Barion Pixel

Párizs – Magyar nyelvű programok

Ft

A választott dátumra a rendelés részleteinek egyeztetését, foglalás véglegesítését követően részvételi jegyet kap, melyet a túra napján az idegenvezetőnek bemutatva tud részt venni a programon.

Egyes programokon történő részvétel belépőjegyek/közlekedési jegyek megváltásához kötött. A programok ára a belépőjegyeket/közlekedési jegyeket nem tartalmazza. A szükséges belépőjegyekkel kapcsolatban bővebb tájékoztatást a túrák leírásánál találhat.

A programokon magyar nyelvű idegenvezető kíséri a csoportot. A csoportok összetételére ráhatásunk nincs.

Amennyiben az előre összeállított programok között nem talált megfelelőt, kérjük egyéni ajánlatunkat e-mailben.

 

A programokon való részvétel gyermekek részére is lehetséges, a csoport létszámába életkortól függetlenül ők is beleszámítanak.

Gyermekek részére az egyes belépőjegyek és közlekedési jegyek esetében életkortól függően kedvezmények érvényesíthetők.

 

Louvre belépőjegy: a jegyeket az idegenvezetővel egyeztetett időpontra foglaljuk

Ha a fél napos vagy rövidebb túrák esetében a napon belül valamilyen időpont nem lenne megfelelő, mert már más elfoglaltságuk van, kérjük mindenképpen jelezze lehetőleg a rendelés során, de legkésőbb a foglalás véglegesítése előtt.

 

Programok tájékoztató jellegű árai:

 • Louvre tárlat vezetés : 73.880 Ft/zárt csoport
 • Fél napos gyalogos városnézés (kb. 3-4 órás): 79.920 Ft/zárt csoport
 • Egész napos programok (kb. 7-8 órás): 90.225 Ft/ zárt csoport
 • Autós városnézés (kb. 3 órás): 173.100 Ft/autó (max. 7 fő)
 • Hajós városnézés (kb. 1-1,5 órás) : 69.900 Ft/zárt csoport

 

A feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, az ár dátumtól és látszámtól függően változhat. Az árak csoportra vonatkoznak. Ha a választott dátumra még nincsenek jelentkezők, az irányadó árak 1-2, de akár 3-6 fő esetén is a fent jelzett árak lehetnek. Ha a választott dátumon már meglévő csoporthoz tudnak csatlakozni, úgy az árak a fent jelzetteknél várhatóan alacsonyabbak lesznek. Ezzel kapcsolatban kollégáink fognak pontos tájékoztatást küldeni.

Ha nem ragaszkodnak egy adott programhoz és meglévő csoporthoz szeretnének csatlakozni, kérjük jelezzék és kollégáink küldenek tájékoztatást a már meglévő csoportokról, a csoportok programtervéről és a programhoz való csatalkozás pontos áráról. Meglévő csoporthoz való csatlakozási igényüket a megjegyzés mezőben is jelezhetik.

A választott dátum(ok)ra a szabad kapacitást minden esetben egyeztetnünk kell idegenvezetőnkkel.

 

 Az autós városnézésekre maximum 7 fővel tudnak jelentkezni, nagyobb létszám esetén egyedi árajánlat kérése szükséges.

Az előre összeállított programok változtatására idegenvezetőink a jogot fenntartják. 

Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

Párizsban élő idegenvezetőnk körbeviszi Párizs városának legizgalmas pontjain.
Válogasson az előre összeállított, változatos programkínálatból vagy kérje egyedi ajánlatunkat.

 

Lehetőség van privát, kis- vagy nagycsoportos túrákon való részvételre. Kérhetnek kültéri vagy nevezetességekben történő beltéri idegenvezetést is. A beltéri idegenvezetés esetén egyes helyekre belépőjegyre is szükség lehet. Ezzel kapcsolatban keressék kollégáinkat bizalommal.

Előre összeállított programokból is tudnak választani, néhány javaslat:

FÉL NAPOS PROGRAMOK (kb. 3-4 órás) :
gyalogos vagy tömegközlekedés igénylő programok

Louvre tárlat vezetés (kb. 3-3,5 órás látogatás): 

Louvre tárlatvezetés  a világ egyik legnagyobb  múzeuma több évezredet magában rejtő kincsei között kalauzol  végig bennünket. A kötelező látnivalók mellett ( Miloi Venus, Szarnyas Niké, Monna Lisa ) betekinthetünk Mezopotamia anyagába, látni fogjuk  az emberiség egyik legelső törvénykönyvet a Hammurabi törvényoszlopát , a középkori Louvre maradványait ,  a flamand festészet kimagasló tehetségű műveseznek , Rubensnek Medici Maria életéről szóló festménysorozatát ,  a szinte felbecsülhetetlen retekű  francia  koronaékszereket a csodálatos Apollo teremben, gyönyörködhetünk  Boticelli freskókban ,az olasz reneszánsz  festők  Leonardo da Vinci, Veronese, Tiziano alkotásaiban. Francia múzeumban járunk, nem hagyhatjuk ki a francia neoklasszicizmus David, Ingres műveit ill. a francia romantikus festészet  legnagyobbjainak , Géricault-nak es Delacroix-nak lebilincselő alkotásait sem. (A programon való részvételhez Louvre belépőjegy szükséges)

Fél napos gyalogos városnézés (kb. 3-4 órás): 

A túrát a híres Sorbonne egyetemmel kezdjük de nem maradhat ki a Panthéon ( par napja éppen Josephine Baker – koporsóját helyeztek ott el), Luxembourg kert a csodálatos Medici kúttal es a Szenatus épülete sem. Szent Mihaly útja ,Ady Endre nyomában , romai kori fürdők maradványai a következő ajánlatunk a sétánk során. Nem maradhat el egy kis Romantikázás , mely része a Cïté sziget hangulatos virágpiacán ,a Dauphine téren keresztül , a Szajna part könyvárusainak jellegzetes bódéi mellett elhaladva eljutunk a város legrégibb hídjához . Pont neuf a neve , magyarra lefordítva « ùj hid « . Innen irány a város legrégibb temploma , a román stílus jegyeit magán viselő Saint- Germain- des- Prés templom es a közelében lévő hangulatos éttermek, kávézók . A Les deux Magots es Café de Flore falai között olyan hírességek fordultak meg , mint .Verlaine es Rimbaud később , a XX. században pedig olyan neves íróik és filozófusok , mint Hemingway, Jean -Paul Sartre, Simone de Beauvoir. Az előbb felsoroltak mellett még sok más érdekességet rejteget számunkra a Szajna bal partjának ez az izgalmas negyede.


EGÉSZ NAPOS PROGRAMOK (kb. 7-8 órás) :
gyalogos vagy tömegközlekedés igénylő programok

1.egész napos programvariáció: 

Sétánk a Bastille-tértől, az egykori börtönerőd helyéről indul, és az ezerszínű Marais-negyedben folytatódik, ahol az egyik legszebb főúri palota titkos átjáróján keresztül Európa lehangulatosabb reneszánsz királyi terére, a Vogézek terére érkezünk. Innen középkori falak mentén aSzajna partja felé vesszük az irányt, és besétálunk az ősi szigetekre: a Szent-Lajos szigetre, majd onnan a Citére, a város egykori bölcsőjébe, ahol a lábadozó Notre-Dame katedrális, a gyönyörű festett üvegű gótikus Sainte-Chapelle templom (érdemes belülről is megcsodálni!) és az egykori királyi palota, a Conciergerie várnak ránk. Párizs legrégebbi hídján, a Pont-Neuf hídon keresztül átsétálva bekukkantunk a Samaritaine nagyáruházba, amelynek pompás belső dekorációja igazi rejtett kincs. Egy hangulatos étteremben elköltött ebédünk után a Louvre piramisát keressük fel, majd a szomszédos Palais Royal gyönyörű udvarán és parkján vágunk át, hogy egy igazi párizsi ékszerhez, egy majd 200 éves fedett passzázshoz érkezzünk meg. Innen a méltóságteljes Saint Eustache templom előtt elhaladva a világ legnagyobb metrócsomópontja, a Chatelet-Les Halles fölötti parkot szeljük át, majd középkori utcácskákon érjük el a Városházát, ezt a monumentális kastélyépületet.Esti javasolt, opcionális program: hajókázás a Szajnán és/vagy az Eiffel-torony megmászása /egyénileg, jegy szükséges/.

2. egész napos programvariáció: 

Délelőtt séta a Latin-negyedben, irodalmárok, forradalmárok és amerikai sorozathősnők nyomában: megkeressük Hemingway szellemét a Shakespeare & Co. könyvesboltban, Voltaire törzsasztalát a világ legrégebbi kávéházában, felfedezzük Párizs legősibb templomait kívül-belül, majd az előkelő Café de Flore következik, gyönyörködünk a Luxembourg-kert színes vitorláshajócskáiban, a Sorbonne egyetem patinás épületeiben és a fenséges Pantheonban, végül kávézunk egyet a hangulatos Place de la Contrescarpe-on, és lesétálunk Párizs legrégebbi utcáján, a rue Mouffetard-on. Délután az ezerarcú Marais-negyedet járjuk be, ahol középkori palotákat, Európa legszebb reneszánsz királyi terét (a Vogézek terét), a zsidó negyed szűk utcácskáit keressük fel, miközben az LGBT-közösség vidám színei vesznek körül minket, és művészi graffitikbe és bohém utcazenészekbe botlunk minden sarkon.Esti javasolt/opcionális program: a 60 emeletes Montparnasse-torony tetőkilátója, amely egy dologban tud többet, mint az Eiffel-toronyról elénk táruló panoráma: innen látni az Eiffel-tornyot /egyénileg, belépőjegy szükséges/.

3. egész napos programvariáció / Louvre tárlatvezetéssel: 

Reggelire várnak minket Mona Lisánál, így egy 2,5-3 órás múzeumlátogatást teszünk a Louvre-ban, útba ejtve a legnagyobb műkincseket. Ezt követően egy hangulatos étteremben megebédelünk, majd a Tuileriák kertjén keresztülvágva kikukkantunk a Szajna-partra és a Rivoli sugárút gyönyörű árkádsorára. A hatalmas Concorde-teret megcsodálva visszaugrunk az időben a Nagy Francia Forradalom korába, majd metróval néhány megállót utazunk a világ leghíresebb sugárútja, a Champs-Elysées alatt a Diadalívig. Innen néhány metrómegálló után az Eiffel-toronynál termünk, és megcsodáljuk Párizs ékkövét. (A programon való részvételhez Louvre belépőjegy szükséges.)

4. egész napos programvariáció:  

A Diadalívtől lesétálunk-lemetrózunk a Champs-Elysées sugárúton a Concorde-térig, majd a Rivolin a Place Vendome érintésével a Louvre üvegpiramisáig. Innen a Palais Royal díszudvarán és kertjén keresztül Párizs legszebb fedett passzázsainak felfedezésére indulunk. Utunk ezt követően a Moulin Rouge-hoz vezet, majd belevetjük magunkat a Montmartre-domb bohém forgatagába: Picasso, Van-Gogh és Renoir nyomában lépkedve szélmalmokat, eldugott szobrokat, csendes kis tereket és girbegurba utcákat keresünk fel, és nem hagyjuk ki a Sacre-Coeur bazilikát és a Szerelem falát sem.

5. egész napos programvariáció / Versailles látogatás:  

A versailles-i kastély és birtok felfedezése: reggel Franciaország egyik legrégebbi (XVII. századi), részben fedett piacán teszünk sétát, és szemügyre vesszük az ínycsiklandó finomságokat, (van, amelyiket meg is kóstolhatjuk, pl. sajtok). Utána hangulatos kis utcákon keresztül közelítjük meg a kastélyt. A birtok felfedezését a kastéllyal kezdjük, és végigsétálunk a történetét bemutató látványos animációs filmeket és festményeket tartalmazó termeken, majd a királyi lakosztályokon, beleértve természetesen a csodálatos Tükörtermet is. A kastély után a park és a kert felé vesszük az irányt, és megcsodáljuk a pompás Orangerie-t, a gyönyörű szobrokat és medencéket, valamint a labirintusszerűen kialakított sövények és bokrok mögött rejtőző tisztásokat és szökőkutakat. A hatalmas mesterséges medence, a Canale Grande sarkához érve megpihenünk egy ebéd erejéig az itt található hangulatos étteremben. Ebéd után a Trianon-palotákat (Nagy- és Kis-Trianon) célozzuk meg, amelyek kis ékszerdobozokként bújnak meg a birtok egy-egy szegletében. Ha még marad erőnk, a királyné majorságát is bejárjuk, ahol Marie-Antoinette egyfajta tanyasi gazdaságot tartott. A kastélyból kifelé jövet a főtér túlodalán elhelyezkedő két impozáns egykori istállóépület (inkább palota) is tartogat még meglepetést, mert az egyikben találjuk a királyi hintómúzeumot. Mielőtt visszaindulnánk Párizsba, Versailles városka hangulatos utcáin sétálva megpihenünk egy kávéra, és esetleg a közvetlenül a kastélypark mellett fekvő, külön bejáratú egykori királyi veteményeskertbe is beugrunk, ahol egykor maga a Napkirály is szívesen kertészkedett. (A programon való részvételhez Versailles jegy szükséges.)

6. egész napos programvariáció / Louvre tárlatvezetéssel, opcionális Opera látogatással:  

A napot egy 2,5-3 órás Louvre-tárlatvezetéssel kezdjük, melynek során a legnagyobb műkincseket (Milói Vénusz, Mona Lisa, az olasz és a francia festészet nagyjai, Hammurapi törvényoszlopa) és a legszebb termeket és épületrészeket (középkori várárok, Kariatidák terme, Apolló-galéria, Nagy Galéria, császári lakosztályok) útba ejtjük. Egy kellemes párizsi étteremben megkóstoljuk a méltán világhírű francia konyha remekeit (vigyázat, csigaveszély!), majd a Palais Royal csodás díszudvarán és parkján átvágva a meseszép Operaház felé vesszük az irányt. A zene palotáját belülről is felfedezhetjük egy közel egyórás látogatás során, majd betérünk a luxus szentélyébe, a patinás LaFayette nagyáruházba, amelynek nemcsak belső festett üvegkupoláját csodáljuk meg, hanem a tetőteraszára is felkapaszkodunk, hogy az innen nyíló remek párizsi panorámában gyönyörködhessünk. Innen egy ugrással sétánk végállomásán, a Csillag téren termünk, melynek közepén Napoleon Diadalíve áll, és amely a Champs-Elysées sugárút egyik végpontja egyben. (A programon való részvételhez Louvre belépőjegy és opcionálisan Operaház belépőjegy szükséges.)

AUTÓS/HAJÓS VÁROSNÉZŐ PROGRAMOK:

Autós városnézés (kb. 3 órás): 

Az út során olyan főbb látnivalókat érintünk, mint a Trocadero tér, a Diadalív, a fényűző Champs Elysées, a Concorde tér, az Opera, Vendome tér, a Louvre múzeum üvegpiramisai, Cité sziget meghatározó részei, mint például a Notre Dame vagy a virágpiac. Utunkat a Latin negyeden át folytatjuk, ahol a Sorbonne egyetemet, a Szent Mihály utat, római kori fürdőket, az impozánk Panthéont-t és a Luxembourg kertet fedezzük fel. Utunk végéhez közeledve elkanyarodunk az Invalidusok dómjánál, a d’Orsay múzeumnál és végül Párizs ékkövéhez, az Eiffel toronyhoz érkezünk.

Autós városnézés (kb. 4 órás) :

A 3 órás autós városnézés bővített változata, az Eiffel toronytól tovább folytatódik az út a Défense negyed felhőkarcolói felé, az Emberiség diadalívéhez, majd pedig a Montmarte negyedet fedezzük föl, a város fölött magasodó Sacré-coeur bazilikával, a festők terével, a szőlőskerttel végül pedig a Moulin Rouge és a környékbeli mulatók hangulatába kóstolhatunk bele.

Autós városnézés (kb. 5 órás) : 

A 4 órás autós városnézés tovább bővített változata. Az 5 órás városnézés során sort kerítünk a Szent Lajos sziget megtekintésére, majd pedig a Marais negyedben a Bastille teret, ezt követően pedig a Vogezek terét nézhetjük meg.

Hajós városnézés (kb. 1-1,5 órás) : 

A hajós városnézés során a Szajna parjain elhelyezkedő látnivalókat vesszük sorra, melyek között olyan ikonikus látnivalókat tekinthetünk meg, mint például az Eiffel torony, a d’Orsay múzeum, a Cité sziget és a hamvaiból főnixként feltámadó Notre Dame impozáns épülete, a hatalmas Louvre múzeum és többek között Párizs leglátványosabb hídjai, mint a Pont Alexander III vagy a  város legidősebb hídja, a Pont Neuf. (A programon való részvételhez hajójegy vásárlása szükséges) 

Biciklis városnézés (kb. 6-7 órás) :

Párizsban élő idegenvezető partnerünk egyedülálló magyar nyelvű kerékpáros városnéző túrára invitál, amely a legnagyobb látványosságokat érinti: az ezerszínű Marais-negyedben megcsodálhatjuk a Vogézek terét, eltekerünk a kastélyszerű Városháza előtt, jobbulást kívánunk a Notre-Dame-nak a Cité szigetén, átkelünk a legszebb hidakon a Szajna felett, a Louvre üvegpiramisát egy titkos átjárón át közelítjük meg, az Invalidusok aranykupolájától az Eiffel-torony felé vesszük az irányt, és nem hagyjuk ki a Diadalívet, a Champs-Elysées sugárutat és a Concorde-teret sem. A programba még egy hamisítatlan francia palacsintázóban elköltött gyors ebédet és pihenőt is beiktatunk. Részletesebb információk ITT.


A választott dátumra a szabad kapacitást minden esetben egyeztetnünk kell idegenvezetőnkkel.

A programok ára belépőjegyeket, étkezéseket, közlekedési jegyeket, egyéni kiadásokat nem tartalmaz. Szükség esetén a belépőjegyek, közlekedési jegyek beszerzésében tudunk segítséget nyújtani. A programok elemei felcserélhetők, a programok személyre szabhatók, kéréseiknek megfelelően alakíthatók. Ha bármilyen jellegű kérésük lenne a program módosítása, bővítése, átalakítása kapcsán, kérjük a rendelés során a megjegyzésben jelezzék.

 Az autós városnézésekre maximum 7 fővel tudnak jelentkezni, nagyobb létszám esetén egyedi árajánlat kérése szükséges.


párizs-idegenforgalmi-térkép

Érdekelhetnek még…

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza az oldalra