Barion Pixel

Glasgow – Prémium Oban, Glen Coe & West Highland Lochs és Castles – 1 napos túra

Ft

A túra foglalása adott napra történik.
A Jegy vásárlása esetén, részvételi jegyet kap mellyel közvetlenül az autóbuszra szállhat fel.
A jegy mellé küldünk egy tájékozattó anyagot a felszállási pontról.

Gyermekek életkora 5-15 éves kor között.

5 éves kor alatti gyerekek a túrán nem vehetnek részt. 135 cm-nél alacsonyabb gyerekek esetén kérjük legyenek szívesek külön jelezni, hogy az utazáshoz a túra szervezői biztosítani tudják a megfelelő ülésmagasítót.

Árak szezon függőek, nem tartalmazzák a belépőjegyek díjját, az ebédet és frissítőket. Ezek árát a helyszínen kell fizetnie.


 

Előszezon/ 11.01 – 12.16., 01.04 – 03.31.

Középszezon/ 04.01 – 05.31,  10.01 – 10.31, 12.17 – 01.03.

Főszezon/ 06.01 – 09.30.

 

GLASGOW-i túra indulás: 08:30
Várható visszaérkezés: 19:00
Túra nyelve:angol

A túra szervezői a programváloztatás jogát fenntartják.

A túra nem indul: január 1., december 24., 25., 26.

Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

Egy fantasztikus nap a festői Nyugat-Felvidék szívében.
Ajánljuk Kilchurn vár romjait, a festői Loch Awet és Inveraray kastélyt mely Argyll herceg otthona.

Indulás Glasgowból északnyugati irányban keresztül a gyönyörű Glen Frui-n, mely párhuzamosan halad Loch Longal. Innen lépjük át Highland képzeletbeli határvonalát. Szempillantás alatt megváltozik a táj – a termőföldeket felváltják a csillogó tavak, masszív hegycsúcsok és erdőkkel teli völgyek. A gyönyörű tájon veszélyes területi harcok dúltak a Highland klánok között. Itt lett híres felvidéki népi hős, Rob Roy MacGregor.

Utunkat folytatjuk Glen Croe felé a ‘Rest and Be Thankful’ hegyvidékén át. A nevét 1753-ban kapta mikor a fáradt katonák, befejezték a régi hadiút építését. (nem tévesztendő össze Glencoe- val, amelyet a nap végén meglátogatjuk).

Innen utazunk keresztül a meredek oldalú hegyek, az úgynevezett Arrochar Alpokon, a festői kikötő város Inveraray partján található Loch Fynehez, a híres18. századi kastély Argyll herceg othonához, aki a Campbell klán vezetője. A város egy időben épült a kastéllyal egy klasszikus 18. századi tervezett falu. Megállunk és rövid sétát teszünk a tó partján és meglátogathatjuk Kilchurn Castlet is.

Ezután tovább haladunk Oban kikötővárosához, mely átjáró a szigetekre. Ebédelési lehetőség.

Ebéd után tovább utazunk észak felé Appin nyugati partja körül, a bevehetetlen Stalker vár, és a Skócia leghíresebb völgye, Glencoe felé. Lélegzetelállítóan szép, drámai sziklák és meredek lejtők mentén találjuk a hírhedt, Glencoe mészárlás helyszínét, mely 1692-ben volt.

Utazásunk délre halad miután elhagytuk a fenséges Buachaille Etive Mor (jelentése “nagy pásztora Etive”) csúcsot. A tengerszint feletti magassága több mint 1000 láb. Itt különös a táj, hanga és a tőzeg-láppal tarkított tucatnyi tavat találunk. Innen utazunk Glen Falloch felé, majd dél felé Loch Lomond irányába. Ez Skócia legnagyobb tava mely nevét a mellette található Ben Lomond hegyről kapta, mely keleti lábánál található a tó.
A nap utolsó állomása Luss, egy 18. századi természetvédelmi falu, csodálatos hagyományhű építészeti stílussal.

Innen visszautazunk Glasgowba ahová az esti órákban érkezünk meg.

Indulás 08:30-kor, tervezett visszaérkezés 19:00-kor.

A túra során az alábbi helyekre látogatunk el:

Inveraray – Látogasson el a 18. századi városba és fedezzen fel egy ősi börtönt és egy gyönyörű kastélyt.
Glencoe – Skócia történetének egyik leghíresebb és legromantikusabb helye, köszönhetően a nagy tó melletti elhelyezkedésének és a lenyűgöző romoknak.
Loch Awe – A mesés part menti romok és mély édesvízi tartalékai sok vadon élő faj menedékévé teszik ezt a helyet.
Rest and Be Thankful Pass – A fáradt, útonálló katonák egykori menedékhelye, ez a történelmi pont csodálatos kilátást kínál.
Oban – Országszerte a „szigetek kapujaként” és „Skócia tenger gyümölcsei fővárosaként” ismert város bájjal és finomságokkal várja vendégeit.
Loch Lomond Nemzeti Park – Skócia egyik legnagyobb tava, lenyűgöző parkban. Csodálja meg a kilátást, és készítsen képeslapszerű fényképeket, amelyeket megoszthat barátaival és családjával.

Időtartam: Egész napos kirándulás kb 10 óra.
Időpontok: naponta induló túra
Indulási város: GLASGOW
Túra nyelve: Angol

A túra szervezői a programváltozás jogát fenntartják.


 

Érdekelhetnek még…

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az oldalra