Barion Pixel

Dublin – St Patricks Cathedral

Ft

Vásárláskor magát a jegyet kapja kézhez.
A jegy adott napra szól. Napon belül bármikor be tud lépni.
A jegy kiállítás után nem módosítható, jegy törléséről információt kollégáinktól kaphat.

Jegytípusok:
Felnőtt 13+
Gyermek 7-17 év
Családi jegy ( 2 felnőtt + 2 gyerek)

Nyitvatartás:
Naponta  9:30 – 16:00
Utolsó belépés 30 perccel zárás előtt.
Vasárnaponként zárva.

Audioguide elérhető: angol, francia, német, olasz, spanyol nyelven

Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Kategória: , ,
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

Lépjen vissza az időben egy opcionális önálló túrán a gyönyörű dublini Szent Patrik-katedrálisban, és fedezze fel Írország legkorábbi keresztény történelmét az ország legmagasabb templomában.

A dublini St Patrick’s Cathedral (Szt. Patrik-székesegyház) a legenda szerint ott épült, ahol Szt. Patrik a Poddle-patak partján megkeresztelte a dubliniakat.

A templom 1191-ben épült ezen a helyen. 1991-ben ünnepelte 800 éves évfordulóját. A jelenlegi épület 1220-ből származik. Jelenlegi formáját a 1864-es restaurációnak köszönheti.

Dublin büszkesége a középkori városfalakon kívülre szorult. Az 5. századi kőtemplom helyére 1190 és 1225 között építettek angliai, kicsit komor normann-gót stílusban kőépületet. 1649-ben Cromwell katonái istállóként használták az épületet, majd alig negyven évvel később, a hagyomány legalább is így tudja, a Boyne-i csata után Orániai Vilmos itt mondatott hálaadó misét afeletti örömében, hogy könnyűszerrel legyőzte a katolikus Jakab király seregeit.
Ennek, és más későbbi háborúknak az emlékét őrzik a falakon elhelyezett zászlók – a legrégebbiek közülük a Boyne folyó melletti ütközetben angol harci lobogókként szolgáltak.
A katedrális bejáratától jobbra, a padlóba helyezett díszes réztáblák jelzik Jonathan Swift és szerelme, Stella Esther Johnon sírhelyét. 1713-1745-ig volt a templom esperese. A katedrális ma a Church of Ireland nevű egyház tulajdonában van. Ez a felekezet az anglikán egyház írországi megfelelője, vezetője pedig nem az angol uralkodó.
Ma a katedrális nyitva áll minden ember előtt, de elsődlegesen istentiszteleti hely.
Látogatói díjakból készül az épület és környékének karbantartása.

Érdekelhetnek még…

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az oldalra