezdési időpontot a dóm munkatársai igazolják vissza a szabad helyek függvényében.

Jegye érvényessége az Ön által kiválasztott napon indul és egymást követő 3 naptári napra lesz érvényes (a kiválasztott napot is beleszámítva), így a harangtornyot, a keresztelő kápolnát és az Opera del Duomo múzeumot a következő 2 naptári napon belül bármikor meglátogathatja, ha a dóm látogatással egy napon már nem lenne ideje erre.

 

Általános nyitvatartási idők:

 • Firenzei katedrális – H-V: 10:00-16:30
 • Harangtorony: H-V: 08:15-18:50
 • Keresztelőkápolna: H-V: 11:45-18:30
 • Opera del Duomo múzeum: H-V: 09:00-19:45

 

A nyitvatartási idők szezontól függően is változhatnak.

 

Választható jegytípusok:

 • A vezetett túrával egybekötött kombinációs jegy egységes áron váltható.
 • Ha nem szeretne vezetett túrán részt venni, egyéni látogatással vásárolhat felnőtt vagy gyermek kombinációs jegyet a következő linkre kattintva: Firenzei dóm kombinációs belépőjegy

 

Dóm túra hossza: körül-belül 30 perc

Maximum csoportlétszám: 15 fő

Túra nyelve: angol

 

A jegy a kiállítást követően nem módosíttatható, nem töröltethető és nem visszatéríttethető.

Túrák általában 12:00-14:00 körül indulnak.
Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

Angol nyelvű vezetett túra a Firenzei dómban és 3 napos érvényességgel rendelkező kombinációs jegy a Firenzei katedrálisba, a Giotto harangtoronyba, a keresztelőkápolnába, az Opera del Duomo múzeumba és a Santa Reparata egykori katedrálisba.

Kombinációs jegyével elsőbbségi bejutási lehetőséggel élhet Firenze legkeresettebb látnivalóinál.

Jegyével angol nyelvű vezetett túra keretein belül megtekintheti a Filippo Brunelleschi által tervezett egyedi dómot, melyhez hasonlót korábban még senki sem álmodott meg.

A dómba 463 lépcsőfok megmászásával lehet feljutni, de a panoráma minden egyes lépcsőforkért kárpótolja a látogatót.

A vezetett túra keretein belül a dómnak olyan területeit is megtekinthei, ahová általános belépőjeggyel, egyénileg nem lehetséges a belépés.

A jegy a Firenzei dóm és katedrális látogatásán felül belépési lehetőséget biztosít a Campanile (Giotto Harangtornya) névre hallgató Giotto di Bondone tervei alapján készült 14. századi harangtoronyba is. A torony közel 85 méteres magasságából szintén páratlan kilátás nyílik Firenze történelmi városközpontjára.

Jegye továbbá érvényes a Szent János-keresztelőkápolnába is, mely nyolcszögletű épülete Firenzei egyik legrégebbi épületei közé tartozik.

A firenzei dóm, a campanile és a keresztelőkápolna építésének történetével az Opera del Duomo múzeumban ismerkedhet meg, ahová a kombinációs jegy szintén érvényes. A múzeum a dóm mellett található, így érdemes lehet akár egymást követően megtekinteni a két látnivalót.

Ha ez még mind nem lenne elegendő, a jegy érvényes a Santa Reparata egykori katedrális maradványainak megtekintésére is, mely helyén napjainkban már a Firenzei dóm áll, de a restaurációs munkálatok során sikerült feltárni és helyreállíteni az egykori templom egy tágas helyiségét, mely napjainkban a dóm jobb oldali hajója felőli lejáraton keresztül közelíthető meg. A helyiségben többek között egykori freskó töredékek, sírkövek, mozaik és padlózat maradványok láthatók, valamint a kupolát építő Filippo Brunelleschi sírhelyét jelölő tábla is itt található.


A kombinációs jegy túra nélkül, egyéni látogatási lehetőséggel is megvásárolható.
Részletek: Firenzei dóm kombinációs belépőjegy


Érdekelhetnek még…

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza az oldalra