Barion Pixel

Pisa – Ferde torony belépőjegy

Ft

A jegyet adott napra, adott időpontra kell foglalni.

A jegyen egy utas név szerepel , de az összes létszámra vonatkozik.

A jegyből csak felnőtt létezik, kedvezményes, gyermek vagy senior nem.

A toronyba 8 év alatti gyermekeket nem engednek fel.

Az időintervallumon belül pontos belépési időpontot kap a szabad helyek függvényében.
Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Kategória: , , ,
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

Kétségtelen, hogy Pisa legfőbb turisztikai látványossága a torony, melynek építése az alapkőletétellel, 1173. augusztus 9-én kezdődött meg.
A Bonannus tervei alapján készült torony a talaj gyenge minősége és a rossz alapozás miatt azonban megsüllyedt.

Kétségtelen, hogy Pisa legfőbb turisztikai látványossága a torony, de nem az egyetlen. A pisai Dóm-tér, a Campo dei Miracoli, vagyis a Csodák tere egy széles terület a város központjában. A tér négy meghatározó építménye a dóm, a ferdetorony, a keresztelőkápolna és a temető. A Szűz Máriának szentelt dóm építése 1064-ben kezdődött.

Az építész Buscheto volt; őt tekintik a pisai román stílus megteremtőjének.

Miután 1178-ban a torony harmadik emeletét is felhúzták, az épület olyannyira megsüllyedt, hogy a nagy riadalom miatt az építkezést azonnal leállították. Csak jó 100 év múlva, 1272-ben láttak hozzá a további építkezésnek,

Az utolsó emeletet 1372-ben fejezték be, és ekkor állították fel a harangokat is. Hét harang található benne, a zenei skála minden hangjának külön egy.

A torony dőlését 1839-40-ben próbálták meg először megállítani.

A campanile 800 esztendeje alatt 5 fokot és 22 percet mozdult el a függőlegestől; a 80-as években a dőlés értéke már meghaladta a 4 métert. Elkerülhetetlenné vált a torony bezárása. Erre 1990. január 7-én került sor.

A munkálatok 2001 nyarán fejeződtek be, és a torony kapui még ez év decemberében újra megnyíltak az érdeklődők előtt. Jelenleg- biztonsági okokból egyszerre 30-an tartózkodhatnak a harangtoronyban, és a tetejéig 294 lépcsőfok vezet fel. A szakemberek bizakodóak, hiszen a torony 2003 szeptembere óta mozdulatlan. Az elmúlt évtized munkálatainak köszönhetően sikerült legalább 300 évvel meghosszabbítani életét.

SZÁMOKBAN:
Az 58 méter magas, hat emeletes szépség az itáliai román stílus gyöngyszeme. Alapjának külső átmérője 15,484 méter, belső átmérője pedig 7,368 méter. Súlya14700 tonna. Fala az alapnál 4,09 méter vastag, a tetején 2,48 méter.

A toronyra előre ajánlatos jegyet foglalni a jegy adott napra és időpontra szól.


Érdekelhetnek még…

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az oldalra