Barion Pixel

Edinburgh – Varázslatos felföldi túra

Ft

A túra foglalása adott napra történik.
A Jegy vásárlása esetén, részvételi jegyet kap mellyel közvetlenűl az autóbuszra szállhat fel.

A jegyen fog szerepelni a pontos felszállási pont (belváros).

Gyermekek jegyek nem elérhetőek. Felnőtt, gyermek egységáron foglalható

További belépőjegyeket, az ebédet és frissítőket, nem tartalmazzák, azt a helyszínen kell fizetnie.

 

Időtartam: Egész napos kirándulás kb 12 óra.
Időpontok: változó
Indulási város: Edinburgh

A túra ára tartalmazza:

 • Jacobite Steam Train-en való utazás – 1 útra szóló jegy
 • Szakképzett, helyi ismeretekkel rendelkező, tapasztalt vezető
 • Reggeli szeletek és nassolnivalók elérhetőek lesznek a fedélzeten (sajnos diétás igényeknek nem tudunk külön eleget tenni)

 

A túra ára nem tartalmazza:

 • Ebéd és egyénileg igénybevett szolgáltatások árai
 • Hotel pick-up / drop off (a túra az Elephant House-nál fog véget érni, ahol JK Rowling írta a Harry Potter könyveket egy kávé és sületény felett)

 

A túra szervezői a programváltozás jogát fenntartják.

Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

Ezen az Edinburg-ból induló 1 napon túrán lehetősége lesz a Skót felföldet, Glen Coe-t és Harry Potter filmforgatási helyszíneket felfedezni, valamint a híres Genfinnan viadukton át utazni a Jacobite Győzvasúttal. Ez a tökéletes túra Harry Potter rajongók és vonatozás kedvelők számára!

A túra 06:00-kor indul, a tervezett visszaérkezési idő pedig 20:30.

Helyszínek, melyeket az út során felfedezhet:

 • Kedvenc Harry Potter jeleneteink forgatási helyszínei
 • Rannoch Moor és Glen Coe – felejthetetlen festői szépségű tájak, tragikus történetek és forgatási helyszínek
 • Fort William & Mallaig – szálljon fel a Jacobite gőzvasútra (aza a Hogwarts Express-re) és utazzon, mint ahogyan Harry tette
 • Glenfinnan viadukt – a Harry Potter filmekben több alkalommal is fellelhető viadukton utazhat keresztül és páratlan fotózási lehetőséggel élhet
 • Pitlochry – nyújtóztassa ki lábait egy gyönyörű viktoriánus korabeli városkában, mielőtt vissza indulna Edinburgh-ba

A program részletesebb leírása:

A túra az Elephant House-tól indul a kora reggeli órákban. Innen észak-nyugat felé vesszük az irányt Fort William-be, ahonnan a mindenki számára Gowarts Express-ként ismertté vált Jacobite gőzvasút indulni fog. Az odaút során a vezető megmutatja a 8 Harry Potter filmben fellelhető legismertebb filmezési helyszíneket. (A vonat út általában Fort Williamből Mallaig-ba történik, de egyes dátumokon előfordulhat, hogy a túra fordított sorrendben, a vonat út pedig Malaligtól Fort William irányába történik.)

Odautunk során áthaladunk a Rannoch Moor festői szépságű tájain. A terület Skócia legnagyobb badonja. Ezen a területen forgatták a jelenetet, amely során a halálfalók felszálltak a vonatra a Harry Potter és a Halál erekélyéi I. részében. Ezt követően Skócia egyik leghíresebb természeti területén, a lenyűgöző hegycsúszokkal és meredek lankákkal körülvett Glancoe-n haladunk át. Ez a terület a 3. filmtől több film számtalan jelenetében megjelenik, mint például a Harry Potter és az azkabani fogoly filmben, amikor Hermione megfenyegeti, majd kiüti Malfoy-t.

Fort Williamben felszállunk a Jacobite gőzvasútra, és a világ legklasszabb vonatútján veszünk részt, hogy megcsodálhassuk a legjobb forgatási helyszíneket, ahogyan Harry és barátai tették. Az út kiemelkedő pontja a 21 boltívvel rendelkező lenyűgöző Victoria Glenfinnan viadukton való átkelés. A filmek egyik emlékezetesebb jelenete, amikor a gőzmozdony, a Hogwarts Express néven ismert Jacobite Steam Train áthalad a Glenfinnan viadukt felett, úton a Roxfort iskolába. Ne felejtsen el figyelni, hátha útközben megpillant egy repülő autót is!

Az ablakból látható helyszínek egyike a Loch Shiel tó lesz, mely elsőként a Harry Potter és a Titkok Kamrájában bukkant fel, valamint ez volt az egyik tó, amelyet a Hogwarts tóként használtak. Ez az a tó, amelybe Csikócsőr bemártotta lábujját az azkabani fogolyban. A Harry Potter és a félvér herceg c. filmben Harry és Hermione erre a tóra néznek le az asztronómiai toronyból.  Továbbá a Harry Potter és a Tűz serlegének egyes jeleneteiben ezt a tavat használták a  Trimágus Tusa helyszínéül is. A vonat megállhat, elegendő időt biztosítva arra, hogy bámulatos látványról készítsenek fényképeket és beleképzeljék magukat a Harry Potter és a azkabani fogoly filmbe, amint Harry elsőként találkozik dementorral, amikor a Hogwarts Express megáll a hídon.

A vonat Glenfinnan állomáson fog megállni, hogy egy kicsit kinyújtóztathassák lábukat ha szeretnék és meglátogathatják a West Highland Reaiway Múzeumot, amely a helyreállított állomás épületében került kialakításra.

Ezt követően Eilean na Moine aprócska szigetét is láthatják majd, amelyet Dubledore sírja helyezkedett el a filmben. A szigetet körülvevő Loch Eilt szintén több alkalommal megjelenik a filmekben, például a Hogwartsba vezető híd háttereként vagy Hagrid kunyhójának környékén is.

A halászfaluba,. Mallaigba való érkezésünket követően szabadidő keretein belül fedezhetjük fel a települést, amelyről a Skye szigetre is indulnak a kompok (egy tisztább napon ellátni a szigetig). Mallaigban érdemes megejteni ebédünket is, a számtalan hangulatos étterem és étkezde egyikében. A szabadidőt követően Mallaigban visszaszállunk kényelmes autóbuszunkba az előre egyeztetett időpontban és megállunk a Glenfinnan látogató központnál, ahonnan kiváló lehetőség nyílik a viadukton át visszatérő vonat lencsevégre kapására. Ezt követően folytatjuk utunkat Pitlochry-n át egészen vissza Edinburgh-ba, ahova kellemesen elfáradva az esti órákban érünk vissza.

FONTOS:

Kérjük érkezzenek felkészülten, mert a túra hosszú időt vesz igénybe. Az utazás a vonat indulási pontjáig hosszú. Az autóbuszon toalett elérhető és apró reggeli falatkák is biztosítva vannak (diétás vagy egyéni étkezési igényeknek sajnos nem tudunk eleget tenni). A túra ára egyéb étkezést nem tartalmaz, kérjük legyen Önöknél elegendő mennyiségű folyadék és szükség esetén étel, nassolnivaló. A vonat fedélzetén elérhető vendéglátó egység, valamint Mallaig városában lesz lehetőség ebédelni. 6 éves kor alatti gyermekek a túrán nem vehetnek részt. 4 héten kívüli lemondás esetén a túra árának minimum 50%-a nem visszatéríthető. Módoíttatásra korlátozottan, felár ellenében van lehetőség. Mindenkinek az egyéni felelőssége, hogy a vonat út után Mallaigban odaérjen a buszhoz az előre meghatározott visszaindulási időpontig. A vezető a vonatút során nem tart a csoporttal, a buszban fogja várni Önöket a szabadidő leteltét követően Mallaigban.

A túra szervezői a programváltozás jogát fenntartják.


Érdekelhetnek még…

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza az oldalra