Barion Pixel

Firenzei dóm kombinációs belépőjegy

Ft

A vásárláskor egy kombinációs jegyet kap, melyel elsőként a Firenzei dómnál található beváltási pontra kell mennie, itt fogja megkapni az egyes fizikai jegyeket, ahová belépési lehetőséget tartalmaz kombinációs jegye.

A jegy a Szent János-keresztelőkápolnába NEM érvényes!

Amennyiben oda is be szeretne menni, a következő jegytípust javasoljuk:  Firenzei dóm kombinációs belépőjegy + keresztelőkápolna

 

A rendeléskor meg kell adnia, hogy melyik napon és mely időintervallumban szeretne a firenzei dómba belépőjegyet kapni. A kiválasztott időintervallumon belül pontos belépési időpontot kap, melyet a dóm munkatársai igazolnak vissza a szabad helyek függvényében.

Jegye érvényessége az Ön által kiválasztott napon indul és belépési időpontban indul, innentől számított 72 órára lesz érvényes a jegy a további területek belépésére.

 

Általános nyitvatartási idők:

  • Firenzei katedrális – H-V: 10:00-16:30
  • Harangtorony: H-V: 08:15-18:50
  • Opera del Duomo múzeum: H-V: 09:00-19:45

 

A jegytípusból egységesen csak felnőtt jegy érhető el.

A nyitvatartási idők szezontól függően is változhatnak.

A jegy a kiállítást követően nem módosíttatható, nem töröltethető és nem visszatéríttethető.

A választott időintervallumon belül pontos belépési időpontot kap a szabad helyek függvényében.
Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Kategória: , ,
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

72 órás érvényességgel rendelkező kombinációs jegy, a Firenzei dómba és katedrálisba. A jegy érvényes továbbá a Giotto harangtoronyba, az Opera del Duomo múzeumba és a Santa Reparata egykori katedrálisba is.

Kombinációs jegyével elsőbbségi bejutási lehetőséggel élhet Firenze legkeresettebb látnivalóinál.

Jegyével megtekintheti A Filippo Brunelleschi által tervezett egyedi dómot, melyhez hasonlót korábban még senki sem álmodott meg.

A dómba 463 lépcsőfok megmászásával lehet feljutni, de a panoráma minden egyes lépcsőforkért kárpótolja a látogatót.

A jegy a Firenzei dóm és katedrális látogatásán felül belépési lehetőséget biztosít a Campanile (Giotto Harangtornya) névre hallgató Giotto di Bondone tervei alapján készült 14. századi harangtoronyba is. A torony közel 85 méteres magasságából szintén páratlan kilátás nyílik Firenze történelmi városközpontjára.

A firenzei dóm, a campanile és a keresztelőkápolna építésének történetével az Opera del Duomo múzeumban ismerkedhet meg, ahová a kombinációs jegy szintén érvényes. A múzeum a dóm mellett található, így érdemes lehet akár egymást követően megtekinteni a két látnivalót.

Ha ez még mind nem lenne elegendő, a jegy érvényes a Santa Reparata egykori katedrális maradványainak megtekintésére is, mely helyén napjainkban már a Firenzei dóm áll, de a restaurációs munkálatok során sikerült feltárni és helyreállíteni az egykori templom egy tágas helyiségét, mely napjainkban a dóm jobb oldali hajója felőli lejáraton keresztül közelíthető meg. A helyiségben többek között egykori freskó töredékek, sírkövek, mozaik és padlózat maradványok láthatók, valamint a kupolát építő Filippo Brunelleschi sírhelyét jelölő tábla is itt található.


 

Érdekelhetnek még…

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az oldalra