Barion Pixel

Amszterdam

Amszterdam 207 négyzetkilométeres területének ötödrészét az öböl, a kikötőmedencék, a csatornák, és a folyók vízfelületei foglalják el. A város körútjait, sugárútjait, a csatornák (grachtok) alkotják, melyeknek hosszúsága 44 km. A város így kb. 100 szigetre tagolódik, melyeket a grachtok fölött átívelő hidak kapcsolnak össze egymással. Méltán nevezhetik a vizek városának, és Észak Velencéjének is.

Amszterdam a tolerancia és sokszínűség városa. A nagyvárosok összes pozitívumával rendelkezik: kultúra, történelem, szórakozás, jó közlekedési viszonyok. Ugyanakkor viszonylag kis, csendes város, kevés közúti forgalommal, mely nagy részben a csatornáknak köszönhető. Amszterdamban akárhova megy az ember az soha nincs messze.

Amszterdamban a múzeumok jelentik a legnagyobb vonzerőt. Mindenki ismeri a Rijksmuseum-ot, Van Gogh múzeumot és a Stedelijk Museum-ot, igaz ennél sokkal több múzeum van még.

Coffeeshopok: A hollandiai coffeeshopok legálisan árúsíthatnak kis mennyiségű marihuánát, melyet azonban szigorúan ellenőriznek és adóznak utána. Tilos kiskorúakat valamint 5 grammot meghaladó mennyiséget kiszolgálni. A keménydrogok illegálisak.

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az oldalra