Barion Pixel

Dubai

Dubai az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb, és második legnagyobb városa. A Perzsa-öböl déli partján fekszik, az Arab-félszigeten.Feljegyzett beszámolók leírják, hogy a város legalább már 150 éve létezett, amikor megalapították az Egyesült Arab Emírségeket.
A 7 emírség közül egyedül Dubai és Abu-Dhabi rendelkezik vétójoggal az ország törvényhozásának döntő, nemzeti fontosságú ügyeiben.

Az emirátus fő bevételei a turizmusból, az ingatlanértékesítésből, valamint a különféle pénzügyi szolgáltatásokból származnak.
Dubaj a számtalan innovatív, nagyszabású építészeti és egyéb beruházásaival, valamint kiemelkedő sporteseményeivel vált ismertté a világ számára.

Vízum mentesség: A beutazástól számítva 30 napig tartózkodhatunk az országban, mely egyszer meghosszabbítható egy újabb hónappal. A vízummentesség azt jelenti, hogy nem kell előre vízumot intézzünk, vagyis felszállhatunk bármely légitársaság gépére vízum nélkül. Amint megérkeztünk Dubaiba, akkor az útlevél ellenőrzésnél (immigration) bepecsételik a vízumot (ingyenes), mely 30 napos tartózkodást tesz lehetővé.

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az oldalra