Barion Pixel

Firenze – Uffizi + Pitti Palota + Boboli kert kombi jegy

Ft

Hétfőnként zárva az UFFIZI ÉS A PITTI PALOTA.
A BOBOLI KERT hétfőnkéni is nyitva.

A kombinációs jegyet a tervezett látogatáshoz képest 7 napon kívülre tudjuk foglalni. A látogatáshoz képest 7 napon belülre nem lehetséges a foglalás.

3 jegyet kap kombinációban.
Az első belépés az UFFIZI képtárba adott napon és időpontban történik , amit megad. A Palota és a kert ezen a napon vagy az ezt követő 2 napban egyszer bármikor meglátogatható.
Alternatíva megadható.

 

Jegyek fajtái:
Normál felnőtt
Gyerek jegy 6-17 éves között

A 6 éves kor alatti gyermekek részére a belépés ingyenes, azonban létszámukat kötelező megadni.

Uffizi Galéria jegyet, a látogatás tervezett időpontja előtt legkésőbb 48 órával tudjuk intézni.

A kapot jegyet kizárólag nyomtatva fogadják el. Telefonon nem lehet bemutatni.

 

Jegy árképzés az alábbiakra változott a nagy kereslet miatt:
november 1 –  február 28/29 között látogatja a múzeumot alacsony szezoni normál áron vásárolhat jegyet.
március 1 és október 31 között tervezi látogatását emeltebb jegyáron vásárólhatóak jegyek.

Hétfőnként zárva tart! A látogatás az Uffizinél kell megkezdenie.
A választott időintervallumon belül pontos belépési időpontot kap a szabad helyek függvényében.
Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

3 belépőjegyet kap kombinációban, melyet 3 napig használhat.

3 jegyet kap kombinációban.
Az első belépés az UFFIZI képtárba adott napon és időpontban történik , amit megad. A Palota és a kert ezen a napon vagy az ezt követő 2 napban egyszer bármikor meglátogatható.

Az Uffizi Képtár, a Vatikáni Múzeummal együtt a világ leglátogatottabb múzeumai. A tapasztalataink szerint a legtöbben mintegy 2-3 órán át  sétálnak a képek, képzőművészeti alkotások, remekművek között sétálni, mire telítödnek a látvánnyal, de ennél sokkal több időt is érdemes szentelni a gyüjteményre.

Néhány érdekesség:
–  Az Uffizi palota díszének épült 1574-85 között Buontalenti tervei alapján a nyolcszög alakú Tribuna terem, azzal a szándékkal, hogy itt helyezzék el a legértékesebb műalkotásokat, és hogy a Mediciek műveltségét, gazdagságát és hatalmát jelképezze.
– Néhány évvel az épület elkészülte után, 1585-ben egy lejtos nézőtérrel rendelkező színházat (Medici Színház) is kialakítottak az Uffizi keleti szárnyának az első emeletén
– Második emelet: A Fő Termek, a Vesztibül és a Keleti Folyosó
– Az 5. és 6. teremben a nemzetközi gótikus festők művei vannak kiállítva.
Hétfőnként zárva.

A Pitti-palota eleinte csak az udvar hivatalos vendégeinek elszállásolását szolgálta, később azonban, (Eleonora és Cosimo fia) I. Ferdinánd és felesége, Ausztriai Anna ide költöztette át udvarát és a Mediciek egész művészeti gyűjteményét.

A 205 méter hosszú épületben több múzeum is helyet kapott: a volt lakosztályok (Appartamenti Reali), a Palota Képtár (Galleria Palatina), az Ezüstmúzeum (Museo degli Argenti) és a Modern Művészetek Múzeuma (Museo di Arte Moderna), korabeli Ruhamúzeum (Galleria del Costume) stb. Az épületet a több, mint egy kilométeres, zárt Vasari folyosó köti össze az Uffizi múzeummal, aminek része a Ponte Vecchio tetején átívelő rész is és egy templom oldalában vezet az utcaszint felett.

Palota részei:
– Palatina Galéria (Galleria Palatina) és királyi lakosztályok – palatina kiállítás:
az egész emeletet elfoglaló kiállítás bemutatja a hajdani uralkodók lakrészét.
– Modern Művészetek Galériája (Galleria d’Arte Moderna) :
főleg olasz festők és szobrászok müvei az 1700az évektől az első világháborúig.
– Kosztümgaléria (Galleria del Costume):
több, mint 6000 ruha és kiegészitő mutatja be a divat történetét, melyeket kétévente cserélnek, hogy minnél többet be tudjanak mutatni a gyűjteményből, és a visszatérőknek is érdekes legyen.
– Ezüst múzeum (Museo degli Argenti):
a nagyherceg nyári rezidenciájának freskókkal díszített termeit betöltő kiállitás, a palota földszintjén és félemeletén. Nevét a Salsburgból 1815ben Firenzébe hozott ezüstöknek köszönheti. A Mediciek kincsei közé tartoznak az ékszerek, a kővázák, kristályok és eleféntcsont tárgyak, de vannak kínai és japán porcelánok is.
– Porcelán muzeum – Museo delle Porcellane – többszáz éves porcelánok a világ minden tájáról.
Hétfőnként zárva.

Boboli kert
Olaszul: Giardino di Boboli
A vízesésekkel, sétálóutakkal, barlangokkal, szobrokkal díszített fantasztikus szabadtéri múzeum kertnek álcázva. Nem nagy, de mégis el lehet benne veszni, van kis tó citromfákkal, szigettel, árnyas sugárutak és kis szabadtéri színház, kis dombok, ahonna végiglátni – ideális fáradt utazóknak megpihenni egy a nyugalom kis paradicsomában.

A Boboli-kert az első és legismertebb XVI. századi itáliai kert. E stílus jellemzői a széles, kavicsos utak (allée), szobrok, szökőkutak rafinált kialakítása, a klasszikus görög-római kor kedvelt elemeinek (grották, nympheumok, kerti templomok) újraéledése.
Azonban a parknak a városra nyíló pazar kilátása, nyitottsága meglehetősen szokatlan volt ebben a korban. Mivel a kertnek nem volt természetes vízforrása, így mesterséges csatornát és hozzá kapcsolódó öntöző rendszert kellett építeni, hogy a növényeket és kutakat friss vízzel lássák el.

A kert a XVII. században érte el ma is ismert 11 hektáros kiterjedését, s lett a világ egyik legszebb, kertművészetet bemutató szabadtéri múzeuma.
Hétfőn is nyitva.


Érdekelhetnek még…

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az oldalra