Barion Pixel

Porto

Porto Észak Portugália központja,400 000 lakosú iparváros a Douro kanyarjai előtt. Porto egykor főváros volt, de ezt a címet át kellett adnia Coimbrának, majd Lisszabonnak. Dél-nyugat Európa egyik legjelentősebb városa.
A belváros főbb nevezetességei gyalog is bejárhatóak, de jó ötlet a várost villamossal bejárni, mellyel egészen az Óceán partján lévő kikötőig is el tudunk jutni.
A város központja – a São Bento pályaudvarral – a Praça de Almeida Garrett. Porto főbb látnivalói az óvárosban, az I. Lajos hídnál és szétszórtan, de alig 1 km sugárban helyezkednek el, anélkül, hogy jellegzetes negyedeket alkotnának. Portót igazán vonzóvá fekvése, óvárosi hangulata teszi.
A turisták hamar felfedezik a város vonzerejét, különösen a folyó északi partján fekvő óvárosét. A 4000 éves történelemmel rendelkező Porto ezen része hevenyészve egymáshoz épített, keskeny, düledező, vörös cserepes házakból áll, mely a városközponttól a Ribeira negyedig, a Douro folyó partjáig tart. Porto bejárása fárasztó, mivel igen meredek utcák és sikátorok szabdalják. A Ribeira negyedet egyedülálló látnivalók, nyüzsgő élet és visszafogott köztisztaság jellemzi.

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza az oldalra