Barion Pixel

Milánó – Sforza kastély belépő

Ft

A jegy vásárlásakor elektronikus vouchert kap, melyet a látogatás napján a kapott időpont előtt 10-15 perccel a beléptetési pontnál felmutatva papír alapú jegyet fog kapni, melyet a látogatás teljes időtartama alatt meg kell őriznie.

A jegy vásárlása során időintervallumot tud kiválasztani, mely időintervallumon belül kap egy időpontot. A pontos belépési időpont a voucheren fog szerepelni.

 

Választható jegytípusok:

  • Felnőtt – betöltött 25 éves kortól
  • Junior – EU-s állampolgár, betöltött 18 éves kortól be nem töltött 25 éves korig
  • Gyerek – 0-17 éves , be nem töltött 18 éves korig
  • Senior – betöltött 65 éves kortól

 

A változtatás jogát a szolgáltató fenntartja.

A kiállított jegyek nem módosíttathatók és nem töröltethetők.

A naptár nem a szabad helyeket mutatja.
A választott időintervallumon belül pontos időpontot kap.
Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

A Milánói Sforza kastély, vagy olaszul Castello Sforzesco, egy ikonikus történelmi épület Milánó szívében, egész Olaszország egyik legfontosabb történelmi és kulturális emléke. Az eredetileg a 14. század közepén épült kastélyt a Visconti család kezdte építeni, majd a Sforza dinasztia uralma alatt jelentős átalakításokon ment keresztül a 15. században.

A 15. században Francesco Sforza herceg kibővítette és megerősítette a kastélyt, miután megszerezte Milánó irányítását. A Sforza család továbbfejlesztette a kastélyt, különösen Ludovico il Moro uralkodása alatt, aki számos híres művészt és építészt, például Leonardo da Vincit és Bramante-t hívta meg, hogy dolgozzanak a projekten.

A Sforza kastély a középkori erődítmények és a reneszánsz paloták keveréke. Masszív téglafalai és bástyái a középkori védelmi struktúrák jellemzői, míg a belső udvarok és a finom részletek a reneszánsz stílus jegyeit viselik magukon. Az egyik legfigyelemreméltóbb részlet a Filarete-torony, amely a főbejáratot díszíti, és a 19. századi helyreállítás során építették újjá.

A kastély ma számos múzeumnak és művészeti gyűjteménynek ad otthont. Itt található többek között az Egyiptomi Múzeum, a Képzőművészeti Galéria, valamint az Alapítványi Múzeum.

Az egyik legismertebb látnivaló Michelangelo utolsó szobra, a Rondanini Pietà, amely a kastély egyik kiemelt műalkotása.

 

A belépőjegy a Sforza kastélyban helyett kapott összeg aktuálisan nyitva tartó múzeum látogatására érvényes.

 

Milánói dóm és hozzá tartozó területek térképe

Érdekelhetnek még…

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az oldalra