Barion Pixel

Róma – Magyar nyelvű programok

Ft

A választott dátumra a rendelés részleteinek egyeztetését, foglalás véglegesítését követően részvételi jegyet kap, melyet a túra napján az idegenvezetőnek bemutatva tud részt venni a programon.

A programokra 3.000 Ft/fő foglalási díj fejében tud jelentkezni, mely itthon előre fizetendő. Amennyiben olyan programra szeretne jelentkezni, amelyen a részvétel belépőjegyhez között, a belépőjegy ára is előre fizetendő. A magyar nyelvű idegenvezetés díja Rómában a túra napján közvetlenül az idegenvezetőnek fizetendő EURÓban. Lemondás, “no show” esetén a foglalási díj és belépőjegyekre befizetett összeg nem visszatéríttethető.

 

Programok tájékoztató jellegű árai (helyszínen fizetendő az idegenvezetőnél euróban):

 • Vatikáni múzeum túra: 50 euró/fő felnőtt, 30 euró/fő gyerek (18 év alatt)  + 4 euró/fő audioguide
 • Colosseum + Fórum Romanum túra: 45 euró/fő felnőtt, 25 euró/fő gyerek (18 év alatt)
 • Barokk terek túra: egységesen 45 euró/fő
 • Róma az esti kivilágításban túra: 50 euró / fő felnőtt, 30 euró/fő gyerek (18 év alatt)
 • Fél napos túrák: egységesen 45 euró/fő
 • 6 órás, bővített túrák: egységesen 60 euró/fő

 

A feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, az ár dátumtól és létszámtól függően változhat.  Ha a választott dátumra még nincsenek jelentkezők, az irányadó árak 1-2, de akár 3-6 fő esetén is a fent jelzett árak lehetnek. Ha a választott dátumon már meglévő csoporthoz tudnak csatlakozni, úgy az árak a fent jelzetteknél várhatóan alacsonyabbak lesznek. Családok, valamint csoportok részére egyéni árajánlatot tudunk adni, több túrára való jelentkezés esetén egyeztetés alapján kedvezmény kapható. Ezzel kapcsolatban kollégáink fognak pontos tájékoztatást küldeni.

Egyes programokon történő részvétel belépőjegyek/közlekedési jegyek megváltásához kötött. A programok ára a belépőjegyeket/közlekedési jegyeket nem tartalmazza. A szükséges belépőjegyekkel kapcsolatban bővebb tájékoztatást a túrák leírásánál találhat.

A programokon magyar nyelvű idegenvezető kíséri a csoportot. A csoportok összetételére ráhatásunk nincs.

A programok elemei felcserélhetők, a programok személyre szabhatók, kéréseiknek megfelelően alakíthatók. Ha bármilyen jellegű kérésük lenne a program módosítása, bővítése, átalakítása kapcsán, kérjük a rendelés során a megjegyzésben jelezzék. Amennyiben az előre összeállított programok között nem talált megfelelőt, kérje egyéni ajánlatunkat e-mailben.

 

A programokon való részvétel gyermekek részére is lehetséges, a csoport létszámába életkortól függetlenül ők is beleszámítanak.

Gyermekek részére az egyes belépőjegyek és közlekedési jegyek esetében életkortól függően kedvezmények érvényesíthetők, valamint egyes túrák esetében külön gyermek részvételi díjjal tudnak számolni.

 

Colosseum és Vatikán belépőjegy: a jegyeket az idegenvezetővel egyeztetett időpontra foglaljuk

Ha a fél napos vagy rövidebb túrák esetében a napon belül valamilyen időpont nem lenne megfelelő, mert már más elfoglaltságuk van, kérjük mindenképpen jelezze lehetőleg a rendelés során, de legkésőbb a foglalás véglegesítése előtt.

Ha nem ragaszkodnak egy adott programhoz és meglévő csoporthoz szeretnének csatlakozni, kérjük jelezzék és kollégáink küldenek tájékoztatást a már meglévő csoportokról, a csoportok programtervéről és a programhoz való csatlakozás pontos áráról. Meglévő csoporthoz való csatlakozási igényüket a megjegyzés mezőben is jelezhetik.

A választott dátum(ok)ra a szabad kapacitást minden esetben egyeztetnünk kell idegenvezetőnkkel.

A 2024-es évben a programok március 08-tól indulnak. 2024.03.26 és 04.02. között, 05.25 és 06.06. között, valamint 2024. augusztusának egy részében várhatóan nem lesznek magyar nyelvű programok.

Tervezett csoportos programok:

JÚLIUS
– 10: Colosseum/Forum, 14.15- kor kezdünk
– 11: Vatikán, 12.00-re van belépőnk
– 17: Colosseum/Forum, 14.15-kor kezdünk
– 18: barokk terek, 14.00-kor kezdunk (kb)
– 19: Vatikán, 12.00-re van belepőnk
– 23: barokk terek, 14.00-kor kezdünk (kb)
– 24: Colosseum/Forum, 14.15-kor kezdünk
– 26: Vatikán, 11.00-re van belépőnk
AUGUSZTUS
– 20: Vatikán, BETELT, 12.30-ra van belépőnk
– 21: barokk terek, 15.00-kor kezdünk (kb), BETELT
– 23: Colosseum/Forum, BETELT
– 24: Vatikán, 12.00-re van belépőnk, BETELT
– 27: Colosseum/Forum
– 28: Vatikán, 11.30-ra van belépőnk
SZEPTEMBER
– 3: Vatikán, 13.30-ra van belépőnk
– 4: barokk terek
– 6: Colosseum/Forum
– 7: Vatikán, BETELT
– 8: Colosseum/Forum
– 11: Colosseum/Forum
– 13: Vatikán
– 14: Vatikán, 12.00-re van belépőnk
– 15: Colosseum/Forum
– 19: Colosseum/Forum
– 20: Vatikán, BETELT
– 21: Colosseum/Forum
– 24: Vatikán
– 25: Colosseum/Forum
– 26: barokk terek
OKTÓBER
– 15: Vatikán
– 16: Colosseum/Forum
– 17: barokk terek
– 19: Vatikán– utolsó helyek
– 20: Colosseum/Forum
– 22: Vatikán– utolsó helyek
– 23: Colosseum/Forum
– 24: Vatikán
– 26: Vatikán
– 27: barokk terek
– 29: Vatikán – utolsó helyek
– 30: Colosseum/Forum, BETELT
– 31: Capitolium és Trastevere, egész napos
NOVEMBER
– 2: Vatikán
– 4: Vatikán
– 6: Colosseum/Forum
– 29: Colosseum/Forum
– 30: Vatikán
DECEMBER
– 2: Vatikán
– 4: Vatikán
– 5: Colosseum/Forum
– 7: Vatikán
– 9: Vatikán
– 11: Colosseum/Forum

A túrák minimum 6 fő jelentkezése esetén indulnak.

Jelentkezésre a szabad helyek és az elérhető belépőjegyek függvényében van lehetőség.

Az előre összeállított programok változtatására idegenvezetőnk a jogot fenntartja. 

Kérjük legyen kedves megjelölni melyik programot szeretné kérni privát túraként
A csoportokhoz való csatlakozás a szabad kapacitás függvénye.
A csatlakozásra a szabad kapacitás függvényében van lehetőség.
Bernini-Borromini, Barokk terek, Trastevere csoportos túrák
Az idegenvezetés további díja a helyszínen fizetendő.
Az idegenvezetés további díja a helyszínen fizetendő.
Belváros (barokk terek) túrán résztvevők. Az idegenvezetés további díja a helyszínen fizetendő.
Termék összesen
Opciókkal összesen
Mindösszesen
Leírás
Különleges
Térkép
Vásárlási tájékoztató

Leírás

Rómában élő idegenvezetőnk körbeviszi a város legizgalmasabb pontjain.
Válogasson az előre összeállított, változatos programkínálatból vagy kérje egyedi ajánlatunkat.

Miért Róma? Mert Róma maga a csoda! A történelem, a kultúra és a kereszténység találkozása. Minden Rómából indul, bármily hihetetlen, és minden Róma felé tart. Rómába mindenki vágyakozik, aki nem járt még az Örök Városban, azért, aki pedig már látta, visszavágyik.

A csodálatos történelmi és kulturális helyszíneken kívül fenséges ízek és vendégszerető emberek várják az érkezőket. Mindez egészen egyszerűen a „dolce vita” része.

Idegenvezetőnk Olaszországban kiadott, helyi idegenvezető engedéllyel rendelkezik. Külön engedélye van a Vatikáni Múzeumok látogatására, az odabent történő idegenvezetésre is.

Minden hogyan utazik, egyedül, családdal, csoporttal, mindegy mi a látogatás célja, városlátogatás, konferencia vagy megélni az érzést és jókat enni-inni, idegenvezetőnk mindenki számára megtalálja az igényeihez legjobban igazodó megoldást.

Különböző típusú túrák közül tudnak választani, csoportos és egyéni városnézés, régi történelmi városrészek, fürdők, múzeumok, paloták, pápai paloták, villák, terek, kertek, szökőkutak megtekintése. Eltérnek a szokványostól, Rómát más szemmel tekinthetik meg, felfedezve a történelmi hátterét és az összefüggéseit is. Letérnek a turisták által kedvelt utakról.


Az előre összeállított programok kedvcsinálója:

TÚRÁK RÓMA ELSŐ LÁTOGATÁSHOZ TÖRTÉNŐ FELFEDEZÉSÉRE:

Belváros (barokk terek)

 • Ezt a túrát mindig érkezés utáni időpontra javasolja idegenvezetőnk a Vendégeknek, hiszen ekkor betekintést nyerhetnek Róma városszerkezetébe, könnyebb ezáltal a további napok megtervezése is. A túra érinti a Trevi-kutat, a Spanyol lépcsőt, a Pantheont és a sok-sok nevezetességet és különlegességet, mely ezen útvonal során felfedezésre kerül (pápai paloták, templomok, obeliszkek). A Pantheon látogatása belépőjegyhez kötött, a jegy ára -felnőtteknek 5 euró/fő – a helyszínen fizetendő. 

Ókori Róma, Róma születése

 • A túra Róma kihagyhatatlan látnivalóiban bővelkedik, Piazza Venezia, Vittoriano, Capitolium, Forum Romanum, Circus Maximus, Bocca della Verita, Colosseum. A környék gazdag látnivalóiból fakadóan korlátlanul bővíthető az útvonal, megtekinthető az Aventinus dombon Róma narancsligete, nyitva tartás esetén Róma rózsakertje, a híres „Róma kulcslyuka”, melyeket követhet a magyarok temploma és a Lateráni Bazilika is.

Colosseum és Fórum Romanum

 • A két ókori csoda megtekintése belülről. Ez a túra kb. 4 óra időtartamú, bővelkedik látnivalókban. A belépéshez belépőjegy vásárlása szükséges.

Vatikáni múzeum túra

 • A múzeum látogatása belül, majd ezt követően a Szent Péter Bazilika látogatása. Ez a túra kb. 4 órás időtartamú. A belépéshez belépőjegy vásárlása szükséges.

Túra a Monti negyedben

 • Santa Maria Maggiore, a Vatikán egyik fő templomának a megtekintése a közelében lévő másik két híres Bazilikával egyetemben, majd II. Gyula Pápa síremlékének felkeresése, mely Michelangelo Mózes szobraként ismert. A túra a Colosseummal zárul.

Angyalok és démonok túra

 • A túra során a film helyszíneit járják végig, a Piazza del Popolotól egészen a Szent Péter térig. A túra útvonala érinti többek között a Spanyol lépcsőt, Trevi kutat, Pantheont, Piazza Navonát, Angyalvára és a túra a Szent Péter bazilikánál ér véget.  A Pantheon látogatása belépőjegyhez kötött, a jegy ára – felnőtteknek 5 euró/fő – a helyszínen fizetendő. 

Róma az esti kivilágításban

 • A túra során új szemszögből ismerhetik meg Rómát, a város főbb látnivalóit tekinthetik meg az esti kivilágításban. A túra útvonala egészen a Colosseum épületétől a Szent Péter térig húzódik, olyan ikonikus látnivalókat tekinthetnek meg, mint például a Colosseum, Forum Romanum, a Vittorio Emmanuele emlékmű, a Via del Corso, Spanyol lépcső, Trevi kút, Pantheon, Piazza Navona, Angyalvár és végezetük a Szent Péter tér. A túra körül-belül 5 óra hosszú, 1 szünetet tartalmaz, a túra során nem mennek be sehova.

 


TÚRÁK “HALADÓKNAK” RÓMA FELFEDEZÉSÉRE:

Rómában több a látnivaló, mint azt elképzelni lehetne. Az alábbi útvonalak elsősorban “haladóknak” szólnak, olyan útvonalak, melyek újdonságokat mutathatnak azoknak is, akik már többször jártak az Örök Városban.

Trastevere túra

 • A Trastevere városrész sajátos, igazi, ősi római hangulattal és csodás látnivalókkal várja vendégeit. Itt található Róma legnagyobb szökőkútja, pazar kilátással a városra, a Farnese palota, ennek közelében Raffaello szerelmének a háza és Szent Ferenc fogvatartásának a helye, Bramante csodás tempiettója, mely Péter apostol keresztre feszítésének állít emléket.

Katakomba túra

 • Látogatás Róma földalatti helyszínein, temetkezési helyek, őskeresztény bazilikák megtekintése. Quo vadis Domine?

Appia Antica túra

 • A Via Appia Antica az ókori római birodalom legfontosabb útja volt, az utak királynője, melyet Kr. előtt 312-ben kezdtek el építeni. Itt jelentek meg először a keresztény bazilikák és a katakombák. A területén Régészeti Parkot alapítottak, mely parkban sétálva igazi időutazásnak válhat részesévé a kedves Vendég.

Bernini-Borromini túra

 • Főképp olyan vendégeknek javasolt túra, akik már jártak Rómában. Rengeteg új és régi látnivalóval, lényegében Róma város összegzése és megértése a cél, a két barokk építész szemével. A túra minimum 6 óra időtartamú. A Pantheon látogatása belépőjegyhez kötött, a jegy ára -felnőtteknek 5 euró/fő – a helyszínen fizetendő. 

 


A felsorolt túrák általában 4-6 óra időtartamúak, természetesen pihenőkkel, kávé szünettel, fagylaltozással összekapcsolva, igény szerint. A túrák során idegenvezetőnk étterem javaslatokat is ad.

A túrák többfelé szétválaszthatók vagy akár egymással kombinálhatók.


 

Érdekelhetnek még…

7
  7
  Kosár