Barion Pixel

Párizs – Eiffel torony jegy

Ft

A 2024. júniusi időszakra foglalható jegyek ára 2024.05.27-től emelkedett, az új árakat weboldalunkon találhatják, rendelést ezek alapján tudunk felvenni.

A jelenlegi árak 2024.06.13-ig érvényesek, 2024.06.13. után újabb áremelés várható. Ezt illetően a további információkat a későbbiek során fogunk tudni adni.

Az Olimpia idejére 2024.07.26-08.11-ig Eiffel torony rendelést nem tudunk felvenni. 

 

Eiffel torony jegyrendelést nagyobb bizonyossággal 3 héten kívüli dátumra tudunk felvenni. 

0-4 éves korig regisztrációs jegy kiváltása szükséges, kérjük megjegyzésben jelezni a 4 év alatti gyermekek számát.

Baby: 0-4 évesek, Gyerek: 4-11 évesek, Junior: 12-24 évesek, Felnőtt: +25 évesek

9 fő felett csoportos foglalásnak minősül.

Belépőjegy vásárlása esetén magát a jegyet kapja mely névre, adott napra és időponttra szól.
A rendelés során naptári napot tud megadni. A napon belül fix időpontra szóló jegyet kap.

A jegyet nyomtatott formában fogadják el. Az időpont lekésése esetén belépési lehetőségük nem garantált.

Ezzel a jeggyel már nem kell sorban állnia.
A jegyek kiállítás után nem lemondható és nem módosítható jegyek.

2024. 01.08-tól 2024.02.09-ig az Eiffel torony 3. emelete éves karbantartási munkálatok miatt zárva tart. Ezen időszak alatt jegyek csak a 2. emeletig foglalhatók!

PEZSGŐS JEGYTÍPUS:

Ez a jegytípus Felnőtteknek (25 éves kortól) érhető el. A jeggyel a 3., 2. és 1. emeletek járhatók be, lifttel. A 3. emeleten a Pezsgőbárban egy pohár (12 cl-es) Brut Balnc pezsgőt fogyaszthatnak el a jegy felmutatásával. A pezsgő átvételekor életkort igazoló dokumentumot kérhetnek.
(A 3. emelet zárvatartása esetén a pezsgő a 2. emeleten vehető át és fogyasztható el.)

Amennyiben pezsgős jegytípus nem elérhető, az Eiffel torony 3. emeleti pezsgő nélküli belépőjegyet igazol vissza. Ilyen esetben a sima és pezsgős jegy ára közötti különbözetet visszatérítjük, a helyszínen fognak tudni pezsgőt vásárolni.

 


Foglalási információ:
A rendelés leadása során oldalunkon bármilyen dátumot és alternatív dátumot megadhat, a kiválasztott dátumok azonban még nem egyenértékűek a foglalással.

A befizetést követően kollégáink folyamatosan ellenőrzik az elérhető időpontokat és amint a kiválasztott dátumra vagy alternatív dátumra elérhetőek a jegyek, elkészítjük a foglalást.

A lefoglalt jegyek ezt követően már nem módosíttathatóak és nem is töröltethetők. Több alternatív dátumot is megadhat, vesszővel elválasztva. A megjegyzés mezőben meg tudja adni, ha esetleg egy adott napon belül valamely időszak nem megfelelő Önöknek mert már más foglalásuk van akkorra.

A jegyek foglalása nem garantált, amennyiben a kiválasztott dátumra vagy a felsorolt alternatív dátumokra sem  tudunk jegyeket adni, a befizetett összeget visszautaljuk.
Szíves megértésüket köszönjük.

A választott napon belül pontos belépési időpontot kap a szabad helyek függvényében. A dátum választó nem a szabad helyeket jelöli.
Alternatív dátum megadása esetén rendelését nagyobb bizonyossággal tudjuk biztosítani. A választott napon belül pontos belépési időpontot kap.
Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Kategória: , ,
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

Belépőjegyet kínálunk elővételben a torony meglátogatásához.

Jegyet válthat liftel az 1-2. emeletig vagy a 3. emeletig.
Jegy váltása konkrét napra és időpontra szól. Jegyeket a szabad helyek erejéig tudunk foglalni.

A második emeleten a harmadik emeletre történő különbözeti jegy árusítását megszűntették.

Az Eiffel-torony Párizs egyik jelképe, ami a tervezőcég tulajdonosáról, Gustave Eiffel mérnökről kapta a nevét. Az 1889. évi világkiállításra készült, az eredeti tervek szerint a kiállítás után lebontották volna. A torony összmagassága 324 m, ebből maga a torony 300 m, rászerelve 24 m-re magasodik egy tévé-adóantenna. Első emelete 58, második emelete 116, a harmadik 276 m magasban van.

Napjainkban az Eiffel torony Párizs legfőbb szimbólumává vált. Szép idő esetén a város teljes panorámája elénk tárul.

A Párizsi Eiffel torony nyitvatartása:
Az Eiffel torony egész évben nyitva van minden nap
– 9.30-23.45 óráig január elsejétõl junius 12-ig és szeptember elsejétõ december 31-ig
– 9.00-0.45 óráig 13 júniustól -augusztus 31-ig


A torony mindig is megosztotta a franciákat, sokan szeretik, de sokan kimondottan utálják: becenevei is ezt tükrözik – egyesek „Csúfság”-nak hívják, mások „Öreg Hölgy”-nek. Többször le akarták bontani, és felrobbantani. Kétszer is eladta egy szélhámos, 1925-ben Victor Lustig, ócskavasként. A második világháborúban a németek fegyvereket akartak belőle készíteni.

Az Eiffel-torony sok megpróbáltatáson ment keresztül, de még ma is a világ egyik leghíresebb épületeként ismerjük. A híres torony 2007-ben A világ hét új csodája jelöltjeként is indult, bár végül nem került be közéjük.

Első szintjét, amely 57 méter magasságban fekszik, 2014-ben teljesen felújították és átalakították: többek közt átlátszó üveglapra cserélték a padlózat egyes részeit. Megújult a luxusétterem és az üzletek is, hozzáférhetővé tették a bejárást mozgáskorlátozottak számára is, valamint az építmény energiaellátását is modernizálták.

 

3 látogatható emelet van:
1. emelet – 57 m magasságban 4415 m²
2. emelet – 115 m magasságban 1430 m²
3. emelet – 276 m magasságban 250 m²

 

Az Eiffel torony fontosabb adatai:
Magasság: 312 m (antennával 324 m)
Súly: 10100 tonna ( vas 7300 tonna)
Reflektorok: 336 db
Izzók: 20000 db
Lépcső: 1665 a tetejéig
Szegecs: 2 500 000
Festék: 60 tonna ( 7 évente kell újrafesteni)
Liftek: 5 lift a 2. szintig ( minden lábban egy lift, egy lift kizárólag a Jules Verne étterembe), a 2.szinttől a 3. szintre 2 lift
Személyzet: 280 fő


Érdekelhetnek még…

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az oldalra