Barion Pixel

Velence – Dózse Palota jegy

Ft

Jegyek adott napra szólnak, soron kívüli belépésre jogosítják.
A jegy névre szól, vásárlás után nem lemondható, nem módosítható.

Jegyek az alábbi szerint választhatóak:
Gyerekek 0-6 éves korig ingyenes, de foglalni kell rá helyet, időpontot.
Gyerekjegy 6-14 éves korig, vagy 25 év alatti nappali tagozatos Uniós állampolgár.
Nyugdíjjas jegy 65 év felett.

A Dózse palota jegyet, a látogatás tervezett időpontja előtt legkésőbb 48 órával tudjuk intézni.

A naptár nem a szabad helyeket mutatja.
A választott időintervallumon belül pontos belépési időpontot kap a szabad helyek függvényében.
Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Kategória: , ,
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

Az épület a vízről nézve nyújtja a legimpozánsabb látványt, Claude Monet is így festette meg.
Ezt a homlokzatot folytatja a nyugati szárny, mely a Piazzettára néz. A nyugati szárny díszes késő gótikus kapuzattal kapcsolódik (Porta della Carta) a San Marcóhoz…

….  A harmadik, keleti szárny a legfiatalabb, ez javarészt reneszánsz, külső homlokzata dísztelen. Ide ível át a Sóhajok hídja, mely a szomszédos börtönnel létesít kapcsolatot.

Korábban elpusztult, hasonló rendeltetésű épületek helyén épült a 14-15. században több szakaszban. Az első dózsevár még a 9. század elején épült, a székhely Rialtóról a Szent Márk-szigetre került át. Ez 976-ban leégett, helyébe újat építettek, amit 1106-ban pusztított el tűzvész. A következő épületet 1177-ben Barbarossa Frigyes látogatása előtt lebontották, hogy helyére újat építsenek, ebből a jelenlegi nem őrzött meg semmit, csak bejárattól balra egy saroktornyot.
A jelenleg látható palotát 1340-ben elkezdték építeni, elsőként a vízparti szárny készült el 1365-re. Teljesen 1424-ben fejezték be, majd pedig többször restaurálták. A Nagytanács 1419. július 30-án tartotta itt első ülését. Itt találhatók az egykori köztársasági testületek hivatalai, gyűléstermei is.

Az épület a vízről nézve nyújtja a legimpozánsabb látványt, Claude Monet is így festette meg. Ezt a homlokzatot folytatja a nyugati szárny, mely a Piazzettára néz. A nyugati szárny díszes késő gótikus kapuzattal kapcsolódik (Porta della Carta) a San Marcóhoz. A harmadik, keleti szárny a legfiatalabb, ez javarészt reneszánsz, külső homlokzata dísztelen. Ide ível át a Sóhajok hídja, mely a szomszédos börtönnel létesít kapcsolatot.
A 75 m x 100 m széles zárt épülettömb az itáliai lakóházak mintájára belső udvar körül van kiépítve. Az alsó árkádsor, melyet korára való tekintettel lecseréltek s bevittek a múzeumba, leginkább szerkezeti jelentőségű.

A második emeleti loggia finom kőcsipkével ellátott, a harmadik emeletet efölött két színben márványlapok borítják. Három szabadon álló és a templomhoz épült hátsó szárnya tágas, téglalap alakú, árkádok által övezett udvart zár be.


Érdekelhetnek még…

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az oldalra