Barion Pixel

Stockholm – Vasa múzeum

Ft

Vásárláskor magát a belépőjegyet kapja, mely adott napra szól. Adott napon belül nyitvatartási időben jegyével bármikor egyszer beléphet, a jegyen szereplő időpont a múzeum nyitásának időpontja a választott napra.

 

Választható jegytípusok:

  • Felnőtt (betöltött 18 éves kortól)
  • Gyerek (18 éves kor alatt) – ingyenes a belépés, de foglaláshoz kötött

 

A kiállított jegyek nem módosíttathatók és nem visszatéríttethetők.

Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

Stockholmi leglátogatottabb múzeumában, a Vasa múzeumban tekinthető meg a világon a legjobb állapotban fennmaradt 17. századi hajóroncs.

 

A hajónak több, mint 98%-át sikerült az eredeti formájában megőrizni.

 

A Vasa hadihajó impozáns, 69 méteres hosszával várja lenyűgöző pompájában a látogatókat.

A hajó első útján, 1628-ban süllyedt el nem sokkal a Stockholm-i kikötő elhagyását követően és 333 évig pihent a víz mélyén, míg 1961-ben megtalálták és közel fél évszázad alatt aprólékos, hozzáértő munkával visszaállították az eredeti pompáját megközelítő állapotba.

A múzeumban a hajót szinten teljes pompájában tekinthetjük meg. A több szintes kiállítás, mely a hajóroncsot veszi körül többek között olyan témákat mutat be, mint az élet a fedélzeten, történelmi háttér, interaktív játékok, korhű öltözékek, felszínre hozott eszközök, restaurációs és állapot fenntartási technikák és vívmányok.

A látogatás megkezdése előtt javasolt a rövid mozifilm megtekintése a múzeumban, amely a hajó süllyedésének történetét és megtalálásának, feltárásának fontosabb mozzanatait mutatja be.

 

 


Stockholm Vasa múzeum térkép

Érdekelhetnek még…

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az oldalra