Barion Pixel

Madrid – El Escorial, Bukottak Völgye és Toledo 1 napos túra

Ft

A túra angol és/vagy spanyol idegenvezetéssel történik légkondicíonált buszokon.

Túra indulása:

 • 2024 március 17-ig minden szerdán, pénteken,  és vasárnap
 • 2024 március 20-tól mindn kedd, csütörtök, és vasárnap

Túra hossza: kb. 10 óra

 • Túra indulása: Madrid belvárosából, 08:30-kor
 • Visszaérkezés: Madrid belvárosába, 18:30 körül

Gyerek jegyek elérhetők 0-5 éves korig ingyenes), valamint 6-15 éves korig.
Senior kedvezmény 65 éves kortól és fölötte.

A túra ára tartalmazza:

 • Utazás egy klímás autóbusszal
 • Helyi idegenvezető
 • Angol és Spanyol nyelvű túrák
 • Radió guide
 • Belépő a kolostorba (Royal Monastery of El Escorial)
 • Belépő a bukottak völgyébe és a bazilikába (Valley of the Fallen and the Basilica)
 • Belépő a St. Tomé templomba (Church of St. Tomé)
 • Belépő a zsinagógába (Synagogue of Sta. Maria la Blanca)
 • Belépő a kolostoba (Monastery of San Juan de los Reyes)

A túra ára nem tartalmazza:

 • Ételek és italok
 • Hotelből való felvétel és lerakás

Fontos információk:

A helyszínre érkezést követően túránk gyalogosan folytatódik, így kérjük Önöket, hogy sétához alkalmas cipőt viseljenek.
A túra időtartama magába foglalja a közlekedést is.
A St. Tomé templomban fényképet, videó és hanganyagot készíteni szigorúan tilos
A bazilikában korlátozások miatt jelenleg nem lehet vezetett túrákat tartani (Basilica of the Valley)
A Royal Monastery of El Ecorial és a Valley of the Fallen meglátogatásakor a látogatóknak tiszteletben kell tartaniuk a következő szabályt: a kiállításokon fénykép, illetve videó és hanganyag készítése szigorúan tilos

A túra szervezői a programváltozás vagy a programtörlés jogát fenntartják előzetes figyelmeztetés nélkül, vis mayor helyzet esetén.

Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

Csodálja meg az UNESCO Világörökségi helyszínt, az El Escorial királyi kolostort. Látogasson el a Hapsburg Palotához, a Királyi Mauzóleumhoz és a Bazilikához. Tekintse meg a Bukottak völgyét (Valley of the Fallen), egy földalatti templomot, mely tetején egy 152 méter magas kereszt található. Mélyedjen el a Toledói kultúra bámulatos változatosságában. Sétáljon keresztül az óvároson és nézze meg a híres el Greco festményt, Orgaz grófjának temetését (The Burial of the Count of Orgaz). Tudta, hogy Toledo egykor Spanyolország fővárosa volt?

Két túra (Bukottak völgye + Toledo)  egyben kedvezőbb áron foglalható!

Főbb látnivalók az út során:

 • Royal Monastery of El Escorial, amely egy 16. századben épült kolostor. Szintén a „Nem szabad kihagyni” listán szerepel a Hapsburg királyi palota (Hapsburg Royal Palace – spanyol), az Uralkodók Mauzóleuma és a Basilica meglátogatása. Ezen épületek mindegyike a reneszánsz stíluselemeket követve épült.
 • A bukottak völgye (Valley of the Fallen) azért épült, hogy emléket állítson a spanyol polgárháborúban életüket vesztett harcosoknak.  Az itt található bazilika (Basilica de la Santa Cruz del Valle de los Caídos) a hegyoldalba vájt mélyedésben lett kialakítva.
 • A Santo Tomé templomban található a híres festő, El Greco „Orgaz grófjának temetése” (The Burial of the Count of Orgaz) című festménye, amelyet a művész sírja felett helyeztek el.

A program részletesebb leírása:

Utunkat Madrid belvárosából  kezdjük, klimatizált autóbuszainkon.

Elsőként a Royal Monastery of El Escorialban vezetett túrán veszünk részt. A Világörökségi helyszín a 15. században épült és a kormány hatalmát volt hivatott szimbolizálni. Látogasson el a lenyűgöző Királyi Mauzóleumba, amely felépítése közel 21 évet vett igénybe. Sétáljon keresztül a Habsburgok palotáján, a Chapter House-on, a Bazilikán és a páratlan könyvtáron.

A gyalogos túrát követően ismét buszra pattanunk egy rövid útra a Bukottak völgyéhez (Valley of the Fallen). A helyszín 9km-re található El Escorialtól és már messziről láthatjuk majd, ahogyan a tetején található hatalmas kereszt az égbe nyúlik. A templom a föld alatt található, a hegy oldalába építették és a világ legnagyobb keresztje koronázza meg  tetejét, amely már mérföldekről is jól látható. A látogatást követően visszautazunk Madridba.

A későbbiekben jelenjen meg ismét Madrid központjában 15 perccel a Toledo-i túra indulása előtt és szálljon fel újra a kényelmes autóbuszba, amellyel Toledó városába utazunk. A megérkezést követően gyalogos városnézés keretein belül bejárjuk a történelmi várost, mely már 1986 óta szerepel a Világörökségek listáján. Toledo egykor Spanyolország fővárosa volt. A város tökéletes keveréke az arab, zsidó és a keresztény kultúráknak. A túra során többet tudhat meg arról, hogyan alakította és befolyásolta a különböző kultúrák együttélése a város építészeti képét és stílusát az évszázadok során.

Tegyen egy sétát az udvari kolostorban és a királyi őrségnél a San Juan de los Reyes Kolostorban. Csodálja meg a katolikus uralkodók által szponzorált épületet, amely királyi mauzóleumként funkcionál. A látogatást követően elsétálunk a Sta. Maria la Blanca Zsinagógához. Az épületet eredetileg ugyan zsinagógának építették, de megnyitását követően 211 évvel templommá alkakították. Napjainkban az épület Arab múzeumnak ad otthont (Museum of Mudejar style), melyet lehetőségünk lesz megtekinteni túránk során. A St. Tomé templomban megtekinthetjük a világhírű el Greco festményt, melynek címe Orgaz grófjának temetése (The Burial of the Count of Orgaz). Tudta, hogy el Greco maga is ebben a gyönyörű városban élt?

Gyalogos túránk folytatódni fog amíg elérjük a Katedrálist, amely Spanyolország legfontosabb gótikus stílusú katedrálisa. A katedrálist kívülről fogjuk megtekinteni, majd ezt követően szabadidőt kapnak Toledo városának felfedezésére. A szabadidő leteltével visszautazunk Madridba, egy élményekkel teli nap után.

A túra szervezői a programváltozás vagy a programtörlés jogát fenntartják előzetes figyelmeztetés nélkül, vis mayor helyzet esetén.

Érdekelhetnek még…

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza az oldalra