Barion Pixel

Lisszabon – Magyar nyelvű programok

Ft

Rendelés előtt kérjük egyeztessen kollégáinkkal a szabad kapacitásról. A túrák általában 2-3 hónapon kívülre foglalhatók.

 

Lisszaboni túrák:

– Túra ideje alatt végig magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
– A túra gyalogosan történik. A város főterén találkoznak idegenvezetőnkkel, aki vezeti Önöket végig a városban. Kérésre természetesen a hotelben is lehet a találkozási pont, ez előzetes egyeztetést igényel.
– A túra nem tartalmazza a belépő jegyeket, ezt a helyszínen kell fizetni.
– Túrák kis csoportosak, az alapár 3 főre érvényes, de 10 főig további résztvevőkkel bővíthető. Amennyiben többen vannak kérje egyedi ajánlatunkat.

Két fél napos túra összevonása egy napra is lehetséges, ebben az esetben kedvezményes árat számítunk. Kérjük, jelezze kollégánknak és segítünk.

 

Sintra egész napos túra:  

– A túra gyalogosan, és autóval történik. Közlekedés: autó /max.3 fővel/  7 személyes autó is elérhető, 3 fő felett kérje egyedi ajánlatunkat.  A találkozási pont előzetes egyeztetést igényel.
– Időtartam: 8 óra
– A túra nem tartalmazza a belépő jegyeket, ezt a helyszínen kell fizetni.
– Túrák kis csoportosak. Amennyiben többen vannak kérje egyedi ajánlatunkat.

 

Sintra fél napos túra:

– Túra ideje alatt végig magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

-Utazás helyi közlekedési eszközzel (hév – kb. 45 perc) : kb. 5 euró/fő

 

 

8 éves korig ingyenes a részvétel (a gyalogos programokon), külön jelezni szükséges!

 

A programok egyéni kérésre alakíthatók is.

A programváltoztatás jogát a szolgáltató fenntartja.

A naptár nem a szabad helyeket mutatja.
A naptár nem a szabad helyeket mutatja.
Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

Portugália fővárosát Lisszabont vagy Portót, de a városok környékét is szívesen bemutatja magyar nyelvű idegenvezetőnk.

Előre összeállított programok, a legkeresettebb területekre, de kérésre külön egyéni túrákat is kérhet.

 

FÉL NAPOS Programok (kb. 3,5-4 óra) :

 

I. Lisszabon – Belváros-Alfama negyed ahol megismerkedhetünk a történelemmel és belevethetjük magunkat a belvárosi szűk utcácskák forgatagába. (3,5 órás)

Lisszabonban, ahol elsőként Lisszabon belvárosában sétálunk (Rossio tér). Megismerkedünk Portugália nevezetességeivel, történelmével, hagyományaival és gasztronómiájával. Meredek utcákon át a várba indulunk, innen nagyszerű kilátás nyílik Lisszabon városára. Az Alfama negyeden keresztül belevetjük magunkat az óváros szűk sikátoraiba, ahol egykoron mórok laktak és egyben Lisszabon legrégebbi része. A negyed kitűnően őrzi régi hangulatát, a düledező házak alatti fűszerboltokban, pékségekben és apró üzletekben bepillantást nyerhetünk Lisszabon egykori életébe.

A meredek és szűk utcákon találkozhatunk a híres lisszaboni villamossal is (28-as villamos). Néhány villamos– ha minden igaz – San Franciscóból származik. Az 1755-ös nagy lisszaboni földrengés szinte teljesen elpusztította az alsóvárost, azaz a mai belvárost (Baixa). Marquês de Pombal építész ide teljesen új városrészt varázsolt, a párhuzamos utcákat neoklasszicista épületekkel szegélyezték és kialakították a mai Lisszabon kereskedelmi központját.

Túrák indulási időpontja 09:15, (külön kérésre módosítható).

 

II: Délutáni városnézésre indulunk Portugália fővárosába, Lisszabonba, ahol felkeressük a város “FADÓ bölcsőjét”, a Mouraria negyedet. (3,5 órás)
Itt található a híres Maria Severa fadó énekesnő háza. A negyed falain híres fadó énekesek képei találhatók, ezzel teszik különlegessé az egykor mórok lakta negyedet. Hogy honnan ered, milyen műfaj a fadó? Vagy hogy milyen viselkedés elfogadott egy fadó étteremben? Mindezekre választ kapnak sétánk során.

Továbbhaladva, egy kis hangulatos utcába érünk, ahol a szabad ég alatti képtárban gyönyörködhetünk, amely a város lakóinak életét mutatja be. Nem utolsó sorban, elhaladunk a híres lisszaboni fado graffiti előtt is. Végállomásunk az Alfama negyed, ahol több fadó étterembe is betekintést nyerhetünk, majd végezetül egy kiváló fadó étterembe kísérjük Önöket, ahol segítünk a menü kiválasztásában is. (opcionális*)

A fado melankolikus zenei műfaj, egy énekes (fadista) adja elő egy portugál gitár (guitarra) és egy spanyol gitár (violão) kíséretével. A portugál fado zene felkerült a szervezet szellemi kulturális örökségeket tartalmazó listájára. A fado életérzése , amely egyszerre jelent vágyakozást, nosztalgiát, szomorúságot, fájdalmat, de egyben a szerelem és a boldogság lehetőségét is. Két stílusváltozata él: a populárisabb, szórakoztatóbb lisszaboni és a kifinomultabb coimbrai.

Túrák indulási időpontja 13:00, (külön kérésre modosítható).

 

Két fél napos túra összevonása egy napra is lehetséges, ebben az esetben kedvezményes árat számítunk. Kérjük, jelezze kollégánknak és segítünk.

 

 

III: Fél napos Sintra túra (hévvel) (kb. 4 órás – nettó 2 óra)

Lisszabonból helyközi vasúttal utazunk (45 perc) Sintrába. Már a pályaudvaron kellemes meglepetésben lesz részünk a színes, festett csempe láttán. Első megállónk a Mánuel király stílusú Városháza, amely az „aranykorszak” szimbólumaival díszeleg szemünk előtt. Ahhoz, hogy jól induljon a napunk, az egyik legrégebbi (1756) kávézóban megkóstoljuk (opcionális*) Sintra tipikus süteményeit a Queijadas de Sintra és Travesseiro de Sintra-t.

Ezt követően végigsétálunk a kortárs szobrokkal díszített sétálóutcán, csodálva a város egyedi hangulatát. A belvárosban a Nemzeti Palotát (Palácio Nacional de Sintra – belülről is megtekinthető, kb. 13 euró/fő áron, opcionális*.), valamint annak terét és kilátóját vesszük figyelembe (belépő opcionális*). Nem messze a palotától egy meglepetéssel szolgálok, ahol szintén alkalmunk adódik a pihenésre. Sintra apró szuvenír boltjai vásárlásra csábítanak, miközben ezen áruk szimbólumairól mesélek.
Magában Sintra városában körül-belül 2 órát töltünk, az utazás pedig irányonként nagyjából 45 perc.

 

 

 


EGÉSZ NAPOS Programok (kb. 7-8 óra) :

 

IV: Városnézés Portugália fővárosában, Lisszabonban (7 órás)

Lisszabonban, ahol elsőként a belvárosában sétálunk (Rossio tér). Megismerkedünk Portugália nevezetességeivel, történelmével, hagyományaival és gasztronómiájával.

Meredek utcákon át a várba indulunk, innen nagyszerű kilátás nyílik Lisszabon városára. Az Alfama negyeden keresztül belevetjük magunkat az óváros szűk sikátoraiba, ahol egykoron mórok laktak és egyben Lisszabon legrégebbi része. A negyed kitűnően őrzi régi hangulatát, a düledező házak alatti fűszerboltokban, pékségekben és apró üzletekben bepillantást nyerhetünk Lisszabon egykori életébe. A meredek és szűk utcákon találkozhatunk a híres lisszaboni villamossal is (28-as villamos). Néhány villamos– ha minden igaz – San Franciscóból származik. Az 1755-ös nagy lisszaboni földrengés szinte teljesen elpusztította az alsóvárost, azaz a mai belvárost (Baixa). Marquês de Pombal ide teljesen új városrészt varázsolt, a párhuzamos utcákat neoklasszicista épületekkel szegélyezték és kialakították a mai Lisszabon kereskedelmi központját.

Ezt követően villamossal a Belém negyedbe látogatunk. A Tejo, Portugália legnagyobb folyójának partjáról jól láthatjuk a hatalmas, 2,4 km hosszú Április 25. hidat, amelyet a Golden Gate hídról (San Francisco) mintáztak. Meglátogatjuk a Jeromos kolostort, amely a felfedezések korának gazdagságát idézi. Ezután elsétálunk a Belém toronyhoz, ami a folyótorkolatnál található és Vasco da Gama emlékére épült a 16. században. Elhaladunk a Felfedezők emlékműve előtt is, ahol egy márvány térkép segítségével virtuálisan követhetjük az egykori felfedezők útját.

A túra végén kihagyhatatlan a híres Pastéis de Belém sütemény, amit mai napig egy titkos recept alapján készítenek.

Túrák indulási időpontja 09:15, (külön kérésre módosítható).

 

 

V:  Egész napos SINTRA túra (8 órás)

Egész napos városnézés Portugália fővárosától 45 percre található Csodálatos városban Sintrában és a közelben található Cabo De Roca mely Európa legnyugatibb pontja valamint Cascais halászfalu, magyar nyelvű idegenvezetővel.

Egész napos túránk keretében ellátogatunk Sintrába, amely mikroklímája és természeti szépsége miatt évszázadokon keresztül a portugál királyi család nyaraló helyeként szolgált és jelentős történelmi hátterének, épületeinek köszönhetően az UNESCO világörökség listájára került.

Lisszabonból autóval (vagy létszám függvényében kisbusszal) utazunk (kb. 45 perc) Sintrába. Első megállónk a Mánuel király stílusú Városháza, amely az „aranykorszak” szimbólumaival díszeleg szemünk előtt. Ahhoz, hogy jól induljon a napunk, az egyik legrégebbi (1756) kávézóban megkóstoljuk (opcionális*) Sintra tipikus süteményeit a Queijadas de Sintra és Travesseiro de Sintra-t.

Ezt követően végigsétálunk a kortárs szobrokkal díszített sétálóutcán, csodálva a város egyedi hangulatát. A belvárosban a Nemzeti Palotát (Palácio Nacional de Sintra), valamint annak terét és kilátóját vesszük figyelembe (belépő opcionális*). Nem messze a palotától egy meglepetéssel szolgálok, ahol szintén alkalmunk adódik a pihenésre. Sintra apró szuvenír boltjai vásárlásra csábítanak, miközben ezen áruk szimbólumairól mesélek. Ezen a napon egy palota látogatását ajánljuk, amely lehet akár a magyarok által oly kedvelt Quinta da Regaleira is (belépőjegyhez kötött, jegy a helyszínen váltható, kb. 12 euro/fő áron*).
Pena palotaában vezetés is kérhető 4 főtől. A napunkba csak 1 palota látogatása fér bele.

Következő állomásunk a Cabo da Roca (Szikla-fok), amely a kontinentális Európa legnyugatibb pontja. A portugálok nemzeti költője, Luís de Camões így írt e helyről az Os Lusíadas VIII. énekében: „Ahol a Föld véget ér és a tenger kezdődik” (Onde a Terra se acaba e o mar começa).

Cascais, az egykori halászfalu a 19. század végétől a portugál királyi család üdülőhelyeként szolgált, a szomszédos Estoril városkával egyetemben, ahol Európa legnagyobb kaszinója található.

Sétánk során ellátogatunk egy hangulatos kis öbölbe, ahol akár kagylókat is gyűjthetünk. Végig andalgunk a hullámos macskaköves sétálóutcán, ahol szuvenír boltok és éttermek tömege kínálkozik. A reggeli fogás után az Atlanti óceánon pihennek meg a halászhajók. Hálók és csapdák kéznyújtásnyira húzódnak sétánk során a parton…ha akad időnk, egy-két óceánparti látogatást is teszünk.

Túrák indulási időpontja 09:30, (külön kérésre módosítható).

 

*az ár a fogyasztásokat nem tartalmazza, ezek opcionálisak és a helyszínen fizetendők

Érdekelhetnek még…

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az oldalra