Barion Pixel

Párizs Katakombák – egyéni látogatás

Ft

A jegy vásárlásakor magát a belépő jegyet adjuk, ami adott napra és belépési időpontra szól.

A rendelést során azt tudja megadni, ha egy napon belül esetlegesen valamilyen időintervallum NEM felel meg, mert már esetleg más programja van akkorra. Ha nem ad meg semmilyen időpontot vagy időintervallumot, akkor azt úgy értelmezzük, hogy az adott napon belül bármilyen szabad időpont megfelelő lehet Önöknek.

Belépési időpontok általában 10:15, 11:00, 12:00, 14:00 körül szoktak lenni, elvétve 10:45, 11:45 körül is. Az elérhető belépési időpontok időszak függvényében is változhatnak, általában a délelőtti időpontok jellemzőbbek, de a pontos belépési időpontot a Katakombák munkatársai tudják visszaigazolni, a szabad helyek függvényében.

A katakombák hétfői napokon nem látogathatók.

 

A jegyhez több nyelven elérhető audioguide tartozik  (angol, francia, spanyol, német).

 

A katakombákba nagyobb méretű táskákat tilos bevinni, a helyszínen csomagmegőrző nem biztosított.

A hőmérséklet 14 fok körüli lehet még a nyári időkben is, így kérjük legyenek szívesek ezt figyelembe venni az öltözet megválasztása során.

 

A katakombákba lefelé 131, felfelé pedig 112 lépcsőfokot kell megtenni. Klausztrofóbiásoknak, várandósoknak, valamint mozgásszervi nehézséggel rendelkezőknek a látogatás nem ajánlott.

 

Választható jegytípus:

  • Felnőtt (18+)

18 éves kor alatti gyermekek csak felnőtt kiséretében látogathatnak a katakombákba, részükre a helyszínen felnőtt kíséretében életkort igazoló dokumentum felmutatását követően váltható kedvezményes jegy.

 

A jegyek a kiállítást követően nem módosíttathatók, nem töröltethetők és nem visszatéríttethetők.

A választott időintervallumon belül pontos belépési időpontot kap a szabad helyek függvényében.
Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Kategória: , ,
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

Fedezze fel egyéni, audioguide-os látogatás keretein belül a “holtak birodalmát”, mélyen a szerelem és fények városa alatt.

Belépőjegyével a város alatt, a föld mélyén található katakombákba van lehetősége ellátogatni, amely az 1700-as években épült és Párizs halottjainak állít emléket.

A késő 1700-as években komoly problémát jelentett Párizs belvárosában a temetők hiánya, pontosabban a meglévő temetők telítettsége, amely több esetben is fertőzések és járványok elterjedéséhez vezetett, így sürgősen megoldásra volt szükség.

A végső löketet az jelentette, amikor az egyik túltelített temető beomlott valakinek a pincéjébe. A munkások ezt követően az éj leple alatt elkezdték az emberek maradányait a párizsi temetőkből a Tombe-Issoire kőbányába hordani, mely napjainkban a Párizsi Katakombák néven vált ismertté.

A katakombákban több, mint 6 millió egykori párizsi lakos csontvázát és maradványait tekinthei meg, rendezett formában bemutatva. Viszonyítás képpen, ez körül-belül a jelenlegi Párizs lakosainak háromszorosát jelenti.

Az audioguide a katakombákon kívül a város 18. századi történelmébe is betekintést enged a látogatóknak.


Érdekelhetnek még…

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az oldalra