Barion Pixel

Firenze – Medici kápolna belépő

Ft

A jegy adott napra és időpontra szól. A megváltozott beléptetési és időpont foglalás miatt, a jegy foglalása adott napra lehetséges mely napon belül a pontos időpontot a kápolna adja meg.
Ebben időpontban tudnak soron kívül belépni. A belépés elött a kapott jegyet be kell mutatni a jegypénztár kijelölt pultjánál.

Jegyek fajtái:
Normál felnőtt
Kedvezményes jegy 18-25 éves között
Gyerek jegy 0-17 éves között

A 12 éves kor alatti gyermekek részére felnőtt kíséret kötelező. ingyenes, azonban létszámukat kötelező megadni.

Nyitva tartás: 8:15-17:00

A választott időintervallumon belül pontos belépési időpontot kap a szabad helyek függvényében.
Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Kategória: , ,
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

A San Lorenzo templom a város központjának nyugati részén található, nem messzire a Santa Maria del Fiore székesegyháztól. Három nevezetes kápolna tartozik a templomhoz: a Sagrestia Vecchia (Öreg sekrestye), a Sagrestia Nuova (Új sekrestye) és a Medici hercegi kápolna.

A Medici-kápolna a San Lorenzo-bazilikában egy hihetetlenül pazar mauzóleum és egy kulcsfontosságú helyszín a firenzei reneszánsz ösvényen.
nem csak három gyönyörű Michelangelo-szobrot tartalmaznak, hanem a hatalmas Medici-klán 49 tagjának végső nyughelyét is jelentik.

A Medici-kápolnák (Cappelle medicee) a firenzei San Lorenzo-bazilika két kihagyhatatlan építménye, amelyek a 16. és 17. századból származnak. Michelangelo varázslatos kezeinek köszönhetően ez a mauzóleum a Medici család tagjainak (a reneszánsz patrónusai és Toszkána nagyhercegei) a művészet szerelmeseinek zarándokhelyévé vált.

Ha bejutott, Anna Maria Luisa de Medici, a család utolsó tagjának szobra fogadja Önt. Ő az, aki a Medici család teljes műgyűjteményét Firenzére hagyta, beleértve Michelangelo szobrait is. Egyetlen feltétele az volt, hogy mindig elérhető legyen a nyilvánosság számára. Valami, amiért mind a mai napig hálásak vagyunk.

A sírokon látható három szoborcsoport: Hajnal és Alkonyat Lorenzo il Magnifico szarkofágján; az Éjjel és nappal Lorenzo fiának, Giuliano szarkofágján; valamint a Madonna és gyermeke befejezetlen oltárképe.


Érdekelhetnek még…

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az oldalra