Barion Pixel

Dublin – Dublintól Belfastig túra

Ft

A túra foglalása adott napra történik.
A Jegy vásárlása esetén, részvételi jegyet kap mellyel közvetlenül az autóbuszra szállhat fel.

Túra nyelve: angol

Túra indulása:

 • januártól márciusig minden hétfőn és szombaton,
 • áprilisbisban minden hétfőn, szerdán, szombaton,
 • májustól szeptember végéig minden hétfőn, szerdán, szombaton, vasárnap,
 • októberben minden hétfőn, szerdán, szombaton,
 • novembertől decemberig minden szerdán és szombaton 08:15-kor

Túra nem indul: december 18-január1-ig
Túrán való részvétel feltétele: ÚTLEVÉL

Felszállásra a belvárosban 2 helyszínen van lehetőség.
08:00am – 34 O’Connell Street  Lower (The Spire)
08:10am – Tourist Office, Suffolk Street (Molly Malone Statue)

A túra szervezői a programváltozás jogát fenntartják.

 

Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

1 napos túra Belfastba

Belfast (vagy írül Béal Feirste) az Ír-sziget második legnagyobb városa, Észak-Írország fővárosa. Írország keleti partján található, s északnyugati oldalról sziklás terület szegélyezi. Hivatalosan 1920 óta Észak-Írország fővárosa. Ahogy egyre inkább nagyvárossá vált Belfast, úgy kezdtek a konfliktusok kiéleződni a római katolikusok, valamint a protestánsok között.

 

PROGRAM:
Miután mindenki felszállt a fedélzetre, 08:30-kor elindulunk Dublin belvárosából Belfastba. Az út kb 2 órás, miközben gyönyörködni lehet a zöldellő Ír tájban, miközben Dublin városa a homályba merül a távolban. A buszút során idegenvezetőnk megalapozza tudásunkat az észak-ír történelemmel és kultúrával kapcsolatban.

Az első megállónk Monasterboice, ahol a több mint 1000 éves, 3 méter magas Muiredach nagykeresztje található, mely csak egy érintésnyire lesz Öntől, valamint egy 10. századi kerek alaprajzú torony látható, remek formában. Többet tudhatunk meg arról is, hogy az ír őslakosok hogyan találtak itt menedékre a vikingek kegyetlen támadásainak idején.

Ezt követően a Titanic Belfast-ba látogatunk (a soron kívüli belépő árát a túra ára tartalmazza), amely 9 interaktív galériát foglal magába. A kiállítás több dimenziós, többek között speciális effektekkel, teljes körű rekonstrukciókkal és innovatív interaktív elemekkel várja a látogatókat. Fedezze fel a hajógyárat ahol a legenda elkezdődött és tudjon meg többet a Titanic titkairól.

A kiállítás bebarangolására 120 perc fog rendelkezésünkre állni.

Ezt követően megérkezünk Belfastba, ahol körül belül 2 órányi szabad idő fog rendelkezésünkre állni, mely alatt elfogyaszthatunk egy finom ebédet, vásárolhatunk, tehetünk egy nagy sétát, ellátogathatunk a történelmi Crown Liquor Saloon-ba, egy pohár Bushmills Whiskey megkóstolására vagy felfedezhetjük Belfast saját ferde tornyát, az „Albert Clock”-ot.

Alternatívaként dönthetünk úgy is, hogy a rendelkezésre álló időben részt veszünk a hírhedt fekete taxi túrán (Black Taxi tour) fakultatív program keretein belül. A túra során ellátogathat az Ír nacionalista és a Brit lojalista szomszédságot elválasztó falakhoz, melyek „Béke Vonalak” (Peace Lines ) néven váltak ismertté. A túra során több politikai témájú falfesményt is láthatunk, valamint a fel is ezekkel van díszítve.

A legtöbb feketetaxi sofőr átélte a szóban forgó időszakot (1968-1998), így a túra során hihetetlen, első kézből tapasztalt történetekkel kápráztatnak el minden érdeklődőt.

Szerencsére a polgárháború 1998-ban véget ért, azóta pedig Belfast statisztikailag biztonságosabb városnak minősül, mint a legtöbb Európai vagy Észak-Amerikai város.

A fakultatív program árát (kb 12.50 GBP) a helyi idegenvezető fogja összeszedni fontban.

A csoport a városban töltött időt követően körül-belül délután 4 órakor találkozik és indul vissza Dublinba. Szükség esetén a haza úton beiktatunk egy gyors megállót. A Dublinba való visszaérkezés várható időpontja 18:30.

Túra indulása a vásárlási tájékoztatóban
Túra nem indul: december 18-január 1.-ig
Indulási hely: Dublin belváros
Várható Indulás: 08:15
Túra nyelve: Angol
Túrán való részvétel feltétele: ÚTLEVÉL

A túra szervezői a programváltozás jogát fenntartják.

 

Lisszabon Zona terkep
Liszabon metro halozat1

Érdekelhetnek még…

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza az oldalra