Barion Pixel

Prága

Az „arany Prága” név valószínűleg I. Károly cseh király és (IV. Károly néven) német-római császár (1347–78) idejéből származik, amikor arannyal vonták be a prágai vár tornyait. Egy másik elmélet szerint Prágát az alkimisták és az aranycsinálók tevékenységét ösztönző II. Rudolf német-római császár alatt nevezték el „aranynak”.

A prágai vár Hradzsin téri bejáratától nyugatra sétálva a Loreto térre jutunk. Itt található a csodálatos barokk homlokzatú Loreto, Csehország legjelentősebb keresztény zarándokhelye.
Az Arany utcácska Prága legnépszerűbb utcája. A kis méretű, hangulatos és rendkívül népszerű utcában 11, a XVI. század végén épített házacskát csodálhatunk meg
A Prága központjának tartott Óvárosi tér az egyik legkedveltebb turistacélpont. A műemlékeken kívül remek szórakozási lehetőségeket is kínál: bárok, kávéházak és üzletek sokasága várja a betérű turistákat.
Négyszáz éven keresztül a 16 pilléren álló, 10 méter széles és 520 méter hosszú Károly híd volt az egyetlen összeköttetés a Kisoldal és a Prága városa között.
A Daliborka torony 1496-ban épült, és börtönként működött a 18. század végéig. Eredetileg csak a nemesség börtönéveinek letöltésére tervezték, de később minden társadalmi rangú ember raboskodott itt.

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az oldalra