Barion Pixel

Dublin – Kerry 1 napos túra

Ft

A túra foglalása adott napra történik.
A Jegy vásárlása esetén, részvételi jegyet kap mellyel közvetlenül az autóbuszra szállhat fel.
Felszállásra a belvárosban 1 helyszínen van lehetőség:
06:20 – Paddys Palace, Lower Gardiner Street, Dublin

Túra foglalható: 2024 04 01 és 2024 10 31 között
A túra nem indul: november 1 – március 31 között.
A túra szombati és vasárnapi napokon indul.

Túra nyelve: angol
Túra indulása:  6:20-kor

A túra szervezői a programváltozás jogát fenntartják.

 

 

ADARE
Útközben Kerrybe meg fogunk állni Írország egyik legfestőibb falvában – Adare-ben, ahol a mesés nádfedeles nyaralók sorakoznak a falu széles főutcájának egy részén, amely arról híres, hogy rendszeresen Írország legrendesebb városának választották. Gyönyörű kőépületeiről, középkori kolostorairól és romjairól ismert.

KILLARNEY NEMZETI PARK
A világ egyik legszebb és legcsodáltabb nemzeti parkja, a Killarney Nemzeti Park volt az első ilyen jellegű, amelyet Írországban alapítottak 1932-ben. A parkból csodálatos kilátás nyílik a Killarney-tavakra és a Fekete-völgyre az Aghadoe és a Torc-vízesésnél. Lehetőség van egy sétára ezen a csodálatos tájon, és időt tölthet sétálva a tavak mentén.

KILLARNEY
Killarney, amelyet rendszeresen megválasztottak Írország legszebb városának, a Kerry gyűrű és a Dingle-félsziget kapuja. Az Írország legmagasabb hegylánca alatti völgyben elhelyezkedő Killarney tavakkal körülvéve Írország legszebb tájaival büszkélkedhet. A szép üzletekkel, pubokkal és hagyományos művészeti és kézműves üzletekkel szegélyezett igazi gyöngyszemet minden utazónak látnia kell, aki Írországba látogat.

TORC VÍZESÉS
A Torc-vízesés egy 18 méter magas vízesés, amely az erdős Friers Glennen zuhan át. Megállunk ezen a csodálatos természeti szépségű helyen. Élvezze a rövid sétát, és talán még a gímszarvast is megtekintheti, akik a Killarney Nemzeti Park jól ismert lakói. A vízeséshez nyilvános túraútvonal tartozik, amely a Torc-hegy tetejéig nyúlik.

MUCKROSS HÁZ ÉS KERTEK
A Muckross-félszigeten, Killarney 2 tava között található Muckross House a 19. századi építészet gyönyörű példája. A Henry Herbert számára 1843-ban épült ház Írország legkiemelkedőbb alakjainak ad otthont, például a Guinness családnak. A ház Tudor stílusban épült, és magát Viktória királynőt 1861-ben a Herbert család üdvözölte. Sétáljon a kertekben és élvezze a több száz éve őrzött gyönyörű tájat.

KILLORGLIN
Haladjon át Killorglinon, az ősi kelta fesztivál Puck Fair otthonán. 1613-ig nyúlik vissza, ez a világ egyik legrégebbi fesztiválja, ahol a kecskét a falu királyává koronázzák és minden év augusztusában 3 napra talapzatra állítják. Az emberek messziről érkeznek, hogy tisztelegjenek a kecskekirály előtt, és élvezzék az utcai standok ünnepeit, a zenét és még sok mást. A túra ezen szakasza végigvezeti Önt a híres “Ring of Kerry” vezetési útvonalon.

DINGLE BAY
Élvezzük a festői autózást a híres Dingle-félsziget egyes részein. Útközben megállunk fotózni, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Dingle-öbölre, a Skellig sziklákra, az Inch strandra és a Kerry gyűrűre. Élvezze a kellemes sétát az aranyló homokon és Írország egyik legszebb strandján nyugati partjainkon. Ez az ideális beállítás tökéletes panorámafotózáshoz, vallja be a Wild Atlantic Way.

INCH BEACH
Az Inch Beach Írország egyik leghíresebb strandja, amely 3 mérföld hosszan az Atlanti-óceán felé néz, és szörfözési és horgászhelyként ismert. Arany homokja jól ismertté vált a képernyőn, mivel számos filmben szerepelt, leginkább a Ryan lánya és a Playboy of Western World című filmben, amelyet teljes egészében a part mentén forgattak.

WILD ATLANTIC WAY
A Wild Atlantic Way azon része, amelyet ezen az úton meglátogatunk, az Inch strandtól Annascaulig, Camptól pedig Tralle-ig és Tralle-öbölig tart. Élvezzük a kilátást a Mount Brandonra, Írország második legmagasabb hegyére, amely a legnagyobb hajósunkról, a St. Brandon the Voyagerről kapta a nevét, akit Amerikát talán felfedező emberek egyikének tartanak. Ez a terület világszerte ismert a Tralle rózsa versenyéről is, amely minden évben arra törekszik, hogy megválasszák a leginkább „ír” lányt. Visszatérünk Dublinba, és útközben pihenünk egy frissítőre a középső részén.

VISSZA DUBLINBA
Visszaindulunk Dublinba, utunkat egy rövid felfrissülő pihenővel megszakítva, majd várhatóan este 9 órára visszaérkezünk a városba.

Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

Ezen az 1 napos Kerry túrán misztikus és érintetlen tájakra látogatunk el, melyek több száz éve vonzzák a látogatókat. Páratlan szépsége Önt is el fogja kápráztatni.

Ez a terület rendelkezik az egyik legjobb látképpel Európában. Élvezze a panorámás kilátást a sziklás tájra, mely a jégkorban formálódott jelenlegi formájára, 10.000 évvel ezelőtt. Ha valaki Írországba látogat, nem szabad kihagyni egy túrát a gyönyörű Kerry megyébe.
A túra tartalmazza a látogatást mind a Ring of Kerry-hez, a Dingle Peninsula-hoz és Killarney-be. Ez az út tökéletes ahhoz, hogy megismertesse az utazókkal Írország leghíresebb és legszebb részeit.

 

Utunk Dublinból indul a reggeli órákban. Kerry felé vezető utunk során megállunk Adare festői szépségű falvainál. Mesés nádtetős házikóival, melyek a főutca két oldalát övezik, többször elnyerte Írország legtisztább falucskája megtisztelő címet. A kis település szintén ismert kő épületeiről, valamint középkori kolostorairól és romjairól.

Megállónkat követően megcsodálhatjuk a világ egyik legszebb nemzeti parkját, a Killarney nemzeti parkot, mely 1932-es alapításával az elsők közé tartozik. A parkban csodás látvány tárul szemünk elé, ahogy megpillantjuk Killarney tavait és a fekete völgyet (Black Valley) Aghadoe-i és a Torc vízesésnél lévő megállóinktól. A Torc Falls egy 18 méter magas vízesés, amely Friers Glenn erdőin csordogál keresztül. Itteni megállónk során egy rövid sétát után káprázatos fotókat készíthetnek. Ha szerencséjük van még akár az itt honos vörös szarvasokat is mepillanthatják. A vízesést egy túraútvonal övezi, mely egészen a Torc hegy tetejéig felvezeti a lelkes túrázókat.

Magát Killarney városát sűrűn szavazzák meg Írország legszebb városának. Killarneyből vezet az út mind a Ring of Kerry-hez, valamint a Dingle Peninsula-hoz. Killarney egy völgyben fekszik, melyeket Írország legmagasabb hegyvonulatai és tavak öveznek. A városban több bolt, pub, hagyományos művészeti és kézműves bolt is található.

Sétáljon egyet a Muckross ház kertjében, amely a Muckross Peninsulán található, két tóval körülvéve. A ház gyönyörű példája a 19. századi építészetnek. A Muckross házat eredetileg 1843-ban építették Henry Herbertnek, de azóta otthont adott több neves családnak is, például a Guinness családnak. A ház Tudor stílusú és még maga Vikória Királynő is ellátogatott ide 1861-ben a Herbert családhoz. Megállónk során élvezhet egy kellemes sétát a területen, mely több száz év alatt is megőrizte pompáját.

Keresztül vágunk Killorglin-en, mely az Puck Fair nevű ősi kelta fesztivált hazája. Az esemény 1613-ra tehető vissza, mellyel ez az egyik legrégebb óta létező fesztivál a világon. Az esemény keretein belül egy kecskét megkoronáznak a falu királyává és 3 napig pedesztrálra helyezik. A fesztivált minden évben augusztusban tartják és minden évben hatalmas tömegeket vonzz. A világ különböző tájairól jönnek ide emberek, hogy hódolatukat tegyék a királlyá koronázott kecske előtt és élvezzék a fesztiváli forgatagot az utcai büfékkel, zenével és sok más szórakoztató dologgal körülvéve. A túra ezen részén a híres Ring of Kerry nevű autóút egy szakaszán is elhaladunk, valamint utunk a Fingle Neninsula egyes részei mellett is elhalad.

Következő megállónk alkalmával csodás képeket készíthetnek a Dingle öbölről, a Skellig sziklákról, az Inch partról és rálátás nyílik a Kerry gyűrűre is. Élvezzenek egy kellemes sétát Írország egyik legpuhább homokjában, a nyugati partszakasz aranyszínű homokos partján.

Az Inch Beach Írország egyik leghíresebb tengerpartja, mely 3 mérföldön terül el az Atlanti óceán partján. Gyakran találkozhatunk itt szörfölőkkel és halászokkal. Arany homokos partszakasza ismert a mozivásznakon is, ugyan is több híres film helyszínéül is szolgált, ilyenek például a Ryan lánya című 1970-es film, vagy A nyugati világ bajnoka című 1963-as vígjáték, melyet teljes egészében a partszakaszon forgattak.
Utunk során rálátunk majd a Mount Brandon hegyre is, mely az ország második legmagasabb hegye. A hegyet St. Brandon tengerészről nevezték el, Úgy tartják, ő egy azon emberek közül, akik felfedezték Amerikát. A Wild Atlantic Way nevű terület ismert az itt évente megrendezett Rose of Tralle versenyről is, mely keretein belül minden évben megválasztják a „legírebb” lányt.
Innen visszaindulunk Dublinba, utunkat egy rövid felfrissülő pihenővel megszakítva, majd várhatóan este 9 órára visszaérkezünk a városba.

Túra indulása: áprilisban és szeptemberben minden szombaton, májustól augusztusig minden szombaton és vasárnap
Indulási hely: Dublin belváros
Várható Indulás: 06:20
Túra nyelve: Angol
A túra indul: április – októberig
A túra nem indul: januártól márciusig és októbertől decemberig.
A túra szervezői a programváltozás jogát fenntartják.


Érdekelhetnek még…

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az oldalra