Barion Pixel

Lisszabon – Magyar nyelvű programok

Ft

Rendelés előtt kérjük egyeztessen kollégáinkkal a szabad kapacitásról. A túrák általában 2-3 hónapon kívülre foglalhatók.

 

Lisszaboni túrák:

– Túra ideje alatt végig magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
– A túra gyalogosan történik. A város főterén találkoznak idegenvezetőnkkel, aki vezeti Önöket végig a városban. Kérésre természetesen a hotelben is lehet a találkozási pont, ez előzetes egyeztetést igényel.
– A túra nem tartalmazza a belépő jegyeket, ezt a helyszínen kell fizetni.
– Túrák kis csoportosak, maximum 4 fő részvételével. Amennyiben többen vannak kérje egyedi ajánlatunkat.

Két fél napos túra összevonása egy napra is lehetséges, ebben az esetben kedvezményes árat számítunk. Kérjük, jelezze kollégánknak és segítünk.

 

Sintra túra:  
– Túra ideje alatt végig magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
– A túra gyalogosan, és autóval történik. Közlekedés: autó /max.3 fővel-szombat/vasárnap/* , 7 személyes autó/max.6 fő-mindennap*. A találkozási pont, ez előzetes egyeztetést igényel.
– Időtartam: 8 óra
– A túra nem tartalmazza a belépő jegyeket, ezt a helyszínen kell fizetni.
– Túrák kis csoportosakl. Amennyiben többen vannak kérje egyedi ajánlatunkat.

 

Kérem adja meg melyik túrán venne részt idegenvezetőnkkel.
A naptár nem a szabad helyeket mutatja.
Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

Portugália fővárosát Lisszabont vagy Portót, de a városok környékét is szívesen bemutatja magyar nyelvű idegenvezetőnk.

Előre összeállított programok, a legkeresettebb területekre, de kérésre külön egyéni túrákat is kérhet.

 

Fél napos Programok:

I. Lisszabon – Belváros-Alfama negyed ahol megismerkedhetünk a történelemmel és belevethetjük magunkat a belvárosi szűk utcácskák forgatagába.

Lisszabonban, ahol elsőként Lisszabon belvárosában sétálunk (Rossio tér). Megismerkedünk Portugália nevezetességeivel, történelmével, hagyományaival és gasztronómiájával. Meredek utcákon át a várba indulunk, innen nagyszerű kilátás nyílik Lisszabon városára. Az Alfama negyeden keresztül belevetjük magunkat az óváros szűk sikátoraiba, ahol egykoron mórok laktak és egyben Lisszabon legrégebbi része. A negyed kitűnően őrzi régi hangulatát, a düledező házak alatti fűszerboltokban, pékségekben és apró üzletekben bepillantást nyerhetünk Lisszabon egykori életébe.

A meredek és szűk utcákon találkozhatunk a híres lisszaboni villamossal is (28-as villamos). Néhány villamos– ha minden igaz – San Franciscóból származik. Az 1755-ös nagy lisszaboni földrengés szinte teljesen elpusztította az alsóvárost, azaz a mai belvárost (Baixa). Marquês de Pombal építész ide teljesen új városrészt varázsolt, a párhuzamos utcákat neoklasszicista épületekkel szegélyezték és kialakították a mai Lisszabon kereskedelmi központját.

Túrák indulási időpontja 09:15, (külön kérésre modosítható).

 

II: Délutáni városnézésre indulunk Portugália fővárosába, Lisszabonba, ahol felkeressük a város “FADÓ bölcsőjét”, a Mouraria negyedet.
Itt található a híres Maria Severa fadó énekesnő háza… A negyed falain híres fadó énekesek képei találhatók, ezzel teszik különlegessé az egykor mórok lakta negyedet. Hogy honnan ered, milyen műfaj a fadó? Vagy hogy milyen viselkedés elfogadott egy fadó étteremben? Mindezekre választ kapnak sétánk során.

Továbbhaladva, egy kis hangulatos utcába érünk, ahol a szabad ég alatti képtárban gyönyörködhetünk, amely a város lakóinak életét mutatja be. Nem utolsó sorban, elhaladunk a híres lisszaboni fado graffiti előtt is. Végállomásunk az Alfama negyed, ahol több fadó étterembe is betekintést nyerhetünk, majd végezetül egy kiváló fadó étterembe kísérjük Önöket, ahol segítünk a menü kiválasztásában is. (opcionális*)

A fado melankolikus zenei műfaj, egy énekes (fadista) adja elő egy portugál gitár (guitarra) és egy spanyol gitár (violão) kíséretével. A portugál fado zene felkerült a szervezet szellemi kulturális örökségeket tartalmazó listájára. A fado életérzése , amely egyszerre jelent vágyakozást, nosztalgiát, szomorúságot, fájdalmat, de egyben a szerelem és a boldogság lehetőségét is. Két stílusváltozata él: a populárisabb, szórakoztatóbb lisszaboni és a kifinomultabb coimbrai.

Túrák indulási időpontja 13:00, (külön kérésre modosítható).

 

Két fél napos túra összevonása egy napra is lehetséges, ebben az esetben kedvezményes árat számítunk. Kérjük, jelezze kollégánknak és segítünk.


Egész napos Programok

III: Városnézés Portugália fővárosában, Lisszabonban

Lisszabonban, ahol elsőként a belvárosában sétálunk (Rossio tér). Megismerkedünk Portugália nevezetességeivel, történelmével, hagyományaival és gasztronómiájával.

Meredek utcákon át a várba indulunk, innen nagyszerű kilátás nyílik Lisszabon városára. Az Alfama negyeden keresztül belevetjük magunkat az óváros szűk sikátoraiba, ahol egykoron mórok laktak és egyben Lisszabon legrégebbi része. A negyed kitűnően őrzi régi hangulatát, a düledező házak alatti fűszerboltokban, pékségekben és apró üzletekben bepillantást nyerhetünk Lisszabon egykori életébe. A meredek és szűk utcákon találkozhatunk a híres lisszaboni villamossal is (28-as villamos). Néhány villamos– ha minden igaz – San Franciscóból származik. Az 1755-ös nagy lisszaboni földrengés szinte teljesen elpusztította az alsóvárost, azaz a mai belvárost (Baixa). Marquês de Pombal ide teljesen új városrészt varázsolt, a párhuzamos utcákat neoklasszicista épületekkel szegélyezték és kialakították a mai Lisszabon kereskedelmi központját.

Ezt követően villamossal a Belém negyedbe látogatunk. A Tejo, Portugália legnagyobb folyójának partjáról jól láthatjuk a hatalmas, 2,4 km hosszú Április 25. hidat, amelyet a Golden Gate hídról (San Francisco) mintáztak. Meglátogatjuk a Jeromos kolostort, amely a felfedezések korának gazdagságát idézi. Ezután elsétálunk a Belém toronyhoz, ami a folyótorkolatnál található és Vasco da Gama emlékére épült a 16. században. Elhaladunk a Felfedezők emlékműve előtt is, ahol egy márvány térkép segítségével virtuálisan követhetjük az egykori felfedezők útját.

A túra végén kihagyhatatlan a híres Pastéis de Belém sütemény, amit mai napig egy titkos recept alapján készítenek.

Túrák indulási időpontja 09:15, (külön kérésre modosítható).


 

IV.:  Egész napos SINTRA túra

Egész napos városnézés Portugália fővárosától 45 percre található Csodálatos városban Sintrában és a közelben található Cabo De Roca mely Európa legnyugatibb pontja valamint Cascais halászfalu, magyar nyelvű idegenvezetővel.

Egész napos túránk keretében ellátogatunk Sintrába, amely mikroklímája és természeti szépsége miatt évszázadokon keresztül a portugál királyi család nyaraló helyeként szolgált és jelentős történelmi hátterének, épületeinek köszönhetően az UNESCO világörökség listájára került.

Lisszabonból helyközi vasúttal utazunk (45perc) Sintrába. Már a pályaudvaron kellemes meglepetésben lesz részünk a színes, festett csempe láttán. Első megállónk a Mánuel király stílusú Városháza, amely az „aranykorszak” szimbólumaival díszeleg szemünk előtt. Ahhoz, hogy jól induljon a napunk, az egyik legrégebbi (1756) kávézóban megkóstoljuk (opcionális*) Sintra tipikus süteményeit a Queijadas de Sintra és Travesseiro de Sintra-t.

Ezt követően végigsétálunk a kortárs szobrokkal díszített sétálóutcán, csodálva a város egyedi hangulatát. A belvárosban a Nemzeti Palotát (Palácio Nacional de Sintra), valamint annak terét és kilátóját vesszük figyelembe (belépő opcionális*). Nem messze a palotától egy meglepetéssel szolgálok, ahol szintén alkalmunk adódik a pihenésre. Sintra apró szuvenír boltjai vásárlásra csábítanak, miközben ezen áruk szimbólumairól mesélek. Ezen a napon egy palota látogatását ajánljuk, amely lehet akár a magyarok által oly kedvelt Quinta da Regaleira is.
Pena palotaában vezetés is kérhető 4 főtől. A napunkba csak 1 palota látogatása fér bele.

Következő állomásunk a Cabo da Roca (Szikla-fok), amely a kontinentális Európa legnyugatibb pontja. A portugálok nemzeti költője, Luís de Camões így írt e helyről az Os Lusíadas VIII. énekében: „Ahol a Föld véget ér és a tenger kezdődik” (Onde a Terra se acaba e o mar começa).

Cascais, az egykori halászfalu a 19. század végétől a portugál királyi család üdülőhelyeként szolgált, a szomszédos Estoril városkával egyetemben, ahol Európa legnagyobb kaszinója található.

Sétánk során ellátogatunk egy hangulatos kis öbölbe, ahol akár kagylókat is gyűjthetünk. Végig andalgunk a hullámos macskaköves sétálóutcán, ahol szuvenír boltok és éttermek tömege kínálkozik. A reggeli fogás után az Atlanti óceánon pihennek meg a halászhajók. Hálók és csapdák kéznyújtásnyira húzódnak sétánk során a parton…ha akad időnk, egy-két óceánparti látogatást is teszünk.

Túrák indulási időpontja 09:30, (külön kérésre modosítható).

 

Érdekelhetnek még…

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az oldalra