Barion Pixel

London – Madame Tussaud’s panoptikum 3 óra utáni belépés

A viaszfigura panoptikum nem csupán a híres emberek viaszfigurájának  kiállítása, hanem rengeteg interaktív tevékenységet is nyújt a zene- és filmvilág különböző területeiről. Minden idelátogatónak lehetősége adódik a kulisszák mögé bepillantást nyernie.

A jegy adott napra és időpontra szól, melyel várhatóan 15 percen belűl bejuthat az épületbe.
A délütáni belépés esetén kedvezőbb áron vásárolhat jegyet.

Kategória:
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

ÚJ beléptetési rendszer:

A londoni Madame Tussaud’s panoptikum beléptetési rendszere megváltozott. Az előre megváltott jegyekkel a helyszínen belépési időpontot már tartalmazzák. A jeggyel foglalt időpont előtt 15 perccel kell megjelennie a helyszínen. A Belépés külön sorban történik.

2019 újdonságai:
Élvezze a Marvel Super Heroes 4D mozi élményét
Fedezze fel az interaktív Star Wars Experience kiállítást.

Különböző élményekben lehet része, mint például:

Premiere Night
A-list Party
Sports Arena
A Royal Appointment
Music Megastars
Behind The Scenes
Warhol’s Women
Spirit of London
SCREAM

Figyelem: 16 éves kor alatt felnőtt kísérete szükséges!

Nyitva tartás
Hétköznapokon: 9.30 – 17.30
Hétvégeken: 9.00 – 18.00


Tussaud első viaszfigurája Voltaire volt 1777-ben. Egyéb híres emberek, akiket szintén ebben az időszakban mintázott meg Jean-Jacques Rousseau és Benjamin Franklin alakja volt. A francia forradalom alatt számos híres áldozat figuráját készítette még el. Emlékirataiban azt állítja, megkereste a lefejezett polgárok fejeit, melyekből halotti maszkokat készített.

A Napóleoni háborúk következtében nem tudott visszatérni Franciaországba, így kiállításával beutazta egész Nagy-Britanniát és Írországot, egy ideig látható volt a londoni Lyceum Színházban is. 1831-től a Baker Street-en bérelt lakást a Dorset és King Street között, 1836-tól ez volt Tussaud első állandó otthona.[2] 1835-ben megnyitotta múzeumát, melynek egyik fő attrakciója volt a Rémület Kamrája.

Több híres ember figurájával bővült a kiállítás, beleértve Horatio Nelsont és Sir Walter Scottot. Néhány olyan szobrok, melyeket maga Marie Tussaud készített, még mindig léteznek. A galéria eredetileg mintegy 400 különböző viaszmást tartalmazott, de egy tűzkár 1925-ben, majd egy német bomba által okozott kár 1941-ben tönkretette a legtöbb ilyen régebbi modellt.

Madame Tussaud viaszmúzeuma napjainkra az egyik legjelentősebb turisztikai attrakcióvá nőtte ki magát Londonban a londoni Planetárium nyugati szárnyában.

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az oldalra