Barion Pixel

Madrid

Az Ibériai-félsziget közepén, Új-Kasztília síkságán, a Mezeta fennsíkján, a Manzanares folyó partján, az ország mértani középpontjától néhány km-re található. Tengerszint feletti magassága: 665 m, amellyel Európa egyik legmagasabban fekvő városa.
Régészeti feltárások szerint 25 000 évvel ezelőtt Madrid környékén állt Európa egyik legnagyobb paleolit települése a Manzanares partján. A folyó jobb partján egy mamut maradványait és megmunkált kőeszközöket találtak.

Városlátogatásunk során keressük fel a város leghíresebb múzeumait (Prado, Szépművészeti Múzeum, Tyhssen-Bornemissza Múzeum), ebédünket fogyasszuk el egy kellemes piknik keretein belül a város gyönyörű parkjainak egyikében, sétáljunk a Királyi Palota valamint a Cibeles díszkút körül.
Ne feledjük meglátogatni az Almadena Katedrálist és vegyüljünk a helyiek között a belváros szűk utcácskáin és terein – garantáltan életre szóló élményben lesz részünk. javasoljuk a város legszebb tereinek (pl. Plaza Mayor – Főtér, Puerta del Sol – A Nap kapuja) felfedezését egy kellemes séta körében, este pedig ismerkedhetünk a spanyol kultúrával egy flamenco-show keretein belül.

Érdemes egy kellemes kirándulás keretein belül felkeresni:
az El Escorialt az Elesettek völgyével kombinálva. A 850 termes Escorial, mely Európa legnagyobb palotaegyüttese lenyűgöző látványt nyújt.
Toledot – Tajo folyó kanyarulta által körülvett festői óvárost (az Unesco világörökség része). Spanyolország egyik legdíszesebb katedrálisa, Alcazar, séta a nemesi paloták közt. Aranjuezt – a spanyol korona egyik ékköve: királyi rezidenciák, dísztermek és pompás kertek szökőkutakkal.

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az oldalra