Barion Pixel

Pisa

Firenzétől 85 km-re fekszik, vonattal 45-60 perc alatt elérhető, ezért akik Firenzébe látogatnak, könnyen megnézhetnek egy másik híres várost is, ill. Pisa meglátogatása esetén szinte kötelező Firenze is.

Ki ne hallott volna már a pisai ferde toronyról? Valljuk be, ha az nem dőlt volna meg, sokkal kevesebben látogatnának ebbe a 90 ezer lakosú, a Dóm tértől eltekintve, olasz szinten viszonylag jellegtelen kisvárosba. Pisa a ferde tornyon kívül tényleg csak 1-2 nevezetességet tartogat.

Amely persze a tornyon kívül Galileo Galileiről is ismert, akinek ugyanakkor híres kísérlete, melyben a ferde toronyból két különböző súlyú testet dobott le, hogy bebizonyítsa hogy az esés sebessége független a tárgy súlyától, a legtöbb tudós szerint soha nem történt meg, ez csak legenda.

De csupán a ferde torony, és a Piazza dei Miracoli miatt, ahol a torony áll (vagy dől), sokan ellátogatnak ide Firenzéből, vagy máshonnan, és nem is bánják meg. Egy napos kirándulást mindenképp megér a város. Pisa a ferde tornyon kívül tényleg csak 1-2 nevezetességet tartogat, melyeket az alábbiakban bemutatunk.

A város a 12. században alapított egyeteméről is híres, a sok egyetemista meghatározza a város hangulatát nappal és éjjel is.

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az oldalra