Barion Pixel

Barcelona – Casa Batlló jegy

Ft

Jegyek egyszeri belépésre jogosítják.
A jegy adott napra és időpontra szól.
A jegy vásárlás után nem lemondható, nem módosítható.

A belépőhöz Audio Guide jár.

A jegyhez vásárólható felárért Fasst Pass / mely feljogosítja hogy az előre váltott jeggyel rendelkezők sorának elejére menjen/ .
A Fast Pass-os jegyhez Video Guide jár.

Jegyek az alábbi szerint választhatóak:
Gyerekek 0-7 éves korig
Gyerek 7-18 éves korig
Felnőtt 18 éves kor felett
Senior  jegyek 65 év felett

Gyerekeknek 0-7 éves kor között ingyenes regisztráció szükséges. Kérjük ezt figyelembe véve adja le a megrendelését.

A választott időintervallumon belül pontos belépési időpontot kap a szabad helyek függvényében.
Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Kategória: , ,
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

A Casa Batlló Antoni Gaudí azon épületei közé tartozik, amelyek a Világörökség részei. A ház Barcelonában, az Eixample kerületben, a Passeig de Gràcia 43. alatt található.

A házat a Csontok háza néven is ismerik, és egy középosztálybeli család részére készült 1904 és 1906 között. Gaudí tulajdonképpen egy meglévő lakóépületet alakított át (1870, Emili Sala i Cortés tulajdona), a szerkezetét érintetlenül hagyva a balkonokat átépítette, új tetőt és emeleteket épített. Minden részletet, még a bútorzatot is aprólékosan megtervezte. Az aszimmetrikus tetőszerkezetet üvegmázas kerámialapokkal pikkelyszerűen borították, s így egy óriási hüllőre hasonlít. A szellőzőnyílásokat és kéményfőket üvegmozaikkal díszítette.

Bent mintha egy hűvös barlangban járna az ember, csak a fönti világítóablakokon beszűrődő fény csillan a csempéken. Sehol nincs egy egyenes vonal, éles szegély sem, csak organikus formák. A Batlló-ház Gaudí szecessziós stílusának egyik legharmonikusabb példája.

A Passeig de Gracia 43 alatt található szecessziós ház 1904-1906 között épült Gaudi, és Josep Maria Jujol tervezésében, és szintén a világörökség része. Gaudi egy 1877-ben épült lakóépületet alakított át. A Barcelona egyik igen előkelő negyedében álló lakóépület eredetileg egy középosztálybeli család számára készült. A Casa Battlóra nézve úgy tűnhet, hogy a tervezők célja nem más volt, minthogy az egyenes vonalakat teljes mértékben mellőzzék.

A két híres Gaudi épület, a Casa Batlló, és a Casa Milá a híres barcelonai sugárúton, a Passeig de Graciántalálható, amelyről önállóan is érdemes megemlékezni. Ez Barcelona legszebb, és legimpozánsabb sugárútja, a katalán város Champs-Elysées-je, vagy Andrássy útja. Az Avenida Diagonaltól a Placa Catalunyáig húzódó sugárúton találhatók a legjobb boltok, üzletek, éttermek, és kávéházak – persze mind nagyon drágák. Gaudi két épületén kívül más fantasztikus modernista alkotások is találhatóak itt. A 20. század első felében épült házak lakói Barcelona leggazdagabb polgárai voltak.

Újdonság: Magáncsarnok – Modern stílust képviseli, 20. század elején található bútorokkal és díszítőelemekkel.


Érdekelhetnek még…

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az oldalra