Barion Pixel

Dublin – Christ Church Cathedral

Ft

Vásárláskor magát a jegyet kapja kézhez.
A jegy adott napra szól. Napon belül bármikor be tud lépni.
A jegy kiállítás után nem módosítható, jegy törléséről információt kollégáinktól kaphat.

Jegytípusok:
Felnőtt 13+
Gyermek 5-12 év
Junior érvényes diákigazolvánnyal
Senior 65+

Nyitvatartás:
Naponta  9:30 – 19:00
Vasárnaponként:  12:30-19:00

Audioguide elérhető: angol, francia, német, olasz, spanyol nyelven

Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Kategória: , ,
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

Merüljön el a lenyűgöző középkori kriptában – az egyik legnagyobb Írországban és Nagy-Britanniában –, amely tele van kincsekkel
Látogassa meg Strongbow, a 12. századi harcos/államférfi sírját, aki hozzájárult Írország normann meghódításához és ennek a kőből készült templomnak a felépítéséhez.

Ha jól időzít meghallgathatja a Christ Church 1493-ban alapított kórusát.

A 11. században épült Christ Church Dublin eredeti középkori katedrálisa, és Írország legnagyobb középkori kriptájának ad otthont. A Brit-szigeteken a legnagyobb és legrégebbi a maga nemében, fenséges síroknak és értékes középkori műalkotásoknak ad otthont, míg a kriptában található The King’s Treasury hihetetlen szent ereklyéket őriz.

A Christ Church Dublin első katedrálisa és ezer éve az érsekek székhelye. Amikor belép a megszentelt ajtón, jó néhány szent nyomdokaiba lép. A város szívében található templom Dublin legrégebbi működő épülete, és ma is használatban van.

A Christ Church Cathedral , hivatalosabban a Szentháromság katedrálisa a dublini és a glendaloughi egyesült egyházmegyék székesegyháza , valamint Dublin és Cashel egyesült tartományok egyházi tartományának székesegyháza az ír (anglikán) egyházban . [1] Az írországi Dublinban található , és a főváros két középkori székesegyházának idősebbe , a másik a Szent Patrik katedrális .

A katedrálist a 11. század elején alapították Sitric Selyemszakállú viking király alatt . A 12. század végén, Strongbow normann potentátus alatt kőből építették át , a 13. század elején pedig Somerset köveinek és mesterembereinek felhasználásával jelentősen kibővítették. A 16. századi részleges összeomlás miatt rossz állapotba került, és az épületet a 19. század végén alaposan felújították és újjáépítették, így a mai formáját adta, beleértve a tornyot, a repülő támpilléreket és a jellegzetes fedett gyaloghídot.

Érdekelhetnek még…

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az oldalra