Barion Pixel

Orlando

Orlando a világ egyik leggyorsabban növekvő városa. A munkanélküliek aránya itt a legalacsonyabb az országban, repülőtere pedig kilencedik az Egyesült Államokban. A városban három hatalmas, rendkívüli népszerűségnek örvendő szórakoztató park létesült, amelyek egész évben több millió embernek nyújtanak szórakozást.

Orlando Orange County székhelye. Orlando város 1875 július 31-én alapították meg 6 négyzetkilométeren. 1885-ben lett város. A mai város területe kb 150 négyzetkilométer, amely több település összeolvasztásával jött létre.Fontos ipari, kereskedelmi, kulturális és turistaközpont.

A városban három hatalmas, rendkívüli népszerűségnek örvendő szórakoztató park létesült, amelyek egész évben több millió embernek nyújtanak szórakozást.
– Sea World and Discovery Cove, amely a tenger világát mutatja be, delfinekkel, fókákkal és egyéb tengeri élőlényekkel ismerkedhetünk meg.

– Walt Disney World Resort, amely Orlando legnépszerűbb szórakoztató parkja. Több részből áll, ezek Magic Kingdom, Epcot, Disney-MGM stúdiók és Animal Kingdom (állatkert Disney stílusban).

-A harmadik legnépszerűbb park, a Universal Studio, mely három részből áll, a Universal Studios Park-ból, a Kaland-szigetekből, és a Universal City Walk-ból, számos híres film díszletei között játszódó vidámpark, hihetetlen élményeket nyújt, és ne feledkezzünk mega park legújabb attrakciójáról, a 2010-ben megnyitott Harry Potter Varázslatos Világáról! (Wizarding World of harry Potter).

Ezenkívül számtalan egyéb látnivaló, szórakozási lehetőség vár minket Orlandóban, krokodil farmok, középkori lakomák, vizi-vidám és csúzda parkok, kissebb-nagyobb vidámparkok, múzeumok és renegteg vásárlási lehetőség.

Ha időnk engedi, mindenképpen érdemes felkeresni a kb 1 órányi autóútra, az Atlanti Óceán partján található NASA Kennedy Úrközpontot is, ahol többek között megnézhetjük az űrrepülők kilövőállását, egy Apolló úrhajót, az irányítóközpontot, sőt még egy darabka holdkövet is megérinthetünk, vagy ha szerencsénk van találkozhatunk és beszélgethetünk egy igazi úrhajóssal.

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az oldalra