Barion Pixel

Dublin – Trinity College

Ft

Vásárláskor magát a jegyet kapja kézhez.
A jegy adott napra és időpontra szól. Az időpontba tud soronkívül belépni.

Jegytípusok:
Felnőtt 18+
Gyermek 6-12 év
Junior 13 – 17 év

Nyitvatartás:
Hétfő – Szombat 9:30 – 17:00
Május – Szeptember Vasárnap 9:30 – 17:00
Október – Április: Vasárnap 12:00 – 16:30

A választott időintervallumon belül pontos belépési időpontot kap a szabad helyek függvényében. A naptár nem a szabad helyeket mutatja.
Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Kategória: , ,
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

Trinity College – Book of Kells

Thomas Burgh a 18. században építette az Old Library épületét. Ma Írország egyik legillusztrisabb könyvének, a 9. századi Kells könyvnek ad otthont. A híres könyv megtekintése előtt a látogatók egy kiváló kiállításon mennek keresztül, amely a Kells könyvén és más fontos könyveken alapul, amelyeket Írország körüli kolostorokban írtak a 9. századból. A Kells könyv megtekintése után az 1745-ben épült Long Room-ba várják a látogatókat. Az egykor az egyetem fő könyvtára volt, jelenleg több mint kétszázezer könyvet és a Szentháromság legrégebbi köteteinek kéziratát tartalmazza. Brian Boru hárfája „Írország legrégebbi hárfája” és az 1916-os kiáltvány másolata, az egyik legfontosabb ír történelemmel kapcsolatos dokumentum, szintén a Hosszú teremben látható. 2015-ben a Conde Nast Traveler magazin felvette a Book of Kells meglátogatását az „50 tennivaló Európában, mielőtt meghal” egyike.

Trinity College – az egyetem és az egyetem története

A Trinity-t 1592-ben I. Erzsébet királynő alapította egy Ágoston-rendi rendháztól elkobzott alapon, és ez Írország legrégebbi egyeteme. Az 1852-ben emelt Campanile a kolostor vélhetően központjára épült. Az uralkodó angol-ír családok oktatásának elősegítésére építették, és korlátozásokat vezettek be, hogy megakadályozzák a katolikusok tanfolyamokon való részvételét. Ezeket a korlátozásokat csak az 1970-es években oldották fel teljesen. Trinity azonban 1902-ben felvette a nőket, korábban, mint a legtöbb brit egyetem. A főtéren kívüli főépületek többsége a György-korszakban épült, amelyek egy része régebbi épületeket váltott fel. A falakon belül a látogatók megcsodálhatják a Parlament teret és annak 18. századi épületeit. A Trinity College-nak számos híres tanítványa volt, mint például Jonathan Swift és Samuel Beckett, akik később az egyetem francia szakos tanára lett. A felekezetközi templomot nagyon érdemes meglátogatni.

Book of Kells színes másolata megtekinthető a Trinity’s Long Room könyvtárban, amely a világ egyik legszebb könyvtára, amely Írország legősibb szövegei közül 200 000-nek ad otthont.

A Long Room-ban megtalálható a Brian Boru hárfa, Írország legrégebbi fennmaradt hárfája és Írország jelvényének modellje, valamint az Ír Köztársaság kikiáltásának ritka eredeti példánya, amely az ír történelem egyik meghatározó szövege, amely befolyásolta az Ír Köztársaság megalapítását. mint szuverén független állam.

A „Sphere With Sphere” egy merész szobor neve a híres dublini Trinity College udvarán. A „Vieille Biblliothèque” épülettel szemben elhelyezett műalkotás az egyetem emblémájává vált. A Trinity College-ban dolgozó diákok és tanárok gazdagságának és tehetségének szimbóluma.
Arnaldo Pomodoro olasz szobrász készítette és adományozta a Trinity College-nak 1982-ben. Egy fémgömböt ábrázol, amelynek felülete megrepedt, és egy második, összetett belső szerkezetű gömböt tár fel benne.
Pomodoro eredetileg a Vatikáni Egyház számára készítette az 1960-as években. Sikerének köszönhetően azonban új szférák sorozatát indította volna el, szétszórva a világban: az Egyesült Nemzetek Szervezetének székhelye New Yorkban, Trinity College Dublinban, Keresztény Teológiai Szeminárium Indianapolisban az Egyesült Államokban, Kortárs Művészeti Múzeum. Teheránban, a Columbus Művészeti Múzeumban Columbusban és a Tel-Aviv Egyetemen Izraelben… stb.
A művész számára a belső golyó a Földet jelképezi. Míg a külső szféra a kereszténységet képviselné. A belső rétegek kialakítása ezután egy összetett gép fogaskerekeihez vagy fogaskerekeihez hasonlít… jelképezi a világ törékenységét és összetettségét.

Érdekelhetnek még…

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az oldalra