Barion Pixel

Róma – Katakombák gyalogosan

Ft

Vásárláskor magát a jegyet kapja, melyel a túrán részt vehet. Rendeléskor egy időintervallumot tud kiválasztani, amelyen belül a pontos kezdési időpontot a szolgáltató igazolja vissza a szabad helyek függvényében.

Túra hossza: kb. 30-40 perc (elő- és utószezonban van, hogy valamivel hosszabb)

A katakombák túrák fél órás időközönként indulnak minden nap reggel 9.00-12.00, valamint 14.00-17.00 közötti időpontokban.

A katakombák egész évben nyitva tartanak, Karácsonyt, Szilvesztert, Új év napját és a Húsvéti Ünnepeket leszámítva.

 

 

A túra nyelve: angol

Gyerekeknek 6 éves kor alatt ingyenes a túrán való részvétel.

7 és 15 éves kor közötti gyerekeknek kedvezményes jegyek válthatók.

A kiállított jegy nem módosíttatható, nem töröltethető és nem visszatéríttethető. A programváltozás jogára a szolgáltató fenntartja a jogot.

A naptár nem a szabad helyeket mutatja.
Az időintervallumban kap egy belépési időpontot
Kérem válasszon milyen módon szeretné megkapni a terméket.
Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

30-40 perces gyalogos vezetett túra a St. Callixtus katakombákban.

A Rómában (pontosabban Róma alatt) található St. Callixtus katakombák egykor a római egyház hivatalos temetőjeként funkcionáltak. A kegyhelyen több tucat mártír, 16 pápa és megszámlálhatatlan keresztény van eltemetve.

A katakombák St. Callixtus lelkészről kapták elnevezésüket, ugyanis a 3. században Zephyrinus pápa őt nevezete ki  a temető adminisztrátorának.

A területek, amik bejárhatók a túra során otthont adnak többek között két kisebb bazilikának és három szentélynek, melyek elnevezése Trichorae. A temető több különféle területből áll, melyek közül a legrégebbiek a pápák temetkezési helyének területei, Lucina kriptája, valamint St. Cecilia sírja.

A komplexum a 2. század közepén alakult, területe 90 holdon terül el, több mint 20 méter mélyen a földfelszín alatt. A katakombákat 12 mérföld hosszan hálózzák be különböző galériák és helységek.

A legszentebb kripta a Pápák területe, melyet ’Kis Vatikán’ becenévvel is illetnek. A kripta falain ősi görög feliratokat és sírköveket láthatunk.

Utunk során lehetőségünk lesz megtekinteni St. Cecilia, a zene védőszentjének kriptáját is, mely nagy jelentőséggel bíró 3.századi freskóiról és falfestményeiről  vált ismertté.

A további meglátogatott helyek között szerepel St. Eusebius kriptája, St. Gaius 3. századi kriptája, melyet egykor gyülekezések helyszínéül használtak és nem utolsó sorban Severus segédlelkész hálófülkéje, ahol megtekinthetik az első utalást Róma pöspökének pápává avatásáról.

Itt 4 sírkövön láthatjuk a püspök feliratot, valamint további 2 sírkövön a mártír szó görög rövidítését, melyet az MPT betűkkel jelöltek.

Hasznos információk:

A túra során legalább 30 percet fogunk a föld alatt tölteni, ahol a hőmérséklet lényegesen alacsonyabb, mint a felszínen, így javasoljuk, hogy öltözzenek rétegesen vagy hozzanak magukkal extra felső ruházatot.

A túra során több helyen szűk terekben fogunk időt tölteni, valamint némely szakaszon meredek lépcsőkön is át kell haladnunk, ezt legyenek szívesek figyelembe venni a túrára való jelentkezés előtt.

A túra során fényképeket készíteni tilos.


Érdekelhetnek még…

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az oldalra