Barion Pixel

Edinburgh – Klasszikus Loch Ness and Highlands

Ft

A túra foglalása adott napra történik.
A Jegy vásárlása esetén, részvételi jegyet kap mellyel közvetlenül az autóbuszra szállhat fel.

 

 • Senior életkor: 60 éves kortól.
 • Gyermekek életkora 6-15 éves kor között.

 

6 éves kor alatti gyerekek a túrán nem vehetnek részt.135 cm-nél alacsonyabb gyerekek esetén kérjük legyenek szívesek külön jelezni, hogy az utazáshoz a túra szervezői biztosítani tudják a megfelelő ülésmagasítót.

 

Időtartam: Egész napos kirándulás kb 12 óra.
Időpontok: naponta induló túra
Indulási város: Edinburgh

 

A túra ára tartalmazza:

 • Vezetett túra tapasztalt helyi idegenvezetővel /sorfőrrel
 • Belvárosi felszállási pont
 • Edingburgh belvárosába történő túra visszaérkezés

 

A túra ára nem tartalmazza:

 • Hajózás ára
 • További belépőjegyek, étkezések, egyénileg igénybe vett szolgáltatások ára
 • Szállodából pick up, szállódába történő drop off

 

A túra szervezői a programváltozás jogát fenntartják.

Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

Nézze meg a Skót Felföldet, Glancoe-t, Loch Ness-t és a bármulatos Fort William-et. Engedje, hogy a helyek, tavak, vízesések, kastélyok, kedvenc filmezési helyszíneink és a skót vadvilág varázsa magával ragadja, miközben tapasztalt, helyi idegenvezető/sorfőr kápráztatja el az ország érdekes legendáival és történelmével.

Indulás 08:00-korvárható visszaérkezés 20:00.

A túra során az alábbi helyeket fedezhetjük fel:

 • Callander – reggeli megálló, egy finom kávé elfogyasztása céljából
 • Great Moor of Rannoch – Európa egyik legutolsó vadonja
 • Glancoe – a tökéletes fotó megállóhely
 • Loch Ness – szörnyvadászatra fel!
 • Loch Laggan – 7 mérföldnyi frissvízű tó
 • Pitlochry – egy lenyűgöző viktoriánus falu
 • Fort William – a Ben Nevis hegy lábánál található erődített város

A program részletesebb leírása:

Edinburgh kövezett utcáit elhagyva utazunk Loch Ness és Highlands túránk során elsőként Stirling felé vesszük az irányt, ahol megtekinthetik a Stirling kastélyt és a William Wallace emlékművet. Ezt követően Callander felé folytatjuk utunkat, amely a Loch Lomond és Trossachs Nemzeti Park határán fekvő élettel teli kisváros. Callanderben, mely a Highlands bejárataként ismert, elfogyaszthatjuk reggeli kávénkat vagy megkóstolhatjuk a helyi különlegességek egyiként. A busztúra ezt követően a felvidék északi része felé folytatódik tovább, a Rannoch Moor vadonon át, majd megállunk Glencoe sötét hágóinál, amely szemet gyönyörködtető látványával tökéletes fotózási lehetőséget biztosít. Glencoe Skócia egyik leghíresebb természeti látnivalója. A lenyűgöző hegycsúcsokkal és meredek lankákkal körülvett terület tragikus története már több mint 300 éve kísérti a völgyet. Az 1692-es hírhedt mészárlás hátborzongató történtetét szakképzett idegenvezetőjüktől ismerhetik meg.

Innen utunkat Loch Levenen át Fort William felé vesszük az irányt. Fort William környékén lesz lehetőség szabadidejükben ebédelni vagy felfedezni a környéket.  Az erődített város Nagy-Britannia legmagasabb hegyének, a Ben Nevisnek árnyékában fekszik.

Utunkat a Caledonian csatornán át folytatjuk a Great Glan néven ismert jeges völgyön át, Fort Augustba, a Loch Ness tó partjára. 23 mérföldes hosszával és 700 láb mélységével ez a tó számít Skócia legnagyobb tavának.

Itt lehetőségük nyílik részt venni egy 1 órás hajókázáson  és megpróbálhatják megpillantani a Loch Ness-i szörnyet is, vagy sétát tehetnek a parton és falatozhatnak a helyi különlegességekből. A programnak ezen része az időjárási körülményektől függően a téli hónapokban változhat.

A Loch Ness-i megállót követően visszaindulunk Edinburgh felé. Utunkat a Loch Laggan irányába folytatjuk hazafelé, amely az ismert brit TV műsor, „Monarch of the Glen” forgatási helyszíneként is szolgált. Ezt követően megállót teszük a képeslapra illő, idilli, viktoriánus időkből származó üdülőfaluban, Pitlochry-ban.  Utunk utolsó szakaszain elhaladunk Pert és a Fife Királyság mellett, az UNESCO világörökség részét képző Forth Rail híd mellett, hogy fényképekkel és páratlan emlékekkel gazdagon az esti órákban visszaérkezzünk a skót fővárosba, Edinburgh-ba.


Érdekelhetnek még…

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza az oldalra