Barion Pixel

Barcelona – Güell Park jegy

Ft

Jegyek soron kívüli belépésre jogosítják.
Adott napra és adott időpontra szól. Időpontok negyed óránként elérhetőek.

A jegy névre szól, vásárlás után nem lemondható, nem módosítható.
Jegyek az alábbi szerint választhatóak:
Gyerekek 0-7 éves korig
Gyerek 7-12 éves korig
Felnőtt
Senior  jegyek 65 év felett

A választott időintervallumon belül pontos belépési időpontot kap a szabad helyek függvényében.
Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Kategória: , ,
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

A Güell park, a Szent Család templomához hasonlóan, az UNESCO Világörökség része.

Az 1900 és 1914 között épült parkot Antoni Gaudi eredetileg egy modern “luxuslakóparknak” szánta, távol a belváros akkori gyárainak füstjétől, azonban a park üzletileg sikertelennek bizonyult olyannyira, hogy senki sem akart itt lakni. Csak két ház készült el, és végül maga Gaudi költözött ide családjával, házában jelenleg a Gaudi-múzeum működik.

Eusebi Güell báró, gazdag textil iparos, Gaudí csodálója és támogatója, londoni utazásai során döntötte el, hogy az angol tájkertekhez hasonló parkot hoz létre Barcelónában. Eredetileg egy parkos elővárosi – kertvárosi részt terveztek, messze a koszos gyárnegyedtől, szép kilátást és friss levegőt kínálva a lakóknak, ám a terv megbukott, és csak két telek kelt el. A két épület közül az egyikben maga Gaudí lakott, ez jelenleg múzeumként működik. Az épületet nem Gaudí tervezte, viszont a házban találhatók olyan bútorok, lakberendezési tárgyak, amelyek a neves építész keze nyomát őrzik.

A Güell park területe két részből áll.
– Egy ingyenesen látogatható terület, melyen található a Gaudi-múzeum is.
– Másik fizetős terület 2013 óta belépős mely a Güell Park műemléki része, ez az úgynevezett “színes házak” rész.

2020 08 14-én befejezték a park nagy teraszának felújítási munkáit, a most odalátogatók már régi fényében láthatják.

A főbejárattal szemben a park legismertebb szobra, a kerámiatöredékekkel kirakott sárkány (vagy inkább gyík) sütkérezik a napon, amely mellett lépcsősor vezet az oszlopcsarnokhoz. A csarnok tetőkialakítása a fehér felhőket juttatja eszünkbe, melyek között mozaik napocskák sütnek. A park legszebb része az a terasz, amelynek hullámos mozaik padjai hosszan kígyóznak a dombtetőn. Gaudí a teraszt úgy tervezte, hogy találkozó hely legyen az emberek számára, ugyanakkor elegendő tér is legyen fesztiválok, népi ünnepségek, előadások megrendezésére. Itt minden látogató megpihen egy kicsit, élvezi a kilátást, a napsütést és a repkedő papagájokat.

Ezt mindenképp érdemes kifizetni, de akinek ez nem fér bele a költségvetésébe, az is látogasson el a Güell Parkba, mivel a belépős részen kívül is egy nagy, szép, izgalmas területet járhat be, és a fizetős részt is úgy-ahogy láthatja kívülről. HA nincs jegyünk előre érdemes reggel elsőként ide érkezni, mert napközben előfordulhat, hogy akár több órával későbbre adnak csak jegyet.

Az épületek, a sétányok, és a lépcsők, mind-mind egy rendkívül különös fantáziavilághoz hasonlítanak, ezt nehéz leírni, ezt látni kell!


Érdekelhetnek még…

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az oldalra