Barion Pixel

Velence – Szent Márk bazilika belépő

Ft

Jegyek adott napra és időpontra szólnak, MAGÁT A JEGYET KAPJA, mellyek közvetlenűl az épületbe mehet be.
A kiválasztott intervallumon belül a Bazilika igazol vissza egy időpontot, amikor be tudnak menni.
Amennyiben délelőtt, délután vagy adott napon belül bármikor megfelelt választ ki, akkor kollégáink választanak egy időszakot és azon belül tud bemenni.

A jegy névre szól, vásárlás után nem lemondható, nem módosítható.
A bazilikába belépés előtt biztonsági ellenőrzést végeznek.
Szigoruan tilos táskát, hátizsákot bevinni. Erre külön ingyenes tárolót létesítettek pár utcára a bazilikától, melyről tájékoztató a helyszínen kifüggesztve.

 

Hétfőtől – Vasárnapig: 07:00 – 19:30
Látogatók részére időszakosan ettől eltérhetnek.
6 éves kor felett mindenkinek egységes díj fizetendő.
Idegenvezetőknek, csoport vezetőknek ingyenesen jegy váltható amennyiben helyszínen bemutatja a kártyáját vagy jogosító igazolványát.

A naptár nem a szabad helyeket mutatja.
A naptár nem a szabad helyeket mutatja.
A választott időintervallumon belül pontos belépési időpontot kap a szabad helyek függvényében.
Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Kategória: , ,
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

San Marco bazilika mutatja meg mindazt a vagyont és pompát, amit Velence, mint katonai és kereskedelmi hatalom felhalmozott.

A Szt. Márk téri bazilikát látogathatják turisták is, azonban az istentiszteletek alkalmával ideiglenesen lezárásra kerülhet. 

A város védőszentjének nevét viselő bazilika, a Basilica di San Marco, vagyis Szent Márk székesegyház, a 9. században épült évszázadok alatt minden kor rajta hagyta a nyomát , de eredeti egyedülálló bizánci és gótikus építészeti stílusjegyei ma is jól felismerhetőek.

A görögkereszt alaprajzú templomot öt kupola fedi, szerkezete bizánci típusú
– boltívek,
– a kupolák alakja,
– a mozaikdíszítés és a márványburkolat.
San Marco bazilika mutatja meg mindazt a vagyont és pompát, amit Velence, mint katonai és kereskedelmi hatalom felhalmozott. A templom belsejét a mozaikokon kívül, antik csillárok, gyönyörű oszlopfők, márvány szószék díszítik, a főoltáron pedig a középkori ötvösművészet egyik legkiemelkedőbb alkotása a Pala d’Oro egy ikonosztáz látható.

A Campanile a Szent Márk-bazilika harangtornya (csak külön jeggyel látogatható) Velence egyik legismertebb látnivalója. A jelenlegi torony csupán a huszadik század elejei rekonstrukciója az eredeti toronynak, amely 1902-ben összeomlott. Egy lift viszi föl a látogatókat a harangtoronyba, ahonnan csodálatos kilátás nyílik Velencére és a lagúnáira.

Jegyet több típusban is elérhetőek:

 • Bazilika belépőjegy: csak a Szent Márk  bazilikába érvényes jegy, adott napra és időpontra szólóan.
 • Bazilika + aranytábla belépőjegy: a Szent Márk  bazilikába érvényes + az aranytábla megtekintésére, ami a Pala d’Oro ikonosztáz , adott napra és időpontra szólóan.
 • Bazilika + aranytábla + múzeum belépőjegy: a Szent Márk  bazilikába érvényesek + aranytábla, ami a Pala d’Oro ikonosztáz + Szent Márk Múzeum , adott napra és időpontra szólóan.
 • Múzeum+lovas szobor belépőjegy: Szent Márk Múzeum belépőjegy, a terasz eredeti lovainak megtekintésével, melyek a múzeumban vannak kiállítva, adott napra és időpontra szólóan (ez a jegytípus a bazilikába nem tartalmazza a belépési lehetőséget!) .
 • Gyerek jegy: gyermek belépőjegy mindegyik jegytípus esetében egységes áron érhető el, a gyermek jegyet a választott felnőtt jegy kategóriájának megfelelően foglaljuk.

 


Érdekelhetnek még…

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza az oldalra