Barion Pixel

Edinburgh – Edinburgh kastély belépőjegy

Ft

A jegy adott napra és belépési időintervallumra szól. Az időintervallumon belül bármikor egyszer be tudnak lépni soronkívül.

A jegy fajtái :
– felnőtt
– gyermek 7-15 éves korig
– senior 65 éves kor és afelett
– gyerek 0-6 éves korig (nekik a belépés ingyenes, de foglaláskor le kell jelenteni.)

Felár ellenében a jegyhez foglalható mobiltelefonon használható audioguide, melya következő nyelveken elérhető: angol, francia, német, spanyol, olasz, japán, orosz, mandarin.

A választott időintervallumon belül pontos belépési időpontot kap a szabad helyek függvényében.
Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Kategória: , ,
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

Belépési lehetőség Edinburgh várába.

EDINBURGH CASTLE

A vulkáni eredetű sziklacsúcson magasodó edinburgh-i vár egy ősi erődítmény, amely Edinburgh legtöbb pontjáról látható. A helyén már az időszámításunk előtti 9. században is éltek emberek. I. Dávid király uralkodása, azaz a 12. század óta bizonyítottan királyi vár állt itt, és a hely uralkodói rezidencia maradt egészen az angol és a skót korona 1603-as egyesítéséig.

Lévén a Skót Királyság egyik legfontosabb erőssége, az edinburgh-i vár számtalan történelmi konfliktus részese volt a 14. századi skót függetlenségi háborúktól az 1745-ös jakobita felkelésig terjedő időszakban.

A jelenleg is álló épületek közül csak kevés származik a 16. századi „hosszú ostrom” előtti időkből, mikor a vár erődítéseinek nagy részét lerombolták a tüzérségi lövedékek. A legismertebb kivétel a Szent Margit-kápolna, Edinburgh legidősebb fennmaradt épülete, mely a 12. század elején épült. A nevezetes építmények közé tartozik még a királyi palota és a 15. századi nagyterem. A várban találjuk meg a Skót Nemzeti Katonai Emlékhelyet és a Skót Nemzeti Hadtörténeti Múzeumot is.

Bár a vár formálisan a Védelmi Minisztérium tulajdona, jelenleg a Historic Scotland kezelésében van és Skócia leglátogatottabb fizetős turista látványossága. Itt rendezik meg évenkénti gyakorisággal az úgynevezett Military Tattoo-t, az Edinburgh, sőt egész Skócia egyik szimbólumává vált katonazenekari fesztivált.


Érdekelhetnek még…

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az oldalra